https://imgix.femina.dk/media/article/1414_saadan_faar_du_bugt_med_jalousien.jpg
Kærlighed og sex

Sådan får du bugt med jalousien

9. april 2014
af redaktionen
Det kan svært ikke at føle en lille smule jalousi engang imellem, men bliver den en forstyrrelse i parforholdet, er det værd at arbejde med den, mener en psykoterapeut

Jalousi kan melde sig i mange udgaver og bryde forstyrrende ind i en del parforhold. Her får du psykoterapeut Terje Nordbergs tre gode råd til afprøvning og eftertanke:

1. Hold dig fra hans ting

Hvis du roder i din partners ting eller snager i hans mails og sms’er hælder du benzin på bålet. Tag i stedet kontakt med nære venner, så du ikke går alene med din jalousi. Du har måske mest lyst til at mure dig inde, men det styrker bare selvmedlidenheden, som er en helt ubrugelig følelse.

LÆS OGSÅ: 10 tegn på din partner er utro

2. Stå ved din jalousi

Prøv ikke på at bortforklare dine følelser, men konfrontér din partner ærligt og direkte, når det bliver slemt. Lav aftaler om, hvad I må og ikke må, når I er ude på egen hånd. Overhold aftalen og vis tillid.

3. Få større selvværd

Jalousi kan skyldes, at noget er skævt i jeres forhold. Hvis du for eksempel lider af mindreværd og tænker: Han kan da umuligt elske mig, jeg lille grå mus! Hvorfor føler du dig grå? Hvad skal der til for at få farven tilbage i dine kinder? Bed nogle af dine veninder om et ærligt svar, og mærk efter, om de har ret. Det er første skridt til at få selvværdet tilbage.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver I ved med at have god sex

Læs også