horoskop
Stjernetegn

Kærligheds-horoskop: Sådan bliver dit forår

19. marts 2019
af astrolog Lilian B. Jensen, I.C. Instituttet
Illustrationer: shutterstock og Anna Houplain
Der er noget i luften – forår og måske forelskelse. Men uanset om sommerfuglene sværmer i maven, eller om kærligheden er faldet fint til ro, så er der noget særligt over foråret, som går hånd i hånd med varme følelser for dem, vi har kære. Her får du astrologens bud på, hvordan foråret ser ud for dig.

KÆRLIGHEDS-HOROSKOP TIL DIT FORÅR

 

Er der noget mere stimulerende end foråret, hvor blodet suser lidt stærkere, og man øjner muligheder for en lille flirt eller for at få mere energi ind i det faste parforhold? Dit forår, når det kommer til kærlighed, har mest at byde på fra sidst i april til midt i maj – hvorimod marts kan være mere krævende, før du får kærligheden i tale. Men du kan godt lide udfordringer, at blive stimuleret, at skulle ”mande” dig op, og det byder marts på lejlighed til 20.-22. Du tiltrækkes stærkt af et andet menneske, men det er ikke harmoni og idyl, der tegner billedet, snarere passion og interessekonflikter, det får dig op på ”beatet”. Til gengæld rykker kærligheden tæt ind på livet af dig fra den 21. april og bliver din følgesvend frem til midt i maj. En superromantisk periode, der gør dig mildere end dit normale stærke jeg. Og helt exceptionelt dejlige bliver dagene 13.-16. maj, her kulminerer passionerne, og har du brug for at tage initiativ til eller forny kontakt til et andet spændende menneske, er det her, du skal slå til.   Forårets muligheder Fra den 30. marts og helt frem til 15. maj, altså i halvanden måned, er du ret meget oppe på dupperne, når det kommer til at farte rundt i dit nærområde eller tage kontakt til andre interessefæller. Du har brug for og lyst til at bevæge dig, er mere smidig og tilpasningsdygtig, har ikke så travlt med at komme op på barrikaderne, men kan trække på skuldrene og prøve noget andet, hvis vinden blæser dig imod. Find tid til dans eller anden virtuos brug af din krop.   Stjernernes kærlighedsråd Det er o.k. at spille op til eller provokere andre, men husk også at engagere dig oprigtigt.  
 
Foråret ser ret aktivt og passioneret ud for dig, specielt i marts. Det er tid til at tage et nyt initiativ, til at vove dig ud af din komfortzone og mærke livets heftige puls. Du er mere spontan og lettere at lokke med på eventyr. Du føler dig simpelthen mere levende. Der kan dog komme en kurre på tråden og disharmoni i dagene 20.-22. marts, eller måske du bare er endnu mere passioneret? Kærlighedsplaneten Venus er gæst på dit jobområde det meste af marts, inden den rykker videre til vennefeltet den 26. marts. Det vil sige, at det simpelthen er rart at gå på arbejde, at der er en god stemning og måske lidt romantik. Efter den 26. er det venskaberne, der skaber hygge, rare stunder og mulighed for romantik, et venskab kan udvikle sig i den retning. Der er en helt speciel stemning især hen omkring månedsskiftet. Du er forførbar. Det er du også 10.-11. april, hvor det helt store sværmeri kan finde sted, nyd det og giv dig hen. Maj har to modsatrettede perioder, 7.-10. er lidt vanskelig, når det gælder kærlighed, mens 13.-16. giver en stærk pas- sion og opblomstring af de romantiske følelser. Og det er let at skabe kontakt til et andet menneske.   Forårets muligheder Der er mange forskellige input i dit liv dette forår, så der er ingen grund til at låse sig fast i vanemønstre, selv om det giver dig tryghed. Prøv gerne noget nyt, gå en anden vej, end du plejer. Specielt perioden fra 27. marts til 20. april rummer nogle muligheder for at møde nærmest overnaturlig skønhed, her kan du fint bruge din intuition til at komme det rette sted hen.   Stjernernes kærlighedsråd Vær aktiv, skab plads til kærligheden i kalenderen, og tag gerne et initiativ, det vil modparten nyde.

 

Dette forår har virkelig bud efter dig i romantisk henseende. Der er en overdådig buket af muligheder lige foran din dør, du skal blot selv lukke døren op. Samvær med andre er inde i en rivende udvikling, det giver dig langt større glæde, og selv om du normalt er ret udadvendt og god til at kontakte andre, sker der en endnu større åbning gennem hele foråret. Du møder nye mennesker, der er fulde af håb og optimisme, og det smitter.

Det faste parforhold blomstrer op, og måske bliver der flere muligheder for at rejse sammen og dele oplevelserne sidenhen. I marts er den bedste tid 23.-28., og dette mønster gentager sig 1.-4. april, så sammenlagt en godt 10-dages tid med superromantik, sværmeri og svæven på en lyserød sky. Du bliver totalt forført af den skønne stemning. Realismen er veget for drømmene. Det samme vil du nok også mærke 10.-11. april, måske på dit job, her er stemningen i hvert fald dejlig.

Også maj rummer et godt potentiale for kærlighed, især 13.-16.

 

Forårets muligheder

I perioden 6.-29. marts er du lidt mere stilfærdig og indadvendt, end du plejer at være, du har brug for at tænke nogle ting igennem og måske hente informationer om fortiden. Hele perioden fra den 31. marts til den 15. maj har du mere krudt, du har brug for at få brugt. Du er hyperaktiv, bevæger dig meget omkring i dit nabolag og tager kontakt til mange forskellige. Har du brug for at sætte nye projekter i søen, er det nu, tiden er med dig. Og fra den 21. maj kommer du helt frem i skoene, føler dig på hjemmebane, der er så mange gode kontaktmuligheder, at du får hænderne fulde, og det nyder du.

 

Stjernernes kærlighedsråd

Du skal åbne din dør og gå ud i livet, tage lykken ind i store favnfulde, ingen grund til at gå i små sko for tiden.

 

Parforhold og samarbejde eller generelt samvær med andre mennesker er i fokus i dit liv i disse år og også dette forår. Det giver dig nogle udfordringer og hovedbrud, men også muligheden for at smide gamle, dårligt fungerende vaner ud og erstatte dem med noget mere brugbart. Du møder meget stærke mennesker på din vej for tiden, nogle nok lidt stivsindede, som du med din empati kan bløde op og danne varige relationer til. Du kan forvandle din tilgang til andre mennesker og få meget dybe forhold, hvis du er parat til at dykke ned også i de underbevidste løngange. Det er en lang proces, så du har tiden for dig. Har du mulighed for at rejse ud i verden især i perioderne 23.-28. marts, 1.-4. april og/eller 10.-11. april eller modtage besøg fra udlandet, så vil du opleve mere nærvær, blid romantik og en evne til at fange hinandens usagte signaler. I kan også filosofere over livet sammen og give hinanden mere viden og udsyn. Og er du til mere intensitet og intimitet, er også dagene 13.-14, 16.-17. og 20.-22. marts dejlige. April og maj er mere tyndt belagt med romantik, men det skal jo ikke hindre dig i at nyde foråret.   Forårets muligheder Venskaber kan overraske dig positivt dette forår, måske det er tid at knytte nye forbindelser? Det kan godt bringe lidt uro ind i din vante gænge, men også stimulere dig til nye interesser. Er du til foreningsarbejde eller hjælpeorganisationer, kan det også være et valg. Din indre morrolle kan udvides til større grupper mennesker, der har brug for noget omsorg. Rejseaktivitet kan også være et forårstema, gerne langt væk fra civilisationen og ræset.   Stjernernes kærlighedsråd Tag arbejdshandskerne på og gør noget for dit parforhold. Der ligger skjulte skatte og venter på at blive opdaget.  
Du har jackpot dette forår, når det gælder kærlighed og forelskelse. Der er en rivende udvikling, megen glæde og stimulerende oplevelser i vente. Du bliver simpelthen glad i låget, og det smitter af på dine omgivelser. Det er de store følelser, de store armbevægelser, der er i spil, og du bliver taget med storm og stil. Det er en festlig tid, og den varer langt hen på året. Du er mere åben og imødekommende og deler gerne din tid med spændende mennesker, der kan fyre op under dit liv med deres passioner, interesser eller vid. Der kan også være øget rejseaktivitet med romantik i bagagen. I perioden fra nu til 26. marts er der ekstra fokus på dit kærlighedsliv, der kommer nye mennesker ind på scenen, eller din faste partner vågner op til dåd og kræser lidt mere for dig. Kærlighedsplaneten Venus forsøder din tilværelse ikke mindst i dagene 22.-23. marts. Det kan godt blive lidt broget 20.-22. men sikkert også sjovt. I april skal den 14. og den 15. fremhæves som et toppunkt. En overraskelse venter 22.-24. april, og søde drømme i dagene 8.-19. maj.   Forårets muligheder Ud over hovedattraktionen – kærligheden – venter der også nye oplevelser på jobområdet dette forår. Arbejdsprocesser er under forvandling. Det er tid til at sadle om eller lægge mere energi og entusiasme på feltet. Eller det kommer nok helt af sig selv, for der sker nogle spændende ting her. Du kan sikkert bruge dit kreative gen til at være medskaber i nogle sjove projekter. Lidt stædighed kan også være på sin plads for at komme i mål, men brug den med omtanke og venlighed, det får tingene til at glide lettere. Måske du også kan forvente en større grad af frihed?   Stjernernes kærlighedsråd Åbn for sluserne og lad dig rive med, der skal ikke være kontrol over hele livet, nu er det tid at give slip.   Hvad er dit månetegn? Find ud af det her    
Dette forår kan du i lange perioder svæve på en lyserød sky og mangle lidt jordforbindelse til dit ellers så realistiske væsen. Men når det specifikt drejer sig om kærlighed, partnerskab og relationen til andre, ryger du nærmest ind i en drømmetilstand af håb og længsel. Giv det bare plads, jorden skal nok kalde dig tilbage tidsnok. Kærlighedsplaneten Venus gæster dine relationer fra den 27. marts og frem til den 20. april. En dejlig lang periode med masser af romantik og sværmeri. Der kommer søde mennesker ind i dit liv, og det nyder du. Der er et højdepunkt 10.-11. april, hvor bare den mindste antydning af romantisk stemning forfører dig totalt. Der er også flere gode stunder til at tale sammen, lytte til hinanden og lære hinanden bedre at kende, hvad enten det er den faste partner eller en ny, du lige har mødt. Det er godt at få sat ord på de mange rørelser. Maj er lidt mere tam, når det gælder kærlighed. Men der er lagt op til andre aktiviteter, nogle med indbygget overraskelse.   Forårets muligheder Der er måske vokseværk i din bolig dette forår, trang til at forskønne eller udvide besiddelserne, eller du rykker måske teltpælene udenlands en periode. Der er i hvert fald også  fint fokus på rejser og kontakt til udlandet. Skal du ud at rejse, må det gerne være spontant og uplanlagt, der er brug for overraskelser til at give liv og ryste vanerne løs. Du kan også pludselig kaste dig over et nyt studie eller tilegne dig viden fra en helt anderledes kant. Dette kan sagtens kombineres med en spændende rejse. Skulle den falde i marts, er du mere til noget indadvendt, et retreat eller noget, som på anden måde er afsondret.   Stjernernes kærlighedsråd Det er o.k. ikke altid at have tjek på alting. Giv bare slip og nyd, når romantikken kigger forbi.  
Foråret byder på to større perioder, hvor kærligheden kan blive et vigtigt omdrejningspunkt for dig. Den første er fra starten af marts og frem til den 26. marts, her tegner der sig et billede med blid romantik, behageligt samvær med et specielt andet menneske, og der er også lagt op til sjov, flirt og overraskelser. Der er en stor trang til at snakke sammen, dele tanker og viden på et venskabeligt plan, og derfra kan det så udvikle sig. Der kan godt opstå noget uenighed og disharmoni 20.-22. marts, men det kan også bare betyde, at der kommer en stærkere lidenskab ind i billedet. Den anden periode falder fra den 21. april og frem til den 15. maj. Her dannes måske et nyt par, eller du går ind i en stærkere relation, og passionerne vokser. Du får modspil af din partner. Måske du trænger til at sige fra, få lidt fred eller vende kærligheden ryggen et par dage 7.-10. maj, men gløden vender hurtigt tilbage. Der er også et par specielt romantiske dage i april, vi ikke må glemme, nemlig 10.-11., hvor du kan regne med blid romantik og henførte drømme.   Forårets muligheder Egentlig er kærligheden ikke hovedattraktionen dette forår, men en dejlig afveksling fra mere krævende opgaver på hjemmefronten. Du er måske ved at renovere boligen, eller der er opgaver i familien, der hviler på dine skuldre. Du kan både føle dig udfordret og stimuleret; sæt en grænse, hvis det bliver for meget. Men du vokser gevaldigt med udfordringerne. Og så har du meget glæde af gode samtaler i dit nabolag. Du er nysgerrig og lærer nyt. Har du en forfatter i maven, kan du lufte ham/hende nu.   Stjernernes kærlighedsråd Kærligheden kan være flygtig, så grib chancen, når den viser sig, og nyd samspillet.  
Der er godt nok bud efter dig i kærlighedsmæssige sammenhænge. Det er et forår med indbygget overraskelse. Du kan let forelske dig, lade dig forføre eller hoppe med på et spændende eventyr. Der opstår pludselig nogle nye muligheder, måske med en historie tilbage til efteråret. Du vil gerne stimuleres af noget nyt, lægge vanerne på hylden og mærke livets stærke puls. Det er ikke kun foråret, men en langt længere periode, det står på, så der er ingen grund til at holde dig tilbage. Et højdepunkt kan ligge i marts, hvor der er meget aktivitet i de relationer, du indgår i, også i det faste parforhold. Der er større glød og mere lidenskab, og din partner eller en ny relation tager sjove initiativer. Kærlighedsgudinden Venus besøger dig også i to perioder, fra den 27. marts til den 20. april og fra den 15. maj til ind i juni. Her er romantikken i højsædet, dit liv forsødes, og drømme kan blive til virkelighed. Det er nemt at relatere til andre, du møder åbne arme, varme og imødekommenhed. Det hele kan toppes op på enkelte dage, f.eks. 19.-22. marts, med masser af passion, 10.-16. april med blide drømme og sværmeri, og endelig 13.-19. maj med endnu en indlagt overraskelse, måske et surpriseparty?   Forårets muligheder Det meste dette forår handler jo om kærlighed, så du får ikke meget tid til andet. Men du har gode økonomiske muligheder hele foråret, der dumper flere penge ned i din pose, og det giver anledning til mange glædelige muligheder, måske rejser eller bare en voksende tryghed og selvfølelse. Ja, du føler dig mere værd. Har du brug for at opdatere din viden og dine kundskaber, er foråret også velegnet, det kræver en del arbejde og koncentration, men det skulle du nok kunne levere.   Stjernernes kærlighedsråd Smid dine forbehold over bord, dit kærlighedsliv er i en rivende udvikling, du skal bare selv hoppe på toget.  
 
Du stråler for tiden, er meget åben, livsglad og positiv, og det smitter af på dine omgivelser. Du møder rigtig meget velvilje fra andre, så dine relationer vokser og trives. Der er god grund til glæde, for det danner ramme for den romantik og kærlighed, foråret byder på. Marts har et par bud: 22.-23. er der fine muligheder for, at et samvær kan udvikle sig i romantisk retning, mens dagene lige inden måske er for krævende, heftige eller bare meget passionerede. Sidst i marts (den 31.) flytter energiplaneten Mars ind i dit parforhold, der kommer virkelig en saltvandsindsprøjtning til parforholdet. Mere energi, flere initiativer, måske lidt konkurrence til at stimulere interessen? Mars bliver her helt frem til midt i maj og sørger derfor for masser af lejlighed til aktivt at gøre noget for din partner, eller han/hende for dig. Det må gerne være sjovt, spændende og passioneret. Fra den 20. april støder kærlighedsplaneten Venus til, så nu øges behovet og muligheden for romantik. En dejligt stimulerende tid med kreative indslag.   Forårets muligheder Ud over kærligheden, som ligger langt oppe på ønskelisten, er du også inde i en personlig udviklingsfase. Du befinder dig godt med at være netop dig, og du viser gerne, hvad du er for en person til andre. Dine holdninger modnes, og du kan høste frugten af de ting, du har lært eller arbejdet med. Du har simpelthen masser af medvind og succes. Det kan godt være, pengene ikke kan følge med projekterne og lysten til diverse aktiviteter, så det er om at være kreativ og finde gratis muligheder.   Stjernernes kærlighedsråd Giv plads til, at andre/din partner kan tage et initiativ, spil gerne bolden over til dem.  

Ligesom sidste sommer rummer dette forår en overraskende drejning af dit kærlighedsliv. Der kommer nye oplevelser, der enten rusker op i et allerede bestående forhold eller skaber muligheder for en ny kontaktform. Der skal eksperimenteres eller i hvert fald findes andre, nye veje i samværet. Der kan ske noget nyt, overraskende og måske helt anderledes, end du er vant til. Du føler en forfriskende anderledes frihedstrang. Du får besøg af både den maskuline passionsplanet Mars og den feminine kærlighedsplanet Venus ad flere omgange. Fra begyndelsen af marts og frem til den 30. kommer der mere energi, passion og initiativlyst i dit kærlighedsliv.

Du stimuleres af spændende oplevelser. Dette vender tilbage i en lidt anden form fra den 16. maj og langt ind i juni. Du møder spændende, meget aktive mennesker, og det skaber dynamik i dine relationer. En mere mild og romantisk indflydelse er gæst hos dig fra den 15. maj og et stykke ind i juni. Så du har flere heste at spille på samtidig.

Det hele kulminerer 15.-16. maj, så hold gerne en forlænget bededagsferie.

 

Forårets muligheder

Ud over den vigtige kærlighed og de dejlige forårsfornemmelser har du travlt med andre sager i dit liv. Du går gennem en større forvandlingsproces eller personlig makeover, smider gamle vaner ud og skaber nye rammer for dit liv. Det er en længere proces, men du har tålmodigheden og arbejder dig langsomt hen imod målet. Du er meget fokuseret, engageret og målrettet.

 

Stjernernes kærlighedsråd

Prøv noget nyt, overrask din partner, eller lad dig selv overraske. Livet er andet end planlægning og vaner.

 

Venskaber er et meget vigtigt omdrejningspunkt dette forår, også når det drejer sig om romantik og kærlighed. Det er vigtigt for dig, I kan tale sammen, dele visioner og idéer og gå ind i større fællesskaber, om det så er foreninger eller bare spontant opstået samvær i fællesskab. Når kærlighedsplaneten Venus gæster dit tegn og kommer helt tæt ind på livet af dig fra starten af marts og frem til den 26. marts, er der lagt op til blid romantik, afslapning og hygge sammen med den eneste ene eller med hele venneflokken. Specielt 26.-27. marts er fine til sammen at finde kærligheden, så vær parat til spontant at følge dine impulser. Din hjemmebase bliver vigtig fra midten af maj og ind i juni, også når det handler om kærlighed og samvær med mennesker, du holder af. Der skal hygges hjemme hos dig, invitér gerne dem, du holder af, og husk også en invitation til kærligheden selv. Specielt 18.-19. maj er fine til et overraskende stunt. Hvis ikke du selv har planer om at overraske din elskede, er det måske dig, der bliver overrumplet. Det kan blive rigtig sjovt.   Forårets muligheder Der er meget fokus på dit hjem og din bolig dette forår, også selv om du har dit hjem i en rygsæk. Der er forandringer i gang, fornyelser, der giver dig mere frihed. Måske du tænker på at flytte i kollektiv – eller helt slippe de faste rammer og køre rundt i verden? Under alle omstændigheder står den på forandring. Nogle mere velkomne end andre, men det er dit behov for tiden, at ting skal ændres, rykke. Måske efteråret bragte dine tanker i den retning?   Stjernernes kærlighedsråd Engagér dig 100 procent, tag et nyt initiativ, eller giv din partner frie tøjler til at komme med udspil til fælles glæde.  
Duften af forår stimulerer din fantasi og dine drømme om den eneste ene, hvad enten han allerede er ved din side, eller du forventer hans ankomst snarest muligt. Og der er masser af plads til søde drømme dette forår, og der er også mulighed for at vågne op til dåd og tage et kærkomment initiativ. Vov dig bare ud på det dybe vand, din fornemmelse er o.k. Bedste perioder til romantik, flirt og sværmeri er for dig dels fra den 27. marts til den 20. april, hvor de blide følelser og det nære, intime samvær kan blomstre op, og dels fra den 16. maj og frem i næste måned, hvor det især er nye input, nye initiativer, mere passion og aktivitet, der præger dit kærlighedsliv. Og i marts er der yderligere et toppunkt 23.-29. og ligeledes i april 1.-4. Her får du kærligheden foræret på et sølvfad. Det er en hyperromantisk periode, god til dybe samtaler eller til bare at være og høre det, der ikke siges højt. Og som om det ikke er nok, fyldes overflødighedshornet til randen 10.-11. april, et par virkelig skønne dage, hvor du svæver på en lyserød sky. Nyd det bare, realismen kan altid komme til senere.   Forårets muligheder Ud over den evigt vigtige kærlighed har dette forår specielt fokus på dit arbejdsliv, og det på den gode måde. Der er fine udviklingsmuligheder, mere medvind, og nye døre åbner sig for dig. Der er en udvikling i gang, som også glider over i sommer og efterår, men foråret inspirerer i sig selv, og med livsglæde og mod på tilværelsens mange spændende muligheder kan du drage ud på eventyr med dit job.   Stjernernes kærlighedsråd Du behøver ikke at sidde stille og vente, tag et initivativ, hvo intet vover intet vinder. Du vil blive overrasket over resultatet.  

Læs også