Popkultur
10. december 201410. december - julemad: Tre slags hjemmelavede julesild
Dagens håndplukkede juletip fra redaktionen er på lækker julemad til julebordet - her får du tre opskrifter på marinerede julesild!
Af: redigeret af Jane Frederiksen - opskrifter af Louise Dandanell Ørsted
foto: Bjørn Jakobsen
Jane Frederiksen, madredaktør:
I min familie elsker vi sild, både voksne, unge og børn – og derfor går der ikke en weekend eller en jul- eller påskefrokost, uden at der er sild på bordet. Marinerede sild i alle afskygninger er en fantastisk spise, og når man kan variere dem så let som her, er det bare skønt. Prøv dem alle tre, de er nemme at lave og lækre at spise.
Bon appetit
Marinerede sild - perfekt julemad til det kolde bord
Sennepssild
TID: 10 MIN.
1 spsk dijonsennep, gerne grovkornet sennep2 spsk brun farin1 spsk sirup, kan erstattes med brun farin1 spsk eddike1 spsk olivenolieSalt, peber1 lille rødløg4 marinerede sildefileterRugbrød6 kapersblomsterFrisk dild 1. Rør sennep, to slags sukker, eddike og olivenolie sammen. Smag til med salt og peber.2. Skær løget i tynde skiver.3. Dup silden tør, skær den evt. i passende stykker og anret den på rugbrød.4. Kom lidt sennepsdressing henover, pynt med rødløg, skivede kapers og dild. Skal du stå for årets julemad? Se her hvordan du steger den perfekte and
1 spsk dijonsennep, gerne grovkornet sennep2 spsk brun farin1 spsk sirup, kan erstattes med brun farin1 spsk eddike1 spsk olivenolieSalt, peber1 lille rødløg4 marinerede sildefileterRugbrød6 kapersblomsterFrisk dild 1. Rør sennep, to slags sukker, eddike og olivenolie sammen. Smag til med salt og peber.2. Skær løget i tynde skiver.3. Dup silden tør, skær den evt. i passende stykker og anret den på rugbrød.4. Kom lidt sennepsdressing henover, pynt med rødløg, skivede kapers og dild. Skal du stå for årets julemad? Se her hvordan du steger den perfekte and
Peberrodssild
TID: 10 MIN. 5 cm frisk peberrod eller ½ dl revet1 dl creme fraiche 38%2 spsk mayonnaise1 tsk lys eddikeSukker, salt og peber4 marinerede sildefileterRugbrødFrisk dild 1. Skræl og kassér det yderste af peberroden. Riv eller skrab den med en skarp kniv.2. Rør creme fraiche, mayonnaise og eddike sammen.3. Vend peberroden i og smag til med sukker, salt og peber.4. Dup silden tør og anret den på rugbrød sammen med peberrodsdressing, lidt peber og dild. Hvis du mangler inspiration til moderne julemad, så klik ind på søndag.dk - prøv for eksempel mørbrad
Fennikelsild
TID: 10 MIN. ½ fennikel 5 stilke kørvel 1 spsk citronsaft Salt, friskkværnet peber 4 marinerede sildefileter Rugbrød 1 dl creme fraiche 38% 1. Skær fenniklen i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. 2. Pluk kørvel fra stilken og bland med fennikel og citronsaft. Krydr med salt og peber. 3. Dup silden tør og anret den på rugbrød med fennikelsalat, lidt creme fraiche og kørvel.
Se også:
Julemad: Den store julemiddag
Moderne julemad: Her får du opskrifter på julemad med et moderne tvist
Prøv denne lækre julechutney som tilbehør til din julemad