https://imgix.femina.dk/media/fb73efbb19dc4a55b46e59bf8b0bc3ec.jpg
Kærlighed og sex

Så lækker er din mand heller ikke

29. april 2011
af Ea Ørum
FOTO: ALL OVER PRESS
Kvinder overvurderer ubevidst deres mands udseende for ikke at blive fristet af andre mænd

Din mand er måske lidt kvabset og dårligt klædt, men du synes alligevel at han er bedre end din kollega, der ligner din drømme-mand: høj, slank, velklippet, galant og lækker.
Kvinders devaluerer nemlig andre mænd, når de er i parforhold for at undgå at blive fristet over evne.

Hjernen beskytter dit forhold
- Mennesker styres blandt andet af to drifter. Uforpligtende sex og længerevarende forhold. Vi har derfor forskellige måder at beskytte vores parforhold på, når vi bliver fristede. Man gør derfor sin partner lidt mere tiltrækkende end de andre, siger Lone Frank til alive.dk.

Hun er journalist ved Weekendavisen, anerkendt kønsdebattør og med sin baggrund som biolog, tager hun et naturvidenskabeligt udgangspunkt.

Lone Frank har besøgt den amerikanske social-psykologiske forsker, Jon Maner, der står bag opdagelserne. Han er doktor ved Florida State University, hvor han laver psykologiske forsøg, som blandt andet forklarer, hvad det er, der gør, at vi tænder på hinanden - eller det modsatte.

Partner bremser
- Det er lidt ligesom at sætte et stykke chokolade foran dig, og så fortæller du dig selv, at det er rigtig ulækkert. Folk i parforhold gør det samme med andre mennesker omkring dem for at nedsætte fristelsen. Det sker i hjernen og bliver til en form for mavefornemmelse, det er ikke en beslutning, som træffes aktivt. Det ubevidste styrer os mere, end vi selv lige ved, siger Lone Frank og henviser til Jon Maners forskning.

Læs også:

Gift dig og lev længere

Vi kæmper for lidt for ægteskabet

Læs også