https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/november/mand-lasse-prim.jpg
Kærlighed og sex

Kvinder gider ikke slatne mænd!

6. november 2013
af Lasse Bauer
foto: Privat & All Over
Lasse Bauer: I sidste uge skrev jeg at mange mænd ikke gider såkaldt stærke kvinder. Men en mindst ligeså vigtig del af historien er, at rigtig mange kvinder er trætte af slatne og kønsløse hængerøve, der ikke ved, hvad de vil ...

Mænd lider af "Hvad kunne DU tænke dig?"-syndromet!
Forestil dig en stand-up komiker, der gik på scenen, og sagde til publikum: "Jah, jeg ved ikke… Hvad kunne I tænke jer at høre, der er sjovt..?"

Om Lasse Bauer

Jeg har i over 25 år arbejdet med kommunikation, og undervist mere end 1.500 ledere i personlig gennemslagskraft.

Jeg er uddannet kognitiv coach (tankeledelse), og arbejder med personlig udvikling - bl.a. ifb med personlige kriser - og parforholdsrådgivning. Mine primære styrker er en meget skarp observations-evne kombineret med befriende direkte tale, og lavpraktiske, brugbare råd.

Jeg er forfatter til bogen "Overlevelsesguiden til Kærestesorg", som er en lavpraktisk guide igennem brud og skilsmisse, baseret på både mine egne og et hav af andres erfaringer.
Den fåes både på dansk her, og engelsk på Amazon, iTunes, Barnes & Noble og Lulu.

Siden sommeren 2012 har jeg været blevet tilknyttet TV2, hvor jeg er fast rådgiver på Go´ Morgen Danmark.
Desuden optræder jeg med jævne mellemrum i bl.a. BT, TV2.dk m.fl.

Se mere om Lasse på Lassebauer.dk

Det ville nok ikke blive verdens sjoveste optræden, for hvor pokker skulle publikum vide fra, hvad de vil høre? De har jo netop betalt for at blive overrasket og underholdt.
Komikeren må jo komme med sine indslag og SÅ se, om de falder i god jord eller ej.

På samme måde har mange mænd en tendens til at forsøge at gætte sig til, hvad kvinder vil have. Det gælder fra dating til skilsmisse.
Vi inviterer kvinder på dates med beskeder som "nå, men... men hvad laver du så i weekenden?", i stedet for at tage en beslutning om, HVAD der skal ske på lørdag og hvornår hun skal troppe op, hvis hun vil have en sjov aften.

LÆS OGSÅ LASSES KLUMME FRA SIDSTE UGE:
MÆND GIDER IKKE STÆRKE KVINDER

Mor må ikke blive vred
Vi er konfliktsky i parforholdet, fordi vi helst vil undgå konfrontationer - og ender i stedet med at sidde ude på lokummet, når samtalen bliver for ophedet. Vi er bange for at gå forrest og lede vejen, fordi vi har byttet vores boller væk for en streamer med sloganet "Hvad synes du?" Vi vil helst ikke gøre noget på egen hånd, fordi vi ikke vil risikere at "mor bliver vred".

Vi prøver konstant at please vores kvinder, i stedet for at tage nogle beslutninger og bagefter meddele hende, at sådan bliver det. Vi REagerer i stedet for at AGERE.
Vi tør ikke være ærlige om præcis HVAD vi ønsker i forholdet, men bruger i stedet tid på slatne kompromiser og misforstået diplomati.

Flinke-Ejner får ingen sex.
Jeg oplever mænd, der henvender sig til mig med problemer på hjemmefronten, fordi de ikke får nok sex, ikke bliver respekteret af konen, skændes om ingenting hele tiden, eller pludselig føler sig fanget i et skodforhold, hvor han er reduceret til et skaffedyr, og parret er gået fra at være passionerede elskende til at blive reduceret til "far og mor", og intet andet.

Og her snakker jeg ikke om den sædvanlige "der er gået hverdag i den", men om at magtbalancen i forholdet er blevet så usund, at ingen af partnere trives med situationen. Og det er ikke tilfældigt, at jeg anvender ordet "magtbalance", for lige præcis MAGT er en afgørende faktor i ethvert forhold.
Hvordan den fordeles i et forhold er AFGØRENDE for, om forholdet fungerer for begge parter - eller ikke.

Kommer du sammen med din søn?
En skæv og uhensigtsmæssig magtfordeling i parforholdet, hvor manden er for slatten, skaber ofte en mor-søn relation imellem kvinden og manden.
Omvendt kan en for dominerende mand skabe et far-datter forhold, som er ligeså skidt. Det skæve magtforhold dræber meget hurtigt romantikken og passionen i forholdet - for hvem vil gå i seng med sin datter… eller sin mor?

Jeg har de sidste 10 år undervist i personlig gennemslagskraft og brug af personlig magt, og jeg er fuldt ud klar over, at begrebet "magt" ikke falder i god smag hos alle. Nogle tænker "magtmisbrug", andre synes ikke om at ligge under for andres magt, og endnu andre bryder sig ikke om at skulle have magt eller bestemme over andre.

Jeg har dog endnu ikke mødt nogen, der kan undsige sig, at magt ER en afgørende faktor i alles liv - uanset om vi kan lide det eller ej. Det er som at diskutere ilt; du behøver ikke at være en fan af begrebet, men du kommer ikke rigtig udenom, at det er afgørende for din eksistens.

"Kvinderne har taget magten fra os! De må give os mere plads til at være mænd"
Kvinderne er generelt mere veluddannede end mænd, de kan klare stort set ALLE aspekter af deres tilværelse uden en mand. Selv sæd kan købes via anonym donor. Det får mange mænd til at sætte sig ned og tude over situationen - at det er "synd" for os mænd, at de "dumme" kvinder har taget magten fra os.

Vorherre til hest. Vi mænd har åbenbart ikke forstået magtens væsen: Hvis du har magten og mister den, har du enten givet den fra dig - eller ikke været smart nok til at holde på den. Det er IKKE kvindernes opgave, at give os magten tilbage for at vise "god sportsånd" eller være flinke. Det er MÆNDENES opgave at TAGE magten, dér hvor det giver mening, og er hensigtsmæssigt i parforholdet!

Nogle gange er det ganske enkelt AFGØRENDE, at du som mand dropper de misforståede kompromiser og tager magten for at skabe retning og momentum i dit forhold. Forestil dig et skib der er ved at synke, og en besætning der har ligeså megen magt som kaptajnen: Der ville gå komplet komité i den i løbet af ingen tid, og skibet ville forlise med mand og mus inden de var nået frem til en "rimelig og balanceret konsensusløsning".

Og dét er én af de afgørende årsager til at mange forhold forliser: Der mangler en kaptajn.

TEST DIG SELV: Hvor sundt er dit parforhold?

Ligestilling er IKKE ubetinget godt i parforholdet!
Det handler IKKE om, hvorvidt det er rigtigt eller forkert at have ligestilling og kønsroller eller ej. Det handler om hvorvidt ligestilling VIRKER i parforholdet eller ej!

I Danmark har vi et komplet misforstået og forkvaklet forhold til magtbegrebet, især når det gælder parforhold. Engang i løbet af 70erne fik et eller andet geni den idé, at mænd og kvinder skulle være ens og ligestillet på ALLE fronter. Og dén tanke er super, når det gælder lige rettigheder og muligheder i samfundet.

Tanken er til gengæld retarderet og i komplet modstrid med både vores biologi og virkeligheden, når det gælder ligestilling i parforholdet. Vi har fået en tåbelig tendens til at jagte ligeværdighed på alle fronter i vores forhold, og mange mænd tror, at jo mere vi dyrker kvindelige dyder og forsøger at være lige som vores kvinder, desto bedre bliver forholdet. Jeg ser ofte fædre, der render rundt med en baby spændt fast i en sele på maven, eller mænd der lader sig slæbe rundt i stormagasinet af konen, der er på udkig efter hendes 56. par sko. Mænd der hopper rundt og servicerer deres madamme i hoved og røv, som fik de betaling for det - og mænd der ikke køber en bil i den farve de ønsker, "fordi det var en fælles beslutning, at den skulle være fesen beige". Og dén adfærd går vi IKKE til bonusrunden på!

Maskulinitet handler IKKE (altid) om store muskler, magt og penge.
Det handler ikke om at kunne røre en spand mørtel med den ene arm, imens man slæber rundt med 3 dukkebørn under den anden. Det handler heller ikke om chauvinisme eller om at kvinderne skal kues. Slet ikke. Det handler i HØJ grad om at få en kvinde til at føle sig feminin i sit selskab.

Kvinder tænder sjældent DIREKTE på penge og magt - selvom nogle utvivlsomt gør. De fleste kvinder tænder på, at du kan passe på hende og tage dig af hende - det kan være alt fra fysisk tryghed til økonomi, loyalitet, praktikaliteter mv. At du har drive og ambitioner, og at du kan skabe en sikker base/rede for hende og jeres afkom - UAGTET at hun praktisk set selv kan klare sig. At du kan afstikke en RETNING for jeres forhold og fremtidsplaner, både i det store og det små - det som populært kaldes "a man with a plan".

Vi mænd tiltrækkes af feminine kvinder, fordi de KOMPLIMENTERER os og er ANDERLEDES - de fleste kvinder har det på samme måde: de søger en maskulin mand som MODVÆGT til dem.
Så hvis du udviser den samme (feminine) adfærd som hende, vil du ikke udvise de typiske maskuline træk, som mange kvinder grundlæggende søger.

Vær en gentleman!
Før i tiden var det naturligt at vise respekt og høflighed overfor kvinder ved at holde døren, trække stolen ud, rejse sig når man hilste på en kvinde eller en kvinde kom ind i rummet, at afgive pladsen i bussen og i det hele taget være "en gentleman". Det er ikke særligt udbredt mere.

I takt med at kvinder er blevet mere selvstændige, har mænd fået den opfattelse, at det også betyder at kvinder ikke skal behandles med omsorg og høflighed, eller at vi som mænd ikke skal stå klar til at hjælpe. Ja, vi er endda til tider bange for at umyndiggøre kvinden ved at optræde som en gentleman. Og dét er en kæmpe misforståelse!
Hvorfor? Fordi den slags adfærd får kvinder til at føle sig mere feminine, respekteret, specielle og "passet på". Dét gør, at du bliver en KONTRAST til din kvinde, og dét er med til at understrege forskellen på mænd og kvinder, og skaber dermed i sidste ende attraktion imellem kønnene.

Mand, mand dig op! Men hvordan?
Ja, du er måske - som rigtig mange andre - et skilsmissebarn, opdraget primært af din mor, og har lært at mænd skal være forstående og følsomme. Og dét er også super langt hen ad vejen. OG - det virker ofte ikke i et parforhold. I al fald ikke hvis du ENSIDIGT er forstående og følsom. Respekt og konsekvens SKAL gå hånd i hånd.

Det er fint, at du sørger for alt derhjemme, eller gør alt hvad du kan for at være en forstående, lyttende, empatisk og superduper "good guy" - OG det kan også blive for meget af det gode!

Hvis du vil have en feminin kvinde, med alle de forskelle og fordele der kommer med dét - så må du også være en maskulin mand i din adfærd overfor hende. Du kan IKKE tale eller debattere dig til dén rolle! Den skal du VÆLGE at PÅTAGE dig - og du skal HANDLE efter det!

Det kræver at du nogle gange påtager dig rollen og ER kaptajn på skibet. Det kræver at du til tider siger fra, stiller krav og trækker konsekvenser. Alternativet er at du finder en kvinde, der inderst inde tænder på en svag mand.

Jeg siger ikke, at det ikke kan lade sig gøre - jeg har bare aldrig mødt én.

STYRK DIT PARFORHOLD - dvd kursus

•Tag et kærlighedskursus fra din egen sofa
•DVDen indeholder konkrete øvelser til dig og din partner
•Få nærvær, fælles værdier og god kommunikation
•Styrk og udvikl jeres parforhold i jeres eget tempo
•Let tilgængelig og fleksibel vej til en bedre parforhold
•DVDkurset er udviklet af psykolog Kisser Paludan

Se mere her

Læs også