https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/oktober/staerke-kvinder-prim.jpg
Kærlighed og sex

Mænd gider ikke stærke kvinder!

30. oktober 2013
af Lasse Bauer
foto: Privat & All Over
Nej. De fleste mænd er ikke BANGE for stærke kvinder. De fleste mænd GIDER dem bare ikke! Og dét er der en meget naturlig forklaring på - bogstaveligt talt, mener samlivsekspert Lasse Bauer. Få hans forklaring her …

Karrierekvinden Erin Callan var topchef hos Lehman Brothers, og brugte det meste af sit liv på at opnå titlen "Den mest magtfulde kvinde på Wall Street". I en alder af 47 forsøger hun nu at få de børn og den mand, hun kraftigt fortryder, at hun aldrig prioriterede tidligere.

Erin er måske nok et ekstremt eksempel, men langt fra den eneste, der ikke kan få en sprudlende karriere til at gå hånd i hånd med et lige så sprudlende kærlighedsliv. Tidligere på året afslørede tal fra Office of National Statistics, at hver 5. britiske kvinde over 45 er barnløs.
Og hvorfor nu dét? Kvinder er jo blevet både mere veluddannede, selvstændige og uafhængige - det burde da være store plusser for enhver mand?

Om Lasse Bauer

Jeg har i over 25 år arbejdet med kommunikation, og undervist mere end 1.500 ledere i personlig gennemslagskraft.

Jeg er uddannet kognitiv coach (tankeledelse), og arbejder med personlig udvikling - bl.a. ifb med personlige kriser - og parforholdsrådgivning. Mine primære styrker er en meget skarp observations-evne kombineret med befriende direkte tale, og lavpraktiske, brugbare råd.

Jeg er forfatter til bogen "Overlevelsesguiden til Kærestesorg", som er en lavpraktisk guide igennem brud og skilsmisse, baseret på både mine egne og et hav af andres erfaringer.
Den fåes både på dansk her, og engelsk på Amazon, iTunes, Barnes & Noble og Lulu.

Siden sommeren 2012 har jeg været blevet tilknyttet TV2, hvor jeg er fast rådgiver på Go´ Morgen Danmark.
Desuden optræder jeg med jævne mellemrum i bl.a. BT, TV2.dk m.fl.

Se mere om Lasse på Lassebauer.dk

Jeg oplever ofte den samme problemstilling, når kvinder opsøger mig:
"Jeg er en stærk og uafhængig kvinde med en masse at byde på - men jeg skræmmer åbenbart mændene væk. Hvorfor?? Jeg har jo både en flot uddannelse, lækker bil, super bolig, har tjek på økonomien, godt job, designertøj og holder mig i god form. Er der virkelig ikke én eneste mand, der kan matche mig??" Ja, det er efterhånden blevet en naturlov, at "mænd er bange for stærke kvinder!".

Lad mig begynde med at banke en bundgarnspæl igennem denne myte:

Nej. De fleste mænd er ikke BANGE for stærke kvinder. De fleste mænd GIDER dem bare ikke!
Og dét er der en meget naturlig forklaring på - bogstaveligt talt.

Vi mænd er netop tiltrukket af kvinder fordi I er ANDERLEDES end os. Fordi I har evner, karaktertræk og adfærd, som vi IKKE besidder. Det er jo en af de smukke ting ved menneskets evolution; at kønnene er biologisk udviklet til at komplimentere hinanden - ikke konkurrere imod hinanden.
Ja, vi er nok kommet et stykke vej siden vi mænd rendte rundt og nakkede mammutter med køller og vores kvinder samlede bær - OG samtidig kan vi ikke løbe fra vores grundlæggende biologi, som stadig den dag i dag styrer en meget stor del af tiltrækningen ved hinandens køn. Fysisk såvel som emotionelt og mentalt.

Det er første gang i menneskets historie, at kvinder over en bred kam er så selvstændige, at de ikke er afhængige af eller har decideret BRUG for en mand. Kvinder kan klare ALLE aspekter af deres tilværelse uden en mand. Selv sæd kan købes via en anonym donor.
Og selvom det på mange måder er både godt og hensigtsmæssigt med ligestilling, skaber det også nogle voldsomme udfordringer for parforholdet.

Såkaldt "stærke kvinder", der har adopteret en masse maskuline værdier, og som ofte kæmper med (og vinder over) deres mandlige kolleger/modstykker, repræsenterer netop IKKE de kvindelige værdier og karaktertræk, som mænd finder attraktive.

Hvorfor være sammen med en kvinde, der kun adskiller sig fra vores chef eller kammerat ved at hun går i powersuit og høje hæle?

De fleste mænd gider ikke måle tissemænd med en kvinde … det kan vi jo gøre med vores venner.
Og hvilken mand har lyst til at "blive udfordret" af sin partner, på samme måde som han bliver det af sin kunde eller chef?
Hvem gider at komme sammen med en stjerneintelligent Terminator med glatbarberede ben og fransk manicure? Der er ikke mange mænd, der VIRKELIG tænder på en maskulin kvinde, eller VIRKELIG føler sig maskuline i selskab med en kvinde, der selv tilstræber maskuline værdier og karaktértræk.

Jeg var engang på date med en kvinde, der dukkede op til daten iklædt sejlersko.

Jeg sagde pænt nej tak til at ses igen. Hun spurgte hvorfor. Udover at vi ikke var hinandens drømmematch, fortalte jeg hende, at hendes sejlersko tændte mig af. Det forstod hun ikke.
"Hvis du tager sejlersko på til den første date, så siger det en hel del om, hvordan du ser dig selv som kvinde. Og det er ikke dén slags kvinde jeg tænder på. Hvis jeg vil have en partner med sejlersko, kan jeg jo bare finde en mand fra Rungsted."

Det handler IKKE om, at jeg synes at kvinder skal gå i høje hæle hele døgnet. Det handler om at strenge sig an for at få sin partner til at føle sig maskulin hhv feminin ved sin adfærd. Og alt for mange danske kvinder har glemt at dyrke deres femininitet - ligesom mange mænd fuldstændig har glemt at være mænd (og mere om dét i næste uge).

"Betyder det så, at jeg skal spille dum, drosle min power ned eller vimse rundt som en bimbo for at være sammen med en mand?"

Nej! Absolut ikke. Der findes jo mænd, som kan lide at blive udfordret, og som elsker smarte, selvstændige kvinder. Du skal blot HUSKE at OGSÅ være feminin!

Vær endelig konkurrenceminded på arbejdet, og læg så bossen på hylden, når du tager hjem til parforholdet. Dér skal du være en KONTRAST til din mand, ikke en konkurrent eller klon.
Hvis du elsker intellektuelt stimulerende samtaler, og din mand ikke matcher dig dér, så få dette behov dækket hos en anden ven, kollega eller familiemedlem. Ingen af os kan alligevel være ALT for vores partner.
Tillad dig selv at være FEMININ i din mands selskab. Lad ham åbne døren, trække stolen ud og i det hele taget "tage sig af dig". Kald det bare gammeldags - men det virker.

Find dig en mand, der ikke er bange for at sige fra og sætte dig på plads, når dét er tiltrængt.
De findes - blot vær klar over, at de fleste meget maskuline mænd søger en kontrast til dem selv; en meget feminin kvinde.
Spørg dig selv, hvad der får den bedste kvinde frem i dig: En mand der er mindre maskulin end dig - eller én der er mere maskulin end dig. Og tænk kraftigt over, hvad der får den bedste mand frem i din partner: En kvinde der er ligeså maskulin som ham, eller en kvinde der komplimenterer ham, er en kontrast til ham, og får ham til at føle sig maskulin?

Der er INTET galt i at være ambitiøs og tilstræbe magt som kvinde.
Der er absolut heller intet galt i at nå til tops i erhvervslivet, blive økonomisk uafhængig eller være stærk.
Vær blot klar over, at når du vælger adfærden, vælger du også konsekvensen.
Der ER kun 24 timer i døgnet, så hvis du bruger de fleste af dem på din karriere, så lad være med at undre dig over, at du ikke har et sprudlende kærlighedsliv. Og hvis du bruger det meste af livet på at jagte maskuline værdier og mål, så lad være med at blive overrasket over, at mange mænd ikke finder dig interessant som partner.

Læs med i næste uge: Derfor er mange mænd nogle kønsløse hængerøve.

Læs også