https://imgix.femina.dk/media/a0076178110f4d17872480b379e3fccf.jpg
Kærlighed og sex

Martina S. Bagger: Mit liv efter Stein

2. december 2009
af Susse Wassmann
Foto: Claus Boesen
Da sagen med Stein Bagger ruller sig ud, lærer Martina S. Bagger en helt ny og grim side af sin eksmand at kende. Men med sin positive livsindstilling er hun kommet sig oven på skuffelserne

Fortid, nutid, fremtid. Fortiden har ført dig til nuet, og de beslutninger, du tager i nuet, skaber din fremtid. Det er smykkedesigner Martina S. Baggers fortolkning af det hinduistiske Aum-mantra.

Martina Susanna Bagger

43 år; født i Sverige og uddannet hudterapeut. Mødte som 19-årig Stein Bagger. I 1999 fødte hun datteren Olivia, og fire år senere blev hun skilt fra Stein Bagger. Martina har i dag en ny mand i sit liv. Stein Bagger sidder stadig fængslet i Ringsted, hvor han får besøg af datteren Olivia. Martina har kun besøgt ham én gang, han er ikke længere den mand, hun elskede. Han bliver løsladt i 2012.

Har skabt en smykke-succes
Hvert eneste af Martina S. Baggers smykker fra hendes firma La Chance by M.O.S. repræsenterer hendes egen livsfilosofi. Fra de kinesiske lykkearmbånd, som enhver Hollywood-stjerne med respekt for sig selv efterhånden bærer, over de fantastiske Buddhaperler i cedertræ og de lykkebringende kinesiske I Ching-mønter. For seks år siden stod hun alene med sin dengang fireårige datter og anede ikke, hvad hun skulle stille op med sit liv, og nu har hun en årlig omsætning på 22 millioner i et af de mest succesfulde smykkefirmaer herhjemme.

Scorede chefen
Martina mødte Stein Bagger, da hun i Sverige arbejdede i et firma, der solgte gaveartikler. I forbindelse med en konkurrence kontaktede hun ham, da han var chef i en svensk kæde af videobutikker. Martina, vandt konkurrencen og inviterede Stein med på restaurant som tak for hjælpen, og der gik ikke længe, før Stein og Martina kom til at danne par. Efter de var blevet gift, flyttede de til Danmark, hvor Martina kom i lære som juveler. I 1999 fødte hun deres datter Olivia. Derefter begyndte forholdet at skrante.

Det kinesiske lykkearmbånd La Chance

Martina S. Bagger fik ideen til det kinesiske lykkearbånd på en rejse til Kina. La Chance-armbåndet kombinerer de 12 dyr fra den kinesiske dyrekreds med Swarovskikrystaller, halvædelstene og forgyldt metal. Armbåndene blev hurtigt en stor succes blandt kendisser både herhjemme og i udlandet.

Det kinesiske lykkearmbånd La Chance

Fokus væk fra Stein
- Vi kæmpede meget for at få Olivia, og da hun endelig kom, var hun mit ét og alt. Stein er en person, som kræver ekstremt meget opmærksomhed, og efter at han havde fået al min kærlighed og opmærksomhed i så mange år, kom der pludselig en baby og tog hele mit fokus fra ham. Så vi kom til sidst til et punkt, hvor vi ikke længere var enige om samlivet, fortæller Martina. Og hvor hun i mange havde fulgt efter Stein og ladet ham styre slagets gang, begyndte hun stille og roligt at frigøre sig. Det endte med en skilsmisse, da Olivia var fire år.

Ikke den mand, hun kendte
I november sidste år fik hun konstateret kræft i halsen. - Jeg havde ringet til Stein, som var i Dubai på det tidspunkt, og helt sønderknust fortalt ham det. "Det skal bare ordnes, koste, hvad det vil.", havde han sagt. Fire dage efter bliver jeg ringet op af Asger Jensby, som siger, at Stein er forsvundet, muligvis kidnappet, og at jeg skal skynde mig at hente Olivia i skolen, fordi hun muligvis er i fare, fortæller Martina. Da sagen efterhånden begynder at rulle i den følgende uge med konkurserklæring og en Stein Bagger, der melder sig selv, ser Martina målløs til fra sidelinjen. Det var ikke den mand hun kendte og havde elsket.

Reddet at positivt livssyn
- Hvis jeg ikke havde haft min positive livsfilosofi og mine gode venner, så havde verden nok også set anderledes ud i dag, fortæller Martina. Men ved hjælp af sin viljestyrke og ukuelige tro på det positive her i livet begyndte hun lige så stille og roligt at ændre på tingene. - Jeg er ekstremt stærk i min tro på, at man kan, hvad man vil, og at alting sker af en årsag. Da jeg blev skilt fra Stein, tænkte jeg: Hvorfor sker det her for mig? I dag kan jeg se, at det er det bedste, der er sket i mit liv. Kræften fik mig til at sætte hele mit liv i perspektiv. Jeg fik virkelig tænkt tingene igennem og ændret min prioriteringsrækkefølge.

Se også:

Dejan Cukic: Friheden findes i kærligheden

Marie Askehave er helt sin egen

Læs også