Foto: Shutterstock
Kærlighed og parforhold

Vær egoistisk - det er godt for både dig og din partner

Det gavner dit parforhold, hvis du står ved dig selv, og lader egoismen vinde engang imellem.

Forskere fra University of Arizona er efter at have studeret og undersøgt forskellige par, kommet frem til, at det kan betale sig at være en smule egoistisk i parforholdet. Det gavner faktisk på længere sigt både dig og din partner.

Ifølge Daily Mail mener forskerne, at egoisme kan spare jer for flere konflikter. Det er hovedsageligt når spørgsmålet om fordelingen af de huslige og følelsesmæssige pligter derhjemme kommer op, at det på den lange bane, vil komme dit parforhold til gode, hvis du er egoistisk og ikke giver dig lige med det samme.

Læs også: Dette er nøglen til et lykkeligt parforhold

Lad være med at ofre dig

Forskerne mener, at hvis du hele tiden ofre dig for din partner, og tager opgaver på dine skuldre, som måske hørte bedre til på hans, vil du udføre opgaverne med et vredt og stresset sind. Dette kan lede op til en større konflikt, eller indre uro hos dig.

Har I aftenen forinden talt om hvem der skulle tage opvasken eller hente børnene kl. 15 hele denne uge, og har du bare givet efter, og sagt at det skulle du da nok gøre, selvom du godt ved, at du ikke har overskud til opvasken, eller at du bliver nødt til gå tidligere på arbejdet for at hente børnene, vil din partner ikke opfatte det som noget du faktisk ikke har lyst eller overskud til. Hvorfor skulle han også det? Du sendte jo et signal om, at det ikke var det store problem.

Læs også: 5 ting der gør dig uimodståelig overfor din partner igen

Det gælder ikke kun for dig

Denne spænding der pludselig opstår, når din partner tror, at alt er i den skønneste orden, mens du hele tiden for ophobet irritation eller bliver stresset, kan til sidst ende ud i en langt voldsommere konflikt, end en lille diskussion om hvem der bør tage opvasken.  

Derfor er forskerne enige om, at jeres forhold vil have godt af, at du (og din partner) lærer at stå mere fast ved jer selv, og være en smule mere egoistiske. Du skal lære ikke at give efter og tro, at du gør din partner glad eller at der befrier jer for ubehagelige skænderier.

Selvfølgelig vil jeres parforhold altid være baseret på kompromis, men evnen til at kunne sige fra, og ikke altid at skulle ofre sig selv og sine behov, kan kun gøre forholdet til din mand endnu stærkere, konkluderer forskerne.

Læs også: "Det er ikke meningen, at vi skal være perfekte"

 

Husk disse tre sætninger:

  • “Du må (skal) gerne sige fra og tænke på dig selv - det gavner hele familien”
  • “Et kompromis bliver måske løsningen, men det er bedre end at være vred over, at du ikke fik sagt fra, og nu står i en krævende og stresset situation”
  • “Din partner har lige så meget ret som du, til at være egoistisk og tænke på sig selv nogle gange”

 

FÅ DE NÆSTE TRE NUMRE AF Q FOR KUN 99 KR.: