https://imgix.femina.dk/media/article/1445_sexundersoegelse_humor.jpg
Kærlighed og sex

Undersøgelse: Kvinder vil have mænd med humor

12. november 2014
af Charlotte Kobberøe Fink, redigeret af Charlotte Hallbæck
En undersøgelse, som FEMINA har foretaget i samarbejde med YouGov viser, at humoristisk sans er det, vi er allermest tilfredse med hos vores mænd

Kvinder elsker mænd for deres humor – det viser en sexundersøgelse, som FEMINA har foretaget i samarbejde med analysefirmaet YouGov. 86 % af de 1.327 kvinder i undersøgelsen, der er i et forhold med en mand, peger på humor som deres mands mest tilfredsstillende egenskab. Groft sagt har de fleste af os altså en mand derhjemme, som formår at få os til at grine på tilfredsstillende vis. Så meget, at tilfredshedsraten for humor i kærlighedens favør overgår både tilfredsheden med størrelsen af hans penis og evnerne til at tilfredsstille i sengen.

LÆS OGSÅ: Vi er imod utroskab – hvorfor er vi så utro alligevel?

Noget kan altså tyde på, at vi kvinder finder sammen med mænd, som vi finder sjove. Parterapeut Mikael Hoffmann forklarer, hvorfor det er vigtigt for manden at kunne få sin mage til at grine.

- Vi mænd er i grunden ret primitive og naive. Hvis vores kvinde er glad, tror vi, det er OS, der har gjort hende glad, og det gør os stolte og mere maskuline med selvtillid og højere selvværd. Det kan udtrykkes i fire ord: Happy Wife. happy life.

Er godt for helbredet

Og at humor rangerer højt på tilfredshedsraten er kun godt for vores samliv.

- Latter og humor giver sundhed, lethed og lykke og er vigtigt for at opretholde et sundt parforhold – både følelsesmæssigt og fysisk. Det er godt for helbredet, fordi latter og humor er en sikker og effektiv måde at frigive ophobede fysiske og følelsesmæssige spændinger på. Med humor forstørrer man jo ting, så de bliver komiske og dermed lettere at komme over. Et skænderi kan for eksempel få et bedre udfald, hvis man i forvejen har en god basis med humor i parforholdet. Det giver et pusterum i hverdagen, og det tror jeg er grunden til, at kvinder er så interesserede i, at der er humor i parforholdet.

LÆS OGSÅ: 10 tegn på, din partner er utro

Humor og sex hænger sammen

Ifølge Mikael Hoffmann er det også vigtigt, at man som par kan grine sammen i soveværelset.

- At kunne grine og have det sjovt sammen i seksuelle sammenhænge er vigtigt for parforholdets trivsel. Sex er jo parforholdets lim og smøremiddel, både følelsesmæssigt og kropsligt. Det seksuelle er selvfølgelig mange ting, men for at parforholdet ikke skal blive kedeligt og ensformigt, er sjov og humor i dobbeltsengen vigtigt. En gang imellem skal et par kunne være drillesyge og legende, for at deres erotiske liv kan blive ved med at være pirrende og æggende.

Disse ting er vi til gengæld mest utilfredse med, når det gælder vores mænd:

1. Evner på et dansegulv - 27 procent

2. Evne til at forføre dig – 21 procent

3. Seksuel opfindsomhed – 19 procent

4. Hjælp til det praktiske i hjemmet – 18 procent

5. Lyst til sex med dig + evne til at tilfredsstille dig seksuelt – 11 procent

6. Hårvækst på kroppen – 10 procent

Læs også