Kultur

Anne lavede en parabol af chokolade i "Den store bagedyst". Her er kagen, der aldrig fejler for hende

af Redaktionen 10. november 2020
Foto: Niels Aage Skovbo
Anne Kirstine Tirstrup gik med nød og næppe videre til næste uges afsnit af "Den store bagedyst", da hun serverede en chokoladeparabol for dommerne. Se her, hvilken opskrift der aldrig går i kage for hende.

I lørdagens afsnit af "Den store bagedyst" bagte Anne Kirstine Tirstrup sig videre til endnu en uge i det hvide telt. 

Hendes overlevelse i konkurrencen hang ellers i en tynd tråd, for hendes version af et showpiece bestående af chokoladeskaller, som alle deltagerne skulle lave i aftenens afsnit, sad ikke ligefrem i skabet. 

Da hun lige ville tjekke, om chokoladen havde sat sig, røg de to chokoladerkugler nemlig ud af køleskabet og direkte ned på gulvet. 

- Det er så typisk mig at tabe nogle skaller på jorden, der sad lige i skabet, sagde hun med dirrende stemme og røde øjne i lørdagens afsnit. 

Den 26-årige sygeplejerske var dog lynhurtig til at lave to nye skaller, men da de endelig havde sat sig i formen, ville de ikke sidde sammen til én kugle. Så hun måtte lidt slukøret nøjes med blot af servere den ene skal på dommerbordet. 

"Det er en parabol," konstaterede Markus Grigo tørt, inden han sammen med de andre dommere gav Anne en chance mere og sendte Emil hjem til Løkken. 

"En klassisk Anne"

At miste overskuddet og tabe ting i køkkenet er ikke nyt for Anne. Det er nemlig lidt, som om der sprænger en bombe, når hun finder bagegrejet frem, forklarer hun. 

- Jeg prøver at holde det nede, men til sidst, når jeg kigger ud over køkkenet, tænker jeg: "Okay, det gik heller ikke denne her gang."

I det hele taget har hendes liv det med at gå lidt i kage, som hun siger.

- Jeg taber rigtig mange ting og spilder ned af mig selv. Den anden dag formåede jeg på arbejdet at tabe en skål tomatsuppe ud over mig selv på min hvide kittel.

- Det er bare en klassisk Anne. 

I videoen fortæller Anne om sit bedste kageminde

Kagen, der aldrig går galt

Selvom Anne Kirstine Tirstrup sammen med de andre deltagere i årets bagedyst tager bagning til nye højder, er hendes smag i kager helt nede på jorden.

Hun vil nemlig allerhelst sætte tænderne i en god gammeldags bradepandekage, som vi kender den fra folkeskolen. 

- Jeg har mange favoritter - det er både kanelkage, chokoladekage og banankage, fortæller hun. 

LÆS OGSÅ: Emil Obels opskrift på knækbød med kanel og ingefær

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Alligevel er det som oftest en helt anden kage, Anne sætter på bordet, når hun får gæster.

- Jeg elsker at lave cheesecake. Det er en kage, hvor jeg er nogenlunde sikker i, at den altid står der. Og så synes jeg, den smager fantastisk.