https://imgix.femina.dk/media/0f2e80d08318400c822db950937fbf4f.jpg
Kærlighed og sex

Sådan bliver du forelsket i din mand – igen

28. oktober 2011
af Marie Tromborg, alive.dk
foto: all over press
Det er ikke enden på forholdet, fordi forelskelsen er falmet. Genfind gnisten.

Er passionen og romantikken gået lidt tabt i mylderet af møder, madpakker og børn? Du kan sagtens genfinde kærligheden til ham, der engang gjorde dig vægtløs af fryd og fyldte din mave med lyserøde sommerfugle.

Parterapeut og forfatter Ingrid Ann Watson forslår i Femina, at I sammen tager jeres forhold på en trappevandring mod stjernerne. Et skridt ad gangen. Læs hendes ti gode råd her.

1. Tag et frikvarter
Ligner I de fleste andre familier, så bruger I tiden efter arbejde på at snakke og lege med jeres børn, handle ind og tømme opvaskemaskinen. Alt kommer før jer to som par. Så i stedet for at vente med at forsøge at snakke lidt kl. 22.30, når I er trætte, så tag et frikvarter, hvor I har fokus på hinanden. Snak om hverdagsting og ligegyldigheder, så længe I har fokus på hinanden. Børn kan godt lære, at der er et kvarter, hvor de må lege med sig selv.

2. Sluk for fjernsynet
Mange ting i vores liv er så vigtige, at de selvfølgelig skal passes ind. Men tv'et har altså ikke krav på at få samme mængde af din tid som børn, arbejde osv. Du skal ikke tvinge dig fra ikke at se dine yndlingsserier, du skal bare tænde, når der er noget, du gerne vil se, fremfor at tænde for at zappe sig frem til noget, der er nogen lunde spændende. Brug den ekstra tid med din partner - om det er med rødvin og hyggesnak eller i sengen er et fedt.

3. Rør ved hinanden
Dyrk den "ufarlige" fysiske kontakt. Hold i hånd, stryg ham over ryggen og kys ham farve. Det giver nærhed og samhørighed.

4. Brug tid på hinanden
Ethvert parforhold kræver mere end et kvarter i ny og næ. Sæt tid af til en middag eller en biograftur kun for jer. Brug en weekend på at tage væk i stedet for at få malet lejligheden - selvom den trænger.

5. Giv ham det, han gerne vil have
Vi har alle sammen en tendens til at give det, vi selv gerne vil have, i stedet for det, vores partner gerne vil have. Det handler om at finde frem til det, der får den anden til at føle sig elsket og ikke om, hvad man har lyst til at gøre for ham. Lyt efter hvad han giver udtryk for, at han mangler.

6. Hold mærkedagene i hævd
Jeres forhold og kærlighed er værd at fejre, så gør det på de dage, der betyder noget for jer. Det er dage, der som regel betyder mest for kvinden, så manden skal måske gøres opmærksom på, hvor meget goodwill han får ud af at huske dem. Til gengæld skal kvinden ikke føle sig for fin til at minde ham om dem.

7. Tal rigtigt sammen
Hvor ofte taler I om andet end, hvem der henter, køber ind og skal i fitness? Kan du huske dengang, I sad oppe den halve nat og snakkede om livet, drømmene, fortiden og fremtiden? Genindfør det - f.eks. på jeres tv-fri aftner. Det kan godt være lidt svært at komme i gang med, hvis I er ude af rutinen, men det lønner sig.

8. Giv plads
Vær rummelig. Giv hinanden plads til at være den, I er, uden at forsøge at lave hinanden om. Der er jo en grund til, at I faldt for hinanden i sin tid. Grin sammen og tilgiv hinandens fejl og mangler.

9. Sæt ord på
Vis din respekt, stolthed og kærlighed til din elskede. Fortæl ham, hvor dejlig han er, at du værdsætter det, han gør og måden han får dig til at føle på. Brug de store ord.

10. Hav mere sex
Du ved det godt. Når I har sex, kommer I til at føle jer mere tætte og forbundne. Sex styrker intimiteten og nærheden i forholdet. Sex er vigtigere, end de fleste kvinder tror, og betyder så meget for det intime rum. Det giver overskud til at klare hverdagens små konflikter og får os til at føle os levende.

Læs også: 10 gode råd til dit parforhold

Læs også