https://imgix.femina.dk/media/b0c10075208349ca9875c43fbca26871.jpg
Kærlighed og sex

Kom gennem sommeren uden skilsmisse

1. juli 2011
af Maj Wismann
foto: ThinkStock
Parterapeut Maj Wismann giver gode råd, til hvordan du undgår konflikter i sommerferien

- Afstem jeres forventninger og være imødekommende over for, hvad din partner ønsker sig. Hvad kunne du VIRKELIG godt tænke dig at lave, både med og også uden din partner. Det er altså ganske okay, at ønske sig lidt alenetid, og du kan jo passende starte med at tilbyde din partner 3 dage til fiskeri, værksted, eller hvad han nu ellers har af hobby. Vi mennesker har virkelig brug for at lade op alene engang imellem med det, vi elsker at gøre. Også selvom vi er i et parforhold. Og hvad har du lyst til, at I skal lave sammen? Hvad har din kæreste lyst til? Kan I imødekomme hinanden….?

- Vælg det rigtige tidspunkt - NEJ, ikke midt i Netto, på vej i bilen til forældrekaffe eller en formiddag på stranden. Sæt mindst 2-3 timer af, med indlagte pauser, hvor dagsordenen er "Vi skal tale sammen, om hvad vi skal i vores ferie". Få sat noget koldt vand på bordet, tag fælles ansvar for at der er hyggeligt, sæt de gode rammer, sluk mobilerne og vær indstillet på at være koncentreret og VILLE lytte, forstå og finde frem til en fælles plan.

- Evaluer! Kan du huske, hvad der gik galt sidste år? Hvor var der nu lige i gik forbi hinanden? Konflikterne opstod? Hvad handlede de om? Og sidste men ikke mindst - hvad virkede rigtig, rigtig godt? Tit har vi en tendens til, når vi evaluerer, KUN at se på der, der ikke fungerede - men helt ærligt, vi er altså også nødt til at anerkende, DET, der bare virkede. Fidusen er jo, at hvis vi både skruer ned for det, der ikke virker OG skruer op for det, der virker, så er der nok en noget større chance for succes.

FAKTA

Om Maj Wissmann:

  • Maj Wismann er en af Danmarks mest eftertragtede parterapeuter og sexologer og er desuden foredragsholder. Hendes succes foredrag 'Kærlighedens Kemi' har gentagne gange været udsolgt på rekordtid bl.a. på Horsens Ny Teater
  • Maj er som den første danske parterapeut og sexolog gået ONLINE, med at give al sin viden fra sig i form af online-produkter.
  • Maj er privatpraktiserende parterapeut og sexolog og har gennemført mere end 1000 samtaler med par og individuelle klienter. Desuden har hun sin egen uddannelse, hvor hun med stor succes efteruddanner terapeuter, sexologer og alternative behandlere.

- Sig undskyld! Ja, du læste ganske rigtigt! Sig så ordentlig undskyld, for det du mangler at sige undskyld for. Undskyldninger er virkelig heeling for frustrationer og gødning til kærligheden, og en rigtig god måde at starte resten af ferien på.

- Elsk hinanden. Sæt en post-it på badeværelsesspejlet eller på indersiden af din hoveddør, eller sæt en daglig påmindelse på din telefon til at minde dig om sætningen, "Hvad kan jeg gøre for, at min partner føler sig elsket i dag?". En ferie, hvor man mærker, at ens partner gør sig rigtig umage med kærligheden, hvor man føler sig virkeligt elsket, kan mærke lysten komme snigende etc. giver ro i den aller inderste kerne. Ja, man bliver faktisk et meget mere rummeligt menneske af at føle sig elsket. Og DET giver en god ferie.

Læs også Maj Wismanns "Jeg elsker dig, men er SÅ træt af at skændes" og få det gratis digitale minikursus om "De 4 største og mest fatale fejl vi ALLE laver i vores parforhold".

Læs ogsåSådan styrker du kærligheden og haven på oestrogen.dk

Læs også