Kysse en anden kvinde
Kærlighed og sex

Hvordan er det at kysse en anden kvinde?

12. juli 2017
af Sara Skaarup
Foto: Panthermedia
Hver anden kvinde har tænkt på at være sammen med en kvinde. Og kvinder i 30’erne og 40’erne gør noget ved det, viser en ny bog – nemlig ”Den store bog om biseksualitet”, der har været 10 år undervejs. Feminas sexolog ser nærmere på kvinders lyst til andre kvinder.

Mange kvinder er nysgerrige efter at kysse en anden kvinde

En undersøgelse foretaget af Boise State University i USA, hvor 484 heteroseksuelle kvinder deltog, har vist, at hele 50 procent af kvinderne i et eller andet omfang sexfantaserer om andre kvinder. Og ifølge sexolog Marianne Tyllesen, som de seneste 10 år har researchet til værket ”Den store bog om biseksualitet”, er danske kvinder lige så nysgerrige.

– Det er helt, helt normalt at være fascineret af kvindelighed og feminine former, også for kvinder, siger hun og fastslår, at der blandt voksne kvinder i 30’erne og 40’erne er en stigende tendens til at prøve det af. At man har set nogle klip på nettet fra pornofilm med to piger, der er sammen, er imidlertid ikke det samme som at kende sit eget forhold til sit eget køn til bunds. Det kan medierne nemlig ikke hjælpe os med.

– Vi er visuelle eksperter. Vi ved, hvordan det ser ud, men ikke hvordan det føles, som Marianne Tyllesen siger.

LÆS OGSÅ: Derfor tænder kvinder på kvinder

Kvinder forelsker sig i personlighed

Afmystificeringen hænger også sammen med, at der er så mange singler, og at man taler mere om sex i singlekulturen, end når man er i fast parforhold.

– Mange kvinder kommer ud af et fast parforhold og skal til at definere sig selv på ny. En del af vejen til at finde sig selv seksuelt er at eksperimentere, og dér ligger det ligefor at prøve at være sammen med en kvinde på et tidspunkt. Og jeg mener faktisk, at langt de fleste kvinder fra naturens side er biseksuelle. Ingen kvinde kan føle sig helt sikker på, at hun aldrig forelsker sig i en kvinde. Kvinder forelsker sig i højere grad end mænd i en personlighed og i mindre grad i selve kønnet, mener eksperten.

LÆS OGSÅ: Sexologen: Derfor misunder vi andre kvinder - og sådan kommer vi over det

– Og den lille mentale åbning, der skal til, er kommet tættere på for rigtig mange. Et venindekys kan modnes i mange år, før man eventuelt går videre. Biseksualitet eller tiltrækning mod eget køn starter for mange kvinder med en fascination af former eller den sensualitet, kvinder udstråler. Mange starter med slet ikke at kunne forholde sig til det rent seksuelle. Men det er netop, hvis man som kvinde bliver draget ind i den sensualitet, en anden kvinder rummer, skridtet til mere kan opstå, siger Marianne Tyllesen.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også