https://imgix.femina.dk/media/f8af0895ca144f249b30c26b5fba3a13.jpg
Kærlighed og sex

Mænd drømmer også om soulmates

17. oktober 2011
af Sexolog Maj Wisman og mandegruppeleder Mads Bruun
foto: ThinkStock
Mænd og kvinder er meget forskellige, men på visse punkter har vi også nogle ligheder: Mange både mænd og kvinder drømmer om en soulmate.

Vi kvinder er nogle romantiske drømmere og tit bliver der råbt op om, at det "kun" er kvinder, der drømmer om villa, vovse og vovhund! Men hov, hov og vent lige lidt. Spørger man en HF-klasse om, hvad de inderst inde ønsker sig af kærligheden i livet svarer 96 %, at de gerne vil finde "Den eneste ene" og leve lykkeligt til døden dem skiller.

Hmmm!

Maj Wismann og Mads Bruun

Hvis hele 96% af en HF-klasse svarer sådan, så er det jo ikke kun et romantisk kvinde-disneydrømmebillede, det dér med en soulmate! Så må der også være mænd, der har det sådan - og ja, på dét punkt er vi som to forskellige køn, faktisk meget mere ens, end vi går og bilder os selv ind.

En soulmate for en mand, er en kvinde hvor kærligheden kan gro, hvor forståelse, anerkende, sund symbiose, tolerance, opbakning, støtte er eksisterende. Det er mange ting, og man kunne jo være så fræk at spørge: hvem ønsker ikke det?

Halskæde 59,40 kr.

Og kan det overhovedet omsættes til en travl hver dag?

Men gået helt på klingen siger mændene, at de ønsker:

· At vi som par kan mærke hinanden, og at vi kan mærke hinanden så godt, at vi bliver påvirket af hinanden. At din glæde betyder så meget for mig, at jeg bliver gladere, når du er glad. Og at det også påvirker mig, når du er ked af det.

· At vi lever i en sund symbiose, hvor vi er flettet ind i hinanden og dog alligevel er unikke individer, men hvor vi sammen går en fælles vej og derudover støtter hinanden i hinandens individuelle livsmål og projekter.

· At vi som par er sensitive over for hinandens humør og derfor får dine problemer en stor plads i mit hjerte, selvom det ikke er mine problemer. Men fordi noget går dig på (også selvom jeg ikke selv forstår det), så vil jeg gerne hjælpe dig videre og støtte dig.

· At vi ved, at uanset, hvad livet byder os, så vil vi sammen være der for hinanden, også når det bliver svært - for vi er bevidste om, at det ER svært at være i en parrelation og vi tager sammen højde for det. Også når det er småt med sexen pga. børnefødsler eller småfolk i huset. Også når du går ned med stress og der pludselig er minus på kærestekontoen. Også når bunden ryger ud af økonomien. Vi er i det her sammen, vi løser det sammen som et team, fordi vi vil hinanden og livet. Sammen.

Læs også