Kultur

Fra rumdragter til Black Lives Matter: Her er seks højdepunkter fra årets Emmy Awards

21. september 2020
Mandag, 21. september 2020 - 13:36 - af: Amanda Stensgaard. Foto: Ritzau Scanpix
Intet var som det plejer ved dette års Emmy-uddeling. I stedet bød showet på papfigurer, rumdragter og virtuelle takketaler med politiske budskaber.

Ingen takketaler på scenen. Ingen jublende sal. Ingen glitrende parade af velklædte kendisser.

I stedet var årets Emmy-uddelingen båret af dåsebifald, videotaler og beskyttelsesdragter.

Awardshow nummer 72 blev på mange måder anderledes som følge af coronapandemien, men til trods for restriktionerne bød aftenen på alt fra politiske taler til smukke kjoler – vist frem på Instagram.

Her er seks højdepunkter fra årets Emmy Awards.

”Hej og velkommen til Pand-Emmys”

Med de ord åbnede værten Jimmy Kimmel årets Emmy Awards. På grund af corona var der hverken publikum i salen eller vindere på scenen.

Til gengæld talte Kimmel med de nominerede gennem en storskærm, og på sæderne foran scenen var der placeret pap-udgaver af skuespillere fra tidligere Emmy-shows. Man må sige, at arrangørerne havde gjort, hvad de kunne, for at værten ikke skulle føle sig helt alene.

På storskærmen kunne man blandt andet opleve end Friends-minireunion med skuespillerne Jennifer Aniston, Lisa Kudrow og Courteney Cox, der på skærmen jokede med, at de havde været roomies siden 1994

LÆS OGSÅ: 10 øjeblikke fra Keeping Up With The Kardashians vi aldrig glemmer

Foruden Jimmy Kimmel skulle værterne Giuliana Rancic og Vivica A. Fox have stået for optaktsudsendelsen inden prisuddelingen, men de blev begge testet positive for corona kort inden showet. Tv-kanalen E! måtte derfor tænke hurtigt, og i stedet blev det Brad Goreski og Nina Parker, der måtte tage over.

Blacks Lives matter

Flere stjerner brugte i år deres påklædning til at bakke op om Black Lives Matter-bevægelsen.

Regina King, der fik en Emmy for "Bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie" for sin rolle som Angela Abar i "Watchmen", var en af dem.

I et interview med ABC før showet, var hun iført et pink jakkesæt og en t-shirt med et billede af Breonna Taylor, som blev dræbt af politiet i sit soveværelse tidligere på året.

Regina King gjorde sig derudover bemærket ved året show, da hun modtog sin fjerde Emmy-statuette. Sammen med skuespilleren Alfre Woodard deler hun nemlig nu titlen som den sorte skuespiller, der har vundet flest Emmy’er.

Skuespilleren Sterling K. Brown gjorde sig også bemærket i sin t-shirt med symbolet på Black Lives Matter-bevægelsen, en knyttet næve.

"Insecure"-stjernen Yvonne Orji brugte også sin påklædning til at støtte op om budskabet. Gennem et videosignal fra Atlanta i delstaten Georgia viste hun sin kortklippede frisure med en sort knyttet hånd på siden.

Foruden sin opsigtsvækkende frisure havde skuespillerinden også skruet fuldt op for glitter og glamour og sad således foran videokameraet i en skinnende rød kjole med bare skuldre.

Dansk-syrisk film vandt "Bedste Dokumentar"

Den dansk-syriske dokumentarfilm ”The Cave” vandt en Emmy for "Bedste dokumentar" ved årets prisuddeling. ”The Cave” var nomineret til i alt fire priser og endte med at løbe med to af dem.

Tidligere på ugen modtog filmens tre syriske fotografer nemlig også en pris for deres indsats.

Dokumentarfilmen er en beretning fra den østlige del af Ghouta, der er forstad til den syriske hovedstad Damaskus. Filmen følger en håndfuld læger og sygeplejersker, der arbejder i en hule under jorden, imens de nådesløse angreb ligger som en konstant trussel over jorden.

Tidligere i år modtog dokumentaren Robertprisen for "Bedste Dokumentar", og den var desuden nomineret til en Oscar.

Den yngste vinder af kategorien "Bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie"

Den 24-årige ”Euphoria”-stjerne Zendaya løb med titlen som "Bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie", der er en af de mest prestigefyldte priser ved Emmy Awards.

Med prisen skriver Zendaya historie, da hun er den yngste nogensinde til at vinde den.

Nedenunder kan du se den unge stjernes takketale og få et glimt af hendes festlige outfit. Zendaya var nemlig en af dem, der ikke lod den manglende røde løber sætte en stopper for festlighederne.

Priser blev overrakt i rumdragter 

... Eller i hvert fald beskyttelsesdragter, der gav associationer til diverse rumfilm.

Vinderne af de forskellige kategorier skulle ikke snydes for deres priser, men selvfølgelig skulle det foregå i sikker corona-stil.

Kostumedesigneren Katja Cahill og produceren Guy Carringtong havde derfor skabt en særlig corona-smoking, som de nominerede blev mødt af – enten i deres private hjem eller på andre smittesikre steder.

Skuespiller og forfatter Ramy Youssef vandt ikke en Emmy, men han blev alligevel mødt af en vinkende rumdragt uden for sin dør, hvilket kan ses i filmen nedenunder.

Far og søn modtog priser

Faren Eugene Levy og sønnen Daniel Levy må have haft en helt speciel aften sammen, da de begge vandt en guldstatuette.

Eugene Levy vandt prisen for "Bedste hovedrolle i en komedieserie" for sin medvirken i Netflix-serien "Schitt's Creek". Daniel Levy vandt for "Bedste manuskript for en komedieserie".

- Først og fremmest vil jeg gerne takke min far for at have givet mig muligheden for at lave showet, selvom jeg ikke havde erfaring med at skrive før - og når jeg siger det højt, lyder det som om, du tog et vildt valg - men jeg er meget taknemmelig, sagde sønnen i sin takketale.

Daniel Levy vandt også prisen for "Bedste birolle i en komedieserie".