utroskab
Kærlighed og sex

Utroskab: Her er 4 faresignaler, der ofte opstår inden utroskab

2. december 2015
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Pantherstock
December er ofte sidespringenes højtid, når snapsen går ind, og der danses tæt med kollegaer til årets julefrokoster. Men det kan undgås. Se her, hvilke faresignaler, du skal være opmærksom på, inden det når så langt.

Forud for utroskab ligger ofte en lang række andre problemer i forholdet, mener parterapeut og sexolog Rikke Thuesen. Ofte er man selv klar over det, hvis parforholdet kører på skinner, men der er også en række adfærdsændringer, vi kan være opmærksomme på hos vores partnere, som ofte går forud for utroskab – og på den måde kan vi få løst problemerne, inden de måske ender i sidespring til julefrokosten.

Undersøgelse: Vi er imod utroskab – men vi er utro alligevel

1. Han virker afvisende

- Virker han signifikant fraværende? Hvis man pludselig føler sig afvist, hver gang man vil kysse med tungen, eller han er træt, hver eneste gang man gerne lægger op til sex, så kan det være et tegn på, at der måske er noget, der ikke er, som det skal være.

2. Han går mere op i sig selv

- Hvis han pludselig begynder at træne meget, trimmer skægget ofte, får ny frisure og generelt begynder at gøre sig mere umage med sit udseende, skal man også være opmærksom.

3. Han ændrer kommunikationsvaner

- At han ændrer sine mobil- og computervaner kan også være et tegn på, at der er noget i gærde. Kommunikerer han pludselig på tidspunkter, han ikke plejer? Har han telefonen på sig konstant, og klapper han computeren ned, når du går forbi?

4. Han bliver overdrevet opmærksom

Det kan også være, han bliver over-opmærksom og komplimenterende, hvis han har dårlig samvittighed over, at han måske er på vej ud på den skyldige vej. Rikke Thuesen slår dog fast, at ændringer i partnerens adfærd selvfølgelig ikke nødvendigvis behøver være lig med, at han kan finde på at være utro, og man bør altid overveje, om måden, han er på, kan skyldes andre ting.

Kan man spotte utroskab? Her er 10 tegn …

Læs også