Kærlighed og sex

Lars kan stadig gøre mig blød i knæene

aF CHRISTINA OVE HOLM 17. juli 2009
FOTO: FRANNE VOIGHT OG ALL OVER STYLING: EVA HELMBÆK MAKEUP OG HÅR: METTE BUNDGAARD TAK FOR LÅN AF TØJ TIL ”BY MALENE BIRGER”
FEMINA har mødt landets nye statsministerfrue Sólrun Løkke Rasmussen. Læs her om hendes kærlighed til Lars og om, hvordan hun har det i rollen som landets førstedame.

Hvordan har du det med mediernes interesse for din person?- Jeg forstår egentlig ikke helt, hvorfor jeg er så interessant. Det er jo ikke mig, der leder Danmark. Men jeg synes, at det er fint nok, at danskerne gerne vil vide, hvem jeg er, og hvad jeg står for.

Sólrun Løkke Rasmussen med sin mand, Lars Løkke Rasmussen.

Sólrun Løkke Rasmussen med sin mand, Lars Løkke Rasmussen.

Hvordan har det været pludselig at være så meget i mediernes søgelys?- Det var lidt hårdt i starten, hvor der holdt en sendevogn i vores indkørsel næsten dag og nat. Jeg gør meget ud af, at vi har vores privatliv for os selv. Netop derfor bliver vi også boende i vores hus i Græsted, hvor vi har boet i rigtig mange år. Vi skal ikke bo på Marienborg, for hvis vi flyttede derind, ville vi jo netop blive "statsministerparret", og det har jeg altså ingen ambitioner om. Jeg kan ikke lide snobbede mennesker. Og sådan vil jeg heller ikke selv opfattes. I Græsted kender alle os som Lars og Sólrun, vi hilser på naboer og venner, når vi går ud og handler, vi har mange gode venner i Græsted, og vi kender børnenes venners forældre.

Hvordan er dit forhold til Lars?- Jamen, vi har været sammen i 22 år, og jeg er stadig forelsket i Lars. Selvfølgelig er jeg ikke forelsket som den gang, jeg mødte ham, da vi var unge. Men han kan stadig gøre mig blød i knæene. Det gjorde han for nylig, da han overraskede mig med en tur til Nice til min 40-års fødselsdag. Bare ham og mig.

Det kniber vel med at få tid til at være sammen, når du er gift med en statsminister? - Ja, men bortset fra når han er ude at rejse, så ser vi hinanden hver dag. Jeg sidder oppe og venter på Lars om aftenen, for så kan vi få snakket om, hvordan dagen er gået, og hvad vi har lavet. Det er så hyggeligt, og det er vigtigt for os. Hvis ikke man snakker sammen, kender man pludselig ikke hinanden mere, og man glider fra hinanden.

Lars og Sólrun Løkke Rasmussen til kamp i Parken, 2006.

Lars og Sólrun Løkke Rasmussen til kamp i Parken, 2006.

Du er vel den primære opdrager af jeres tre børn? - Det har jo stort set altid været mig, der har været den, der har været der for børnene. Det generer mig ikke. Jeg har valgt at være hos børnene. Jeg har nydt det. Nu er de jo ved at være så store, at det der med at opdrage er et overstået kapitel. Så må vi håbe, jeg har gjort det godt nok, i hvert fald er det ved at være for sent at opdrage på dem nu.

Hvilke værdier har du givet jeres børn? - Jeg synes, det er vigtigt at give sine børn værdier, som at man skal behandle andre, som man selv vil behandles, at man ikke må lyve, at man skal tale ordentligt til andre. Jeg er strengere end Lars. Jeg har altid været den, der sagde, at børnene skulle overholde deres sengetid, mens Lars var sådan, du ved, "det går jo nok, lad dem nu bare være lidt længere oppe …". Så jeg er strammeren, og han er slapperen, og det er nok meget godt, at det er sådan.

Blå bog

Sólrun Jákupsdóttir Løkke Rasmussen

  • Født: 22. november 1968 i Klaksvík på Færøerne. Der boede hun til toårsalderen, hvor familien flyttede til Danmark. Forældrene blev skilt, da Sólrun var otte år, og hun flyttede tilbage til Færøerne med sin mor.
  • Familie: Begge forældre og seks halvsøskende bor på Færøerne.
  • Privat: Bor i Græsted med statsminister Lars Løkke Rasmussen, som hun blev gift med i 1998.
  • Børn: Bergur 19 år, Lisa 13 år, Símun 12 år.
  • Uddannelse: I 2005 læreruddannet fra Zahles Seminarium. Opgav medicinstudierne efter seks år.
  • Arbejde: Lærer ved Det Kongelige Teaters Læseskole. Underviser blandt andet i engelsk, matematik, fysik og natur/teknik.
Sólrun Løkke Rasmussen med datteren Lisa og hunden Bella

Sólrun Løkke Rasmussen med datteren Lisa og hunden Bella

Læs også:Derfor blev Helle Thorning-Schmidt politikerFår du en mulighed, så behandl den ordentligt