https://imgix.femina.dk/media/2160b91f5f744e8894e492c38d3a7ce9.jpg
Kærlighed og sex

Kvinder bliver hurtigere trætte af at være gift

1. marts 2011
af Lisbeth Madsen,
Foto: All Over Press
Kvinder stiller spørgsmålstegn ved forholdet efter cirka fem-seks år, siger psykolog.

Når ægteskabet for alvor er blevet hverdag, så begynder tilfredsheden med forholdet at dale. Men det er især markant hos kvinderne.

De første ti år af ægteskabet viser statistikken, at det er kvinderne, der er lykkeligst. Men efter 11 års ægteskab vender det, og herefter er det mændene, der er mest tilfredse med forholdet. Det viser en stor, ny britisk undersøgelse.

Siden 2009 har man i den enorme undersøgelse samlet data fra 40.000 husstande med over 100.000 beboere. Undersøgelsen er døbt "Understanding Society" og udført af Institut for Social og Økonomisk Forskning ved universitetet i Essex med økonomisk støtte fra Det Økonomiske og Sociale Forskningsråd.

En af Storbritanniens førende psykologer inden for parforhold Dr Pam Spurr forklarer tendensen med, at mændene falder af på den romantiske bane efter en årrække.
- Kvinderne begynder at stille spørgsmålstegn ved forholdet efter cirka fem-seks år, når det går op for dem, at de skal gøre mere og mere for at pleje forholdet, også selvom de måske har en travl karriere at passe.

Mænd burde gøre mere for at tage sig af kvinden i deres liv, men meget ofte er det ikke tilfældet, og det bliver kvinderne, der skal være løvemor. Mænd bliver meget komfortable i forholdet og glemmer, at kvinder har brug for romantik, siger psykologen til Dailymail.co.uk

Undersøgelsen viser, at det efter fyrre års ægteskab kun er en ud af fire kvinder, der stadig er lykkelige, mens en tredjedel af mændene svarer, at de er det.

Desuden er et tydeligt resultat, at jo bedre uddannet, man er, jo mere lykkelig er man i sit forhold. Således svarer cirka halvdelen af dem med længst uddannelse, at de er ekstremt lykkelige i deres forhold. Hvor kun under en tredjedel af dem uden uddannelse kan svare det samme.

Læs også