4. december: Opskrift på hjemmelavede julesmåkager
Journalist Rikke Hast:
Denne opskrift på de fineste og sødeste julesmåkager fik jeg, da jeg for nogen tid siden var ude at interviewe en kilde til et juletema i SØNDAG. Fru Bezzel fortalte, at småkagerne var en fast juletradition i deres familie, og hun var så sød at give mig (Og SØNDAG’s læsere) opskriften på dem. Kagerne er så fine, fordi de har små, julede grønne og røde ”vinduer”, de smager skønt, og så er de heller ikke svære at bage.
Velbekomme' og glædelig jul, Rikke Hast
Familien Bezzels fine julesmåkager
Ingredienser:
200 gram mel
100 gram kartoffelmel
100 gram flormelis
250 gram smør
50 gram mørkt, groft hakket chokolade
50 gram smuttede og hakkede mandler
50 gram cocktailbær
Sådan gør du:
1. Alle ingredienser blandes.
2. Dejen trilles til en pølse, som får lov til at hvile nogle timer i køleskabet.
3. Småkagerne skæres ud i fine skiver.
4. Småkagerne bages i en 180 - 200 grader varm ovn i cirka ti minutter.
Prøv også:
Tre slags julesmåkager af én dejJulesmåkager: Her får du opskriften på søndags lækre vaniljekranseSunde julekager? Tynde chokobiscotti med mandler og syltet appelsin