Janus Nabil Bakrawi
Kærlighed og sex

Janus Nabil Bakrawi vil have en kvinde - til mere end sex!

29. november 2011
af Tine Bendixen
Foto: Maria Sattrup
Skuespiller Janus Nabil Bakrawi fik nok af sex uden kærlighed. Nu vælger han det første fra for at finde det sidste

Du kender måske Janus Nabil Bakrawi fra filmen "Pizza King", TV-serierne "Taxa" og "Ørnen". Sammen med musikeren Stephan Grabowski er han nu aktuel med forestillingen "The Bollywood Trip", der spiller i London i Queen Elizabeth Hall mellem 12. og 18. december.

Janus Nabil Bakrawi siger det selv: Der har været mange kvinder. Han siger også noget andet: Det er slut. De sidste otte måneder har han levet i cølibat. For kærlighedens skyld.

Mande-skruk
Janus Nabil Bakrawi blev far som 25-årig. Men da hans datter Amani var to år, blev han skilt fra hendes mor.

- Da tænkte jeg, at jeg var den værste far nogensinde, fordi jeg var så rodløs. Jeg følte mig som den største taber overhovedet. Som et menneske, der ikke kunne finde ud af noget som helst. Hvilket jo ikke passede. Men jeg var bange for, at det aldrig kom til at ændre sig. At jeg kom til at leve i småforhold, og når jeg fyldte 45, gik jeg på diskotek og var selvfed, taberagtig og dybt patetisk og bød unge piger på drinks, og min store datter ville sige: "Tag dig sammen, far." Det gode ved den slags tanker er, at de er effektive skræmmebilleder. Jeg fik det så dårligt af dem, at jeg fik en lille smule angst, siger Janus Nabil Bakrawi.

Livet kørte rundt med Janus. Indtil han for halvandet år siden stort set konsekvent lagde bylivet på hylden.

- Jeg blev så træt af at flygte. Træt af at prøve på at blive bekræftet. I virkeligheden tror jeg bare, at jeg savnede at have en kæreste. Jeg er nået dertil i mit liv, hvor jeg kan mærke, at jeg er blevet skruk som mand. Jeg har mit hjem, jeg har det sindssygt godt med min datter, og jeg ... er ... mere stabil, end jeg nogensinde har været i mit liv, konstaterer Janus Nabil Bakrawi.

Men der er ikke så mange prinsesser, der selv finder op til dig på femte sal?

- Nej, det er jo det ... For et stykke tid siden tænkte jeg: "Når der nu ikke er nogen, jeg er forelsket i, så prøver jeg, om jeg bare kan holde mig til EN, jeg kan hygge mig med." Det gjorde jeg så, men efter et par måneder fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne finde ud af det. Jeg ville have noget mere følelsesmæssigt. En, jeg kunne vågne op med. En, jeg kunne planlægge ferie med. En, jeg kunne ringe til og sige: "Jeg savner dig." siger Janus Nabil Bakrawi.

Janus Nabil Bakrawi gik i cølibat
Sex var ikke nok?

- Præcis. Sex ER ikke nok. Jeg savnede de små glæder, som gør, at man kan mærke, at man virkelig elsker et andet menneske. Derfor stoppede jeg det, jeg havde gang i for otte måneder siden og besluttede, at næste gang jeg foretog mig noget som helst med en kvinde, var det, fordi jeg var forelsket. Og ... så gik jeg simpelthen i cølibat, fortæller Janus Nabil Bakrawi.

Og ifølge Janus Nabil Bakrawi har afholdenheden gjort, at det ikke længere er nok for ham bare at få "lettet trykket".

- Jeg har ikke gjort "det" i rigtig, rigtig lang tid. Med det resultat, at jeg føler mig alene. Jeg føler mig ikke ensom, for jeg har mine venner og min datter og mit liv, men jeg savner voksenintimitet, og jeg savner kærligheden, siger Janus Nabil Bakrawi ærligt og forsætter: Men jeg kan ikke gå tilbage til det gamle liv. Been there done that. Jeg gider ikke gå ud og bruge masser af penge på at smøre en eller anden pige for at få hende med hjem og fortælle hende om mig selv, og to dage efter skal jeg ikke se hende mere. Det er for tomt. Jeg gider ikke bruge mine følelser og mine ressourcer på det, erkender Janus Nabil Bakrawi.

- Det har faktisk betydet, at jeg kan mærke en større dybde. Jeg føler mig REN. På en måde, som jeg ikke har gjort det før. Jeg føler ikke, at jeg smudser mig til - det lyder næsten bibelsk - med lystigheder. Jeg føler mig lidt alene, fordi jeg har sorteret en helvedes masse fra. Men jeg føler mig stærk, slutter skuespilleren Janus Nabil Bakrawi.

Casper Christensen: Jeg havde aldrig troet, jeg skulle skilles

"Jeg var som besat af den mand"

Märtha Louise: Jeg var ensom og genert

Læs også