https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/august/olrikklummeprim.jpg
Kærlighed og sex

Kære kvinder … part 2

26. august 2014
af Jakob Olrik
Foto: Privat
Jakob Olrik fik ikke så få kommentarer til sin forrige klumme om kvinders jagt på det perfekte look. Faktisk fik han så mange, at lige fik lyst til at skrive lidt mere om emnet. Værs’go’!

Selvfølgelig skal I da bruge alle de virkemidler, I vil, I er jo heldige, I har så mange. I kan vågne om morgenen og være totalt udsplattede, for så at gå ud på badeværelset, skønhedskabinettet, og komme tilbage 15 minutter senere og ligne en million!

Og det er fantastisk, når I gider tage smukke kjoler på og vrikke med røven, men lige meget hvor meget sminke, I bruger, vil det altid være de indre værdier, der tæller. Skønhed kommer indefra. (Men det ene udelukker ikke det andet.)

Book din billet til Jakobs næste foredrag her

Indre skønhed

Hvad er det så for en indre skønhed, jeg taler om? Det er den, der kommer af, at vi elsker os selv, hviler i os selv, og tør at strutte med vores erotiske væsen. Når kvinder tør være de kvinder, de inderst inde er, er det fantastisk.

Helt ærligt, jeg kan da godt mærke, om jeg sidder overfor en kvinde, der nyder at være kvinde, der tør være sig selv og bærer sig selv som et erotisk væsen, eller om hun dyrker det? Altså; elsker hun at være sig selv, eller er hun ved at træne op til verdensmesterskaberne i at være en lækker kvinde?

Når jeg er sammen med en, der dyrker det at være kvinde gennem kropskontrol, madkontrol, perfekt makeup osv., så tænker jeg som mand; hvad er det, hun vil have af mig? Hvad er det for en bekræftelse, hun vil have, jeg skal give hende?
Det er ikke tiltrækkende.

Og det er dét, jeg mener. Det handler om, hvordan I opfatter jer selv og nyder jer selv. Det er selvkærligheden, der er tiltrækkende, dét at I nyder jer selv og jeres indre univers - og lader det stråle ud!

Og ta' dog for guds skyld læbestift og smuk kjole på, og kom valsende ned gennem gaden. Det kan da kun skabe livsglæde på en halvgrå hverdag.
I elsker jo også, når mænd gider fremstå som mænd, fremfor at virke som en flok dovne slattenmikkel'er.

Nydelse

For tiden har vi vildt meget kropsdyrkelse og selvkontrol i vores kultur og i virkeligheden vildt lidt kropsnydelse. For at opretholde et selvbillede af at være god nok, dyrker vi kroppen, udseendet, kost og tøj, og den dyrkelse fjerner os i sidste ende fra nydelsen. Og det er der noget forkert i, mener jeg. For hey, det handler jo ikke om at DYRKE livet, det handler om at NYDE livet.

Det er derfor, jeg gerne vil slå et slag for, at I kvinder giver jer selv lov til at være kvinder, i stedet for at lade jer diktere af en eller anden modebølge, der forherliger kontrol og perfektion. Fuck de idealer!

Lad tøjindustrien og modebranchen sejle deres egen sø, I skal ikke tro, at I kun kan blive elsket, hvis I ser sådan og sådan ud, for det er løgn. Mænd elsker kvinder, dybt! Det er derfor jeg siger: drop flade maver og alt det andet kontrolfis! Det er ligegyldigt.
Jeg efterlyser værdier, der er mere legende, grinende, frigjorte og flyvske!

Læs meget mere om Jakob Olrik HER

Noget på hjerte?
Spørg sexologen fra Shoppen
HER!

Læs også