Guide til hvordan du får en sprøjteorgasme
Sex og erotik

Derfor skal du få dig en orgasme hver dag

Orgasmer handler ikke kun om seksuel tilfredsstillelse, for der er flere livs- og sundhedsmæssige årsager til, at orgasme er god for os. Vi har fundet seks rigtig gode grunde til at få minimum en orgasme hver dag.

De fleste af os forbinder 'orgasmen' med det seksuelle klimaks, men udover at tjene som både konkret og symbolsk afslutning på den seksuelle akt, har den faktisk også flere gavnlige evner, når det kommer til både sundhed og trivsel. Det skriver norske KK.no.

Orgasmen kan forlænge dit liv

Forskere fra Wales University opdagede, at mænd som har minimum to ugentlige orgasmer, havde halvt så stor risiko for en for tidlig død, sammenlignet med mænd, som enten kun havde en ugentlig orgasme eller endnu sjældnere. Der findes ikke et lignende studier for kvinder, men den amerikanske forsker Howard S. Friedman opdagede en lignende effekt hos kvinder, som havde regelmæssige orgasmer.

> Den store guide til kvindens orgasme - få råd til klimakset her

Baseret på tidligere forskning af psykologen Lewis Terman, som påbegyndte et studie af 1500 californske pars sexliv i 1941, opdagede Friedman, at når han 20 år senere fulgte op på Termans undersøgelse, kunne han se, at de kvinder som regelmæssigt fik orgasme, levede længere end dem, som ikke var seksuelt tilfredsstillede.

Klimaks får os til at se yngre ud

Over en 10 årig periode undersøgte den britiske psykolog Dr. David Weeks, der er tilknyttet Royal Edinburgh Hospital, en række kvinder og mænd om deres sexliv. Han opdagede, at de af deltagerne som var i 40-50 års alderen, og som var mest seksuelt aktive, op til 50 procent mere end de andre deltagere, så meget yngre ud. Årsagen hertil kendes ikke, men Weeks' teori er, at der under samlejet udskilles væksthormoner, som gør huden mere elastisk, og derved får de mere seksuelt aktive til at se yngre ud.

Orgasmer virker smertelindrende

Orgasmen har også vist sig velegnet som alternativ smertelindring, skriver KK.no. Den amerikanske sygeplejerske Lisa Stern, der arbejder for 'Planned Parenthood' fortæller, at orgasmer kan virke mod smerter ved leddegigt, smerter efter operationer og i forbindelse med fødsler. En tidligere undersøgelse har vist, at kvinders smertetærskel kan reduceres med helt op til 74 procent, hvis hun havde fået en orgasme.

Virker afstressende og afslappende

Den amerikanske forfatter og sexolog Beverly Whipple, der har skrevet bogen 'The Orgasms Answer Guide', fortæller, at undersøgelser har vist, at hele 39 procent af de amerikanske kvinder onanerer for at slappe af:
- Ved en orgasme frigives hormonet oxytocin fra nervecellerne i hjernen og ind i blodstrømmen. En orgasme reducerer stress ved at give dig en afslappende og varm følelse, siger hun til Huffington Post.

Også godt mod søvnløshed

Whipple peger også på orgasmen som en regulær sovepille, og i hendes bog henviser hun ligeledes til undersøgelser, der peger på, at 32 procent af en forsøgsgruppe bestående af 1866 kvinder, sov bedre, efter at de havde onaneret sig til klimaks.

> Dét tør kvinderne ikke gøre foran manden - se hvad kvinderne ikke vil dele med manden

Der hersker ikke sikkerhed blandt forskerne om, hvorfor det forholder sig således, men nogle sexologer har en teori om, at der ved orgasmen udskilles stoffer som blandt andet endorfiner, som har en beroligende effekt.

Bare hold ud - det bliver endnu bedre

Undersøgelser peger på, at selvom vores generelle sexliv måske ikke bliver bedre med årene, bliver kvindernes orgasmer det til gengæld. Forskning offentliggjort i 'The American Journal of Medicine' konkluderer, at den seksuelle tilfredshed stiger i takt med, at kvinderne bliver ældre. Forskere ved University of California undersøgte den seksuelle aktivitet blandt 806 kvinder med gennemsnitsalderen 67 år, og deres konklusion var altså, at den seksuelle tilfredshed øges i takt med, at man bliver ældre

> Stort tema om sexlivet - få endnu bedre sex nu
 

Læs mere om: