https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/juni/casualdatingprim.jpg
Kærlighed og sex

Uforpligtende dating? Ja tak!

4. juni 2013
af Cdating
Foto: All Over og PR
Danskernes forhold til uforpligtende dating er stigende. Datingportaler som C-date, hvor brugerne søger partnere til uforpligtende dating, er first movers på et område som vil eksplodere. Dén tendens overrasker ikke sexolog Jakob Olrik.

"Det hele handler om, at vi vil komme til at se en større og større adskillelse af kærlighed og sex, siger," Jakob Olrik. Det nye og interessante i den her sammenhæng er, at kvinder står frem og udlever en casual seksualitet. Især fordi man sådan helt klassisk forstår kvinden som værende mere bly, når det handler om sex, og måske vil prioritere mere romantik og kærlighed.


Er sexolog og forfatter og blev for alvor kendt i programserien "I seng med DR2".

Var sexekspert i Go' Morgen Danmark

Er debattør i diverse aviser og blade, "sexguide" i det Københavnske natteliv for Politiken og meget mere.

Har han været med til at etablere sexologuddannelsen samt kognitiv parterapeut uddannelsen.

I 2010 udkom Jakobs første bog: "Mer´ og bedre sex"

Er nu aktuel med bogen 'Kvinde, kend din mand'.

Kvinde, kend din mand!
Jakob Olrik der har mere end 1000 interviews med danske kvinder bag sig, og er bogaktuel med 'Kvinde kend din mand', er ikke i tvivl - han møder mange kvinder, som har lyst til at kaste sig ud i uforpligtende erotik og C-date er et glimrende sted at starte, pointerer han.

Kvinder tager teten
Det hele hænger selvfølgelig sammen med den udvikling som kvindekønnet har gennemgået de sidste 40-50 år.
"Nu når kvinder både er selvstændige, stærke og målrettede på alle områder, så er det jo meget naturligt, at de også tager teten i deres sexliv, siger Jakob Olrik.

"Og det første sted vi udtrykker det, er selvfølgelig på nettet. Bag skærmen er du fortsat i din komfortzone, men går du på en bar og leder efter uforpligtende sex, kan du hurtigere støde på dine egne grænser."

Kærlighed og sex adskilles
Samtidig viser den seneste store europæiske undersøgelse lavet af C-date, at godt en tredjedel (35%) af de danske kvindelige C-date medlemmer mener, at nettet giver gode muligheder for at finde casual dates. Og at C-date har 400.000 brugere i Danmark, mener Jakob Olrik kun understreger, at vi kommer til at adskille kærlighed og sex mere og mere.

Og det må endelig ikke forveksles med, at vi er på vej til at få et kærlighedsløst samfund. Ifølge sexologen er vi derimod i gang med at indrette os anderledes i parforholdet, og det betyder kernefamilien i perioder bliver afløst af en friere seksualitet.

Mere casual sex, please!
"Det er ikke fordi vi får mindre kærlighed, det er fordi, vi udlever den på en anden måde. Vi behøver ikke bo sammen for at få kærlighed eller sex, ligesom vi heller ikke behøver at være gift eller få børn for at have kærlighed eller sex i vores liv. Det er derfor, vi ser, at kvinderne begynder at dyrke mere casual sex, og det er en tendens, som vi vil se meget mere af i fremtiden," fortæller Jakob Olrik.

C-dating er et datingforum henvendt til mænd og kvinder, som søger et mere uforpligtende forhold.
Besøg dem
her!

LÆS OGSÅ: "Kvinder kvitter rygere!"

"Kun dovne mænd går til prostituerede!" … ka' dét passe? Læs med her!

Shoppen har det hele … også det sjove ! Se selv!

Læs også