https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/11/48/streaming/streaming-prim.jpg
Popkultur

Guide til streaming på internettet

25. november 2013
af Mie Schou, SØNDAG, Aller Media
Når du streamer, kan du se dét, du vil – når du vil. Og det er både nemt og lovligt at streame film, serier og tv-udsendelser på internettet. Er du nybegynder i streaming, så læs med her.

Det er efterhånden blevet populært at streame på internettet, og markedet for tjenester der udbyder streaming i Danmark, er vokset gevaldigt.

Noget streaming er gratis, men de fleste tjenester, der tilbyder streaming, koster et beløb på månedsbasis. Og de forskellige tjenester, der tilbyder streaming, har alle den store fordel, at deres film, serier og tv-udsendelser kan ses, lige når det passer dig. Ikke kun på computeren, men også på fjernsynet.

Når du streamer, downloader du ikke den film eller udsendelse, du vil se, og derfor bliver den ikke gemt på din computer. Ved streaming ser du filen via internettet, og streaming fungerer kun, når du er online - indhold kan ikke genses eller genhøres offline. Til gengæld går der ikke længe, før din valgte fil er streamet og klar til afspilning, da der intet data er at downloade.

Du kan altid se de forskellige film, tv-serier og dokumentarer, du streamer, på din computerskærm.

Vil du gerne i gang med streaming, men mangler inspiration til, hvad du skal se på nettet? Læs her, hvilke tv-serier der er hitter på SØNDAGs redaktion

Men for at se streamingtjenesternes indhold på dit fjernsyn, skal du koble computeren til fjernsynet. Det gør du ved at anskaffe dig et HDMI-kabel. Kablet skal sluttes til både computeren og fjernsynet, før der er forbindelse.

Streaming - her finder du et udpluk af forskellige tjenester, der tilbyder streaming

DR NU
DRs tjeneste til streaming tilbyder gratis adgang til blandt andet nyheder, debatprogrammer, tv-serier, dokumentarfilm og deres populære underholdningsprogrammer som eksempelvis Kender du typen. Du kan også se DR live.

Læs mere om streaming på dr.dk her!

Viaplay
Viaplay tilbyder streaming af serier, comedy, reality, livesport og danske og udenlandske film. Udvalget til streaming bliver jævnligt opdateret, og for 79 kroner månedligt kan du se alle de film og serier, du orker. Tjenesten tilbyder en gratis prøvemåned.

Læs mere streaming med Viaplay her!

Netflix
Ligesom Viaplay koster streaming med Netflix 79 kroner om måneden for film, serier, tegneserier og dokumentarer, og første måneds streaming på Netflix er gratis. Netflix er eneste udbyder af streaming af flere tv-serier, der er speciallavet til netop Netflix. Blandt andet den Emmy-nominerede serie House of Cards.

Læs mere om streaming med Netflix her!

Filmstriben
Filmstriben er bibliotekernes tjeneste, der udbyder streaming. Her finder du et bredt udvalg af nye og gamle film til streaming, men de smalle film er prioriteret. Der er også en hel del dokumentarer at vælge imellem.
På Filmstriben kan du månedligt streame fem film gratis, hvis du er bruger af et af de biblioteker, der udbyder tjenesten. Det er der en hel del biblioteker, der gør.

Tjek, hvilke biblioteker der tilbyder streaming med Filmstriben, her!

TV 2 Play
Der er fire tv-pakker til streaming at vælge mellem på TV 2 Play. Den billigste koster 39 kroner månedligt og giver adgang til at se TV 2's hovedkanal live. Den dyreste koster 119 og giver adgang til streaming af alle kanalens liveprogrammer og et stort udvalg af tv-programmerne. Som bruger kan man vælge, hvilken pakke der passer bedst til ens behov.

Læs mere om streaming på TV 2 Play her!

Headweb
Headweb er en prisvindende filmtjeneste, hvor du kan leje eller købe den film eller serie, du vil se via streaming. Der er intet abonnement og ingen forpligtelser, du skal bare oprette dig som medlem af siden.

Læs mere om streaming med Headweb her!

Af andre streamingtjenester kan blandt andet nævnes HBO Nordic, Movieurope, YouBio, nutv og Film2home.

Vil du se denyeste serier og film når du har lyst? Med en rabatkode til Fullrate behøver du ikke vælge, du får råd til meget mere - Få din rabatkode her rabatkoder fullrate

Få rabat på dit næste køb hos Wupti, med en rabatkode. -Find din her klik her

Læs også