Sex og erotik

Multiorgasme guide

Èn orgasme er fantastisk – to er bedre, og orgasmer i en lang perlerække er ren halleluja. Læs med her, og få 8 trin til (endnu) mere glæde med multiorgasme.

Tror du, multiorgasme er uden for din rækkevidde? Så tro om igen, for alle kan være med. At opnå multiorgasme er ikke noget vildt og uopnåeligt seksuelt mål. Faktisk er vi kvinder oftere mulitorgastiske, end vi tror!

En multiorgasme betyder simpelthen “at have mere end én orgasme inden for samme elskovsbegivenhed.” Du har måske en meget specifik idé om, hvad en multiorgasme skal være, men ifølge Lou Paget, forfatter til bogen The Great Lover Playbook, er der faktisk tre forskellige slags multiorgasmer.

Går du efter en multiorgasme, kan du også læse, hvor mange former for orgasmer der findes.

Forbindelse enkeltstående” er, når der er pauser, hvor man slet ikke er ophidset, imellem orgasmerne. Som hvis du kommer under forspil og så igen efter, at I har elsket. “Sekvens multipla” er orgasmer, der opstår med to til tre minutters mellemrum, men stadig med køligere perioder imellem. Det kunne være, hvis du blev slikket og kommer, og han så slikker videre efter en lille pause, og du kommer igen. “Seriel multi” er peaks, der ligger sekunder fra hinanden, nærmest en følelse af at glide ud mellem multiorgasmetyper og ind af én lang orgasme. Når man begynder at skelne på den her måde, indser en del kvinder, at de allerede er multiorgastiske.

Også husk lige, hvor enestående kvinder er i forhold til mænd. Det er meget, meget nemmere for kvinder end mænd at få flere orgasmer i rap. Kvinder går slet ikke gennem den “trætte” fase på den måde, mænd gør, hvor blodtilførslen falder efter ejakulation – så en ny orgasme kan faktisk komme lige i r…. af den første.

 

 

8 trin til multiorgasme

 

1. Ved du, at du er en sexbombe?

Forskning viser, at voksne kvinder, der har et højt selvværd, selvstændighed og empati, er mest tilbøjelige til at opleve seksuel nydelse og få orgasme sådan i almindelighed.Hvis en kvinde er nervøs undervejs i en seksuel oplevelse eller føler skyld eller skam, er chancen for at hun kan komme – og særligt flere gange – stort set nul. Kvinder, der har det godt med sig selv og deres seksualitet, er bedre i stand til at opleve øget seksuel nydelse (igen og igen og igen). Med andre ord: Lær at elske dig selv, din seksualitet og din krop.

 

2. Ved du, hvordan du kæler for dig selv?

Det er normalt smart, at en kvinde ved, hvordan hun flyver solo og når klimaks flere gange efter hinanden, før hun begynder at stræbe efter flere orgasmer i rap sammen med en mand. Så hold nogle generalprøver med dig selv. Det giver træning og selvtillid, og det kan også hjælpe dig over tanker omkring, at det skal være på en særlig måde, før du er en “succes” sammen med ham. Måske er du dreven onanist, men prøv alligevel at eksperimentere med at røre mere bevidst ved dig selv, og tjek hele underlivet ud. Hvad sker der, når du rører der? Og trykker her? Før du har prøvet at stimulere forskellige nerver, ved du ikke, hvordan de vil reagere.

Det, der ofte sker, når kvinderne laver deres selvstændige nydelsesforsøg, er, at de opdager andre områder, der er følsomme, end dem de havde forventet. Hvis overfølsomhed bliver et problem (alene eller sammen med din partner), og du pludselig slet ikke kan tåle at blive stimuleret mere direkte på klitoris, så forsæt berøringerne, men bare ikke direkte på klitoris. Hellere fra side til side på et lidt større areal eller med en flad hånd, der dækker hele området.

 

3. Kender du dine tændingspunkter?

Har du hørt om G-punktet – den særlig kilde til orgasme? Dette særlige sted, som vi ikke altid husker på, sidder nogle få centimeter oppe i en kvinde ud imod navlesiden, men det er ikke den eneste knap, du kan trykke på. Kvinder er i stand til at have orgasmer indledt fra ti forskellige typer stimulering. Og de “knapper”, du kan stimulere, omfatter bl.a. brystvorter, klitoris, G-punkt, numsen og skeden. Jo flere områder vi har i spil, jo mere tændte bliver vi. Tit er en orgasme faktisk resultatet af indtryk hentet gennem flere eller endda mange af lystpunkterne. Læs hele guiden til G-punktet her.

 

 

4. Ved du, hvornår det er tid?

Kvinder er bedst i stand til at opdage flere orgasmer på tidspunkter, hvor der kun er få distraktioner. Gerne i løbet af en weekend eller ferie, når de har tid til at have mere sex end ellers, prøve noget nyt og i det hele taget har mulighed for at lukke verden lidt ude. Timing på et andet plan er også et spørgsmål om den konkrete rytme, der bliver skabt under sex. Kvinder reagerer nemlig på en fast, regelmæssig rytme ved at slappe af. Vi kommer ud af vores hoved og ned i vores krop, og det giver mulighed for dybere ophidselse.

Mikrobevægelser kan producere makroresultater. En langsommere stimulering, der er kontrolleret og vedvarende med vuggende bækken kombineret med et behagelig tryk på hendes nydelsespunkt, vil ofte kunne hjælpe en kvinde hurtigere mod orgasme, men også fordybe intensiteten af selve oplevelsen.

 

5. Ved du, hvad den rette smørelse kan gøre for dig?

En del af dét at være i stand til at opleve en multiorgasme er, at de erogene zoner kan holde til at blive rørt ved længe. Processen kan indebære stimulering, re-stimulering og blandet stimulering. For at undgå at du enten bliver oversensitiv, ufølsom eller øm i løbet af denne proces, skal du som kvinde være ekstremt godt smurt både internt (vaginalt) og eksternt (omkring klitoris). Der er mange gode smøremidler på markedet, du kan prøve, men du kan også tilskynde “naturlig” smøring ved at starte en multiorgasmesession med vaginalmassage – altså lang tids berøring af underlivet, som ikke er beregnet til at ophidse.

 

6. Har du styr på friktionen?

Et af de helt store fif, når det kommer til flere orgasmer i streg, er at sørge for, at din klitoris også bliver stimuleret, mens I elsker. Med enkle justeringer I jeres sædvanlige elskovsvaner kan du virkelig øge dine chancer for multiorgasme. For eksempel i missionærstillingen, hvor din fyr skal ligge lidt “højere,” end det ofte er tilfældet, altså så hans brystkasse er tættere på dine skuldre. Ved at foretage denne justering vil han ligge højere på dit bækken, så din klitoris automatisk kommer til at gnide imod hans kønsben eller nedre mavemuskler, alt imens hans pik gnubber dit G-punkt, den erogene zone på din øverste livmoderhals eller det ligeså liflige område i bunden bag vaginalkanalen.

Endelig er det jo muligt selv at tage affære undervejs i akten. I “kvinden ovenpå” og missionærpositioner kan du manuelt stimulere din egen klitoris. “Doggy style” er også et optimalt alternativ til flere orgasmer, fordi han kan kæle for din klitoris med hånden, mens pikken giver glæde på indersiden. “Dobbeltberøringen” nedsætter den tid, det tager at opnå orgasme takket være den ekstra stimulering, og den øger også muligheden for at fordoble, blande og forlænge dine orgasmer. Teknikkerne kan godt kræve noget gensidig koordinering, men det er umagen værd i det lange løb.

 

 

7. Ved du, at du skal løfte hofter og ben?

Hjælp dig selv på vej til en perlerække af orgasmer ved at bruge kroppen bevidst. En lille ny hældning kan gøre en verden til forskel! Ved at vippe dine hofter og bækkenet opefter, forkorter du faktisk skeden, så selv en mindre veludrustet mandlig partner pludselig kan nå de uudforskede områder i vagina. Og dét rykker, for det gør at begge parter føler sig opfyldt: Dig fysisk og han psykisk. At smække stængerne helt til vejrs er heller ikke en dårlig idé. Prøv at lægge en pude under lænden, og skab en vinkel, hvor dine hofter er over dit hoved og dine skuldre. Denne “hofterne op-”position giver bedre adgang til de indre glædespunkter, der kan udløse nogle virkelig jordskælvsagtige orgasmer.

 

 

8. Formår du at slippe målet af syne?

Hvis du ligger og tænker på, hvor mange gange du kan komme i dag, er du ikke fuldt tilstede i nydelsen – så enkelt er det. Det afgørende for at kunne komme, både én og flere gange, er, at en kvinde forstår, at sex handler om nydelse og ikke om at skulle udrette noget som helst. Ingen kvinde bør føle sig som en fiasko, bare fordi hun ikke lige går i kredsløb om en orgasmeplanet!

Ved at tænke på sex som et målorienteret arrangement med orgasme som den vigtigste og eneste acceptable slutning, begrænser du automatisk og øjeblikkeligt din evne til bare at flyde med og slappe af undervejs. Prøv i stedet at tænke på sex som værende glædeligt i sig selv. Med andre ord: Kys, kæl, hold om, dyrk oralsex og hav sex i alle tænkelige stillinger, I kan lide. Orgasme behøver ikke at ske hver gang eller i nogen bestemt rækkefølge med de andre ting, I laver. Én ting behøver ikke at føre til noget andet. Ved at slippe tanken om at skulle ende et særligt sted, er det endda muligt, at du netop ender med at slappe så meget af, at orgasmerne kommer på stribe.

Læs mere om: