https://imgix.femina.dk/media/e79e755ea6394bcdb628fb2814582d45.jpg
Kærlighed og sex

Sådan skal du udspørge din date!

23. marts 2011
af Tim Ray
foto: PR
I følge kærligheds-ekspert Tim Ray, skal du invitere din måske kommende kæreste på en jobsamtale inden du hyrer ham! Læs med her, og find ud af hvordan du gør.

Når en virksomhed søger en ny medarbejder, sker det ofte igennem en eller flere jobinterviews, hvor man prøver at finde ud af om ansøgeren er den rette til jobbet.

Der bliver set på ansøgerens baggrund, uddannelse, tidligere erhvervserfaring og andre kvalifikationer. Man taler om hvilke arbejdsopgaver jobbet indebærer. Man taler om virksomhedens værdier og vision, og hvilke fremtidsperspektiver der er i virksomheden. Der bliver talt om hvad ansøgeren kan bidrage med til virksomheden. Og selvfølgelig taler man også om hvad ansøgeren får til gengæld for sin indsats - løn, personalegoder, videreuddannelse og så videre.

Forleden tænkte jeg på om det ikke ville være en god idé at indføre samme procedure når man ser sig om efter en ny partner. Invitere den eller de potentielle kandidater til jobbet som din nye partner til "parforholdsinterview".

Her er nogle af de ting jeg ville spørge om hvis en kvinde var til parforholdsinterview hos mig til jobbet som min kæreste ...

Kun et deltidsjob
"Så du er altså interesseret i jobbet som min nye kæreste. Og du er godt klar over at det indtil videre kun er et deltidsjob? Så må vi jo se hvordan det går med tiden. Hvordan har du det med flekstider?"

Læs også Tim Rays sidste klumme: "Hvad sker der med helten og heltinden EFTER?"

FAKTA

Tim Ray er forfatter, foredragsholder og "mythbuster". Hans seneste bog er "101 myter om parforhold der driver os til vanvid (og lidt om hvad du kan gøre ved dem)". For mere, se www.beamteam.com

Tim er fast klummeskribent og "mythbuster" på oestrogen.dk, hvor han skriver om vores kollektive myter om parforhold, kærlighed, sex, mænd og kvinder.

"Jeg går ud fra at du har sat dig ind i hvad jobbet som min kæreste indebærer? At det er en lidt speciel stilling med nogle utraditionelle arbejdsopgaver ... Og at der kan være en del indre rejser involveret ..."

"Hvilke kvalifikationer har du der gør at du vil være den rette til jobbet som min kæreste? Jeg kan se fra dit CV at du har en del tidligere kæresteerfaring. Det er spændende at se, at du også har lidt international kæresteerfaring, men har du noget erfaring med at have en kæreste som mig?"

"Hvad kan du bidrage med til mit liv? Kan du fortælle mig helt kort hvorfor jeg skal vælge lige præcis dig til jobbet som min kæreste?"

"Hvis du skulle beskrive dine styrker og svagheder når det gælder parforhold, hvad ville de så være ...?"

Fire forhold på syv år?
"Jeg kan se at dit sidste parforhold med Jørgen endte ret brat ... hvad skete der? Jeg kan også se fra dit CV at du har været i fire forhold inden for de sidste syv år ..."

"Hmm, jeg kan se at konkurrenceklausulen med din sidste kæreste udløb for nogle måneder siden. Han har åbenbart ikke længere noget på dig ..."

"Det er en meget flot anbefaling du har fået af din ekskæreste Morten ... Du har vel ikke noget imod at jeg ringer til ham og får mig en snak?"

"Til gengæld kan jeg så tilbyde et spændende og utraditonelt parforhold der involverer en meget høj grad af frihed og selvstændighed ... der vil også være rig mulighed for videreuddannelse ... og så skal det altså også siges at vi har det rigtig sjovt i mit parforhold ..."

Læs også: Tim Ray - "Kvinder gider ikke nøjes"

"Jeg vil ikke lægge skjul på at der er rigtig mange ansøgere til jobbet , men du er helt klart en af de mest oplagte kandidater jeg indtil videre er stødt på ..."

"Hvad siger du til at starte med at komme i praktik som min kæreste? Det vil give dig en god fornemmelse af hvad jobbet indebærer ... Vi kan jo starte med en prøveperiode på for eksempel tre måneder og så se hvordan det går ..."

Hvorfor ikke få svar fra starten?
Okay, jeg er godt klar over at et sådant "krydsforhør" nok ikke er det mest romantiske at udsætte hende eller ham for på den første date ...! Men alligevel. Vi bruger så meget tid og energi på vores uddannelse, karriere, drømme og mål.

Så hvorfor ikke gøre sig lidt flere overvejelser om hvem man er, og hvad det er man søger når det gælder parforhold - før man hopper direkte i kanen med den første den bedste, og vågner op næste morgen og er gift med tre børn!?

Uddrag fra Tim Rays nye bog "101 myter om parforhold der driver os til vanvid (og lidt om hvad du kan gøre ved dem)". For mere, se www.beamteam.com.

Læs også