https://imgix.femina.dk/media/170153f947b34543bf8ed0eb3e632bc9.jpg
Kærlighed og sex

Sådan styrker du kærligheden - og haven

28. juni 2011
af Trine Thorendahl
foto: ThinkStock
Parterapeut Maj Wismann giver gode råd, til hvordan du plejer både din have og dit parforhold.

Tidligere på ugen kom Magasinet Idényt frem med en ny undersøgelse. De havde taget temperaturen på danskernes tidsforbrug i haven. I undersøgelsen erkender hele 51%, at de desværre bruger mere tid på at pleje haven end parforholdet, skriver IdeNyt. Omvendt finder 45% af mændene, at puslen og syslen i haven styrker deres parforhold. Så hvis man bare tænker sig lidt om, kan man altså slå to fluer med et smæk.

Vi har talt med parterapeut Maj Wissmann om hvordan man kan styrke sit parforhold, samtidig med at man får passet haven.

Klare aftaler og anerkendelse er vigtig
"Indled en havedag med en stor hyggelig morgenmad, hvor der kan snakkes om hvad der skal laves, hvem der gør hvad, hvordan det skal gøres. Få så meget aftalt som muligt. Også hvem der står for frokost og sådan noget. Mange går fejl af hinanden, fordi der ikke er talt om "hvad er det vi skal nå i dag og hvordan går vi til det"".

"Hold pauser undervejes. Planlæg dem. Sæt eventuelt en alarm. Brug pauserne på at anerkende hinandens og fælles arbejde.
Det er rigtig vigtig for mænd at få anderkendelse for det de gør. Det er det selvfølgelig også for kvinder, men for mænd er det simplethen deres primær kilde til at mærke kærlighed fra deres kvinde på".

"Skab en hemmelig have. Et sted i haven hvor man kan være hel ugeneret - hvor man kan snakke uden at naboen lytter med og hvor der kan solbades topløs".

Sidste men ikke mindst...
"Slut en havedag med dejlig mad i fred og ro, hvor der er tid til at snakke sammen. Og sørg for at have planlagt hvem der tager ansvaret for at den lækre mørbrad bliver smidt på grillen. Enten ved at man aftaler, at den ene sørger for mad, mens den anden slutter dagens projekter af og rydder op. Eller aftaler, at man i fællesskab gør tingene. Det er så vigtig at få sat de ord og aftaler på, for så er der ingen der bliver skuffet over at den anden ikke lige gjorde, som man forventede" slutter Maj af.

Du kan læse mere om Maj Wismann og hendes kurser i kærlighed på hendeshjemmeside. Hvor du også helt gratis kan downloade de 4 fatale fejl vi alle begår i vores parforhold.

Der er lovet dejligt vejr i morgen - så nyd weekenden, haven og hinanden!

Læs flere spændende artikler om kvinder på PrimeTimeKvinder.dk

Læs også