Sex og erotik

Penis-størrelse: Hvad er normalt?

Har du undret dig over hvad gennemsnitsstørrelsen for en penis er, men ikke kunne finde svar? Så kig med her

Størrelsen er jo ikke alt, men derfor er det jo nok interessant for mange at vide, hvor på skalaen de ligger, når det gælder penis-størrelse.

Sexolog Hanne Kaas videregiver her en list over forskellige størrelser målt i Europa. Se hvor din mand hører hjemme her:

Læs også: Den store penis-guide

Gennemsnitsstørrelsen på en penis

Der er mange bud på, hvad gennemsnitsstørrelsen er på et erigeret lem, og hvor man måler fra for at få den korrekte størrelse. Den mest korrekte måde at måle på er ved at måle på undersiden af penis, fra pungens slutning og frem til spidsen af penishovedet (glans).

Størrelses-standarderne er blevet til på baggrund af en omfattende undersøgelse, foretaget af det franske universitet i Nice, med over tolv millioner mænd i alderen 13-99 år som udgangspunkt. Undersøgelsen, der oprindelig er fra 2006, er til dags dato stadig den største og mest præcise undersøgelse om emnet.

Men indem vi går videre, skal vi lige understrege, at der findes andre undersøgelser, der peger på, at størrelsen på penis ingen sammenhæng har med hverken evner eller graden af nydelse.

Se galleriet : Sexstillinger der virker

Type: Lille Penis

Penis længde (erigeret): 12,06 cm.
Procent (Europa): 24%

 

Type: Normal Penis

Penis længde (erigeret): 15,24 cm.
Procent (Europa): 44%

 

I humør til noget frækt? Gå på opdagelse i alle vores erotiske noveller her

 Type: Stor Penis

Penis længde (erigeret): 17,78 cm.
Procent (Europa): 26%

 

Type: Meget stor Penis

Penis længde (erigeret): 24,13 cm.
Procent (Europa): 6%

Læs også: 5 tips: Sådan bliver han bedre i sengen

Kan du regne ud, hvor stor en mands penis er?

Vi er jo nok alle sammen stødt på myten om, at man kan se, hvor lang en mands penis er ved at se på hans skostørrelse eller hans fingre. Og netop det har man så valgt at forske i - og myterne bakkes altså op.
 
Et hold forskere fra Sydkorea har nemlig undersøgt forholdet mellem længden på penis og længden på en mands fingre, skriver Videnskab.dk. De har simpelthen målt mænds penisser i afslappet, men udstrakt tilstand, og har derefter sammen lignet resultatet med deres fingres længde. Og ja! Der er en sammenhæng, hævder forskerne.

Forkæl dig selv og få femina leveret hver uge. Køb et abonnement her

Sådan måler du med fingrene

Helt konkret mener de at kunne bevise, at jo mindre forskel der er på længden af den højre hånds pege- og ringfinger, jo længere en penis har den mand, som ejer fingrene. Og for at have noget at sammenligne med, kunne forskerne samtidig slå fast, hvor lang en gennemsnitlig penis var:
 
I afslappet tilstand var de mellem 4 og 12 cm lange, altså i snit 7,7 cm
Udstrakte var de mellem 7,5 og 17 cm lange, altså i snit 11,7 cm.

 

Men hvad med skostørrelsen?

Så en mands fingre kan altså give et, nå ja, fingerpeg om længden. Men hvad så med myten om at skostørrelsen også kan røbe, hvad han gemmer i bukserne?
 
En forsker ved navn Jerald Bain har, også ifølge Videnskab.dk, forsøgt at få af- eller bekræftet denne overbevisning. Han samlede 63 mænd i forskellige aldre og størrelse og gav sig ligeledes til at måle udstrakte penisser. Hans resultat var, at der kun var en meget svag sammenhæng mellem mændenes højde skostørrelse og penislængde.
 
Så det er med andre ord fingrene, du skal se på, hvis du skal tjekke din date(s) ud… (og hvis du synes, længden er relevant.

Læs også: Penis-facts: Verdens mindste penis

Betyder størrelsen på penis noget under sex?

Debatten har raset i mange år; betyder mandens penisstørrelse virkelig noget, når det kommer til sex? Ja, er svaret i visse tilfælde. Ifølge en nyere undersøgelse fra University of the West of Scotland, baseret på svaret fra 323 kvinder, er konklusionen, at når det kommer til vaginale orgasmer, er en større penis bare en fordel. Heldigvis for mænd der er mindre veludrustede, er det dog kun i visse tilfælde, at størrelsen er den afgørende faktor.

Der er nemlig kun tale om de tilfælde, hvor kvinden generelt har let ved at opnå vaginal orgasme, at en stor penis er en fordel. De kvinder i undersøgelsen, der havde haft flest vaginale orgasmer i den forgangne måned svarede overvejende, at størrelsen var en afgørende faktor i at opnå orgasme.

Det fik psykolog Stuart Brody, der ledede undersøgelsen, til at konkludere, at i visse tilfælde er penisstørrelsen en vigtig, ja endda afgørende forudsætning for at opnå en vaginal orgasme.

Læs også: Sådan giver du et godt handjob

Kvinder vil have en gennemsnitlig penis

Brody sagde til Live Science, at han mente, årsagen er, at en længere penis lettere og bedre kan stimulere hele vaginaen, og at oplevelsen derfor generelt bliver bedre for kvinder, der kan opnå vaginale orgasmer. Heldigvis for mænd med korte penisser er der dog noget, der tyder på, at størsteparten af kvinder, nemlig 60 procent, og altså dermed flertallet, er mindre tilbøjelige til at foretrække en stor penis frem for en mere gennemsnitlig en af slagsen.

 

Så lang er den gennemsnitlige penis

I undersøgelsen var den gennemsnitlige penis defineret som værende 14,9 cm lang. Det er lidt kortere end den Europæiske standard, der er angivet som værende 15,24 cm. Op imod 44 procent af alle europæiske mænd, hvis penisstørrelse er registreret, har denne penislængde.

Læs mere om: