...og så møder du ikke så mange idioter mere!
foto: PR
Indgangsreplikken til bogen "… og så møder du ikke så mange idioter mere!" starter med en erkendelse direkte fra hjertet. "Idiot! Idiot! IDIOT! Der var engang, hvor jeg stort set kun mødte
idioter. Den ene efter den anden. Jeg havde en tendens til at dømme alle, der var anderledes end mig selv, som idioter."
Erkendelsen kommer fra kvinden bag bogen, Dorthe Louise Hjortskov, der til daglig er økonomidirektør ved Royal Copenhagen. Dorthe Louise Hjortskov fortæller, at det i bund og grund
ikke handler så meget om, hvordan andre mennesker er, men om, hvilken tilgang du har til dem.
Dorthe valgte på et tidspunkt, da karrieren fyldte for meget i hendes liv, at gå i gang med en massiv efteruddannelse inden for de bløde emner. I løbet af to år tog hun en NLP-uddannelse og blev også senere certificeret coach. Bogen bygger således på en selvudviklingsrejse, som mange kan forholde sig til og lære af, idet bogen på en let og direkte måde giver værktøjer til, hvordan du bliver et mere ressourcerigt menneske. Bogen indeholder masser af gode opskrifter på, hvordan du herefter møder færre idioter i dagligdagen.
Dorthe fortæller:
"Vi kan gøre en stor forskel i hverdagen, hvis vi handler og tænker positivt og ikke tænker så meget i årsager. Hvor mange, tror du, har tænkt over at:
FAKTA
Siden 2001 har Dorthe været økonomidirektør i Royal Copenhagen, som er en af de ældste virksomheder i Danmark. Sideløbende med sin erhvervskarriere har Dorthe læst HD og cand.merc.aud. ved Copenhagen Business School, og i løbet af de sidste seks år har hun desuden taget en massiv efteruddannelse inden for de mere bløde
områder.
I dag har Dorthe også en NLP Master-uddannelse fra det førende uddannelsescenter NLP-huset og en certificeret coachuddannelse fra Expand.
Betydningen i din kommunikationen viser sig i den respons, du får!
Vi oplever ikke verden, som den er - vi oplever vores egen model af verden!
Du selv bestemmer, om du er i mentalt overskud eller underskud!"
Hvis du vil møde færre idioter i din hverdag, er her tre gode råd, som du kan starte med:
1. Vær åben i din kommunikation
Som regel tænker de fleste i årsager og kommer derfor til at stille spørgsmål såsom: "Hvorfor er vi ikke nået længere?". Hvorfor-spørgsmål skaber ikke forandring, men frembringer blot en lang begrundelse af, hvorfor der ikke er sket noget. Hvis du nu vælger at åbne din kommunikation og i stedet spørge: "Hvad skal der til for…?" - så skaber du refleksion, og får andre til at se muligheder.
2. Du er ikke ekspert i andres verden
Fra hvilken vinkel ser du verden? Vi mennesker oplever ikke verden, som den er - vi oplever en model af verden. Oven i købet har vi hver vores model af verden, og vi glemmer ofte, at andres model ikke er magen til vores. Ved at være bevidst om dette, kan du spørge ind til den andens billede af verden, og så serverer du ikke løsninger ud fra din model. Derimod får I skabt en løsning, der passer begge partner. Når du således bliver bevidst om, at du ikke er ekspert i andres verden, skaber du fælles løsninger.
3. Kom i mental form
Du bestemmer selv, om du er i mentalt overskud eller underskud. Du kan styrke dig selv, ved at dyrke mental motion. Mentaltræning er udbredt indenfor sportsverdenen, men ikke mange bruger det i dagligdagen. Blot det, at sidde roligt og få ro i tankerne, gør en forskel, inden du haster videre til dagens næste gøremål. Meditation er ikke nogen raketvidenskab, så brug det som du vil. Selv 1 minut, hvor du trækker positiv energi ind i din egen tanker, gør en forskel for resten af dagen.