https://imgix.femina.dk/media/26cc3e7a0bdd4381a6e3a806e2a16de0.jpg
Kærlighed og sex

Hvad tænder mænd på i sengen?

19. november 2011
af Maj Wismann og Mads Bruun
Er du nysgerrig efter at vide hemmelighederne om din mands fantasier? Sexolog Maj Wismann og mandegruppeleder Mads Bruun giver dig her et indblik.

Kender du det der med, at du tror, ja du er måske ligefrem overbevist om, at du nøjagtig ved, hvad din lækre mand tænder på, du dresser dig op, gør noget fancy fancy og vupti - så reagere han bare ikke lige, som du havde forventet?

Eller måske har du oplevet at ligge derinde i sengen, rode lidt rundt, føle dig lidt frem og tænke:

"Hvorfor reagerer han ikke på det her, synes han ikke, at det er lækkert?" Problemet er jo, at vi kvinder faktisk måske ikke helt ved, hvad det er de kære mænd tænder på, og så famler vi sådan lidt "hovedet under armen" rundt i blinde og forsøger at løse gåden lidt efter lidt.

Nogle gange så lykkes det, og andre gange så kan man faktisk få helt ondt i maven, føle frustration og få følelsen af, at man faktisk ikke er "god nok".

Kort sagt: Det kan simpelthen gå ud over din seksuelle selvtillid, altså ens egen opfattelse af, hvor "god man er i sengen" eller hvor god en elsker, man egentligt betragter sig selv som.

Problemet opstår blandt andet, fordi vi for det første mangler en grundlæggende viden omkring hinanden både som køn, men derudover også som unikke individer, og DET er skisme da alt for ærgeligt!

For hold op, hvor kunne vi komme langt, hvis seksualundervisningen i folkeskolerne og gymnasierne blev peppet bare lidt op! Måske kunne man indføre et pensum, ja altså rent faktisk læse sig til lidt viden i de sidste gymnasieklasser om, hvordan man bliver en god elsker, får et godt sexliv, tilfredsstiller sig selv og sin partner, får gode, bedre og bedst orgasmer, overhovedet får en orgasme etc.

Men, som situationen er pt. så er det måske nok for høje krav at stille til de stakkels lærere, der jo blot har en cand.mag. i dansk eller historie med speciale i nordisk litteratur før 1840. Derudover har vi en helt automatiserede (om end lidt træls i givne situationer som f.eks. denne) tendens til at give det, vi gerne selv vil have, i stedet for at give det, vores partner faktisk ønsker sig, og i det her specifikke tilfælde, tænder på.

Måske kender du allerede til "tips og tricks", der virker på ham uden for sengen. Du har hørt det til "brækgrænsen" er ved at være nået, at mænd er visuelle, og tænder på det, de ser - og ja, gu´ tænder han da stort set med garanti, hvis du hopper i en lille lækker sag af en silkedims. Men hvad så, når han nu ER tændt, hvad er det så, der tænder ham endnu mere? For det er vist ikke at få ham op i gear og lysten, vi kvinder slås med (og jojo, jeg ved godt, at mænds manglende sexlyst også er et stigende problem, men det er altså ikke det, som den her artikel er dedikeret til, den må vi tage en anden gang.) Hvad er det præcis, der tænder lige netop HAM?

Og rådet er meget simpelt, egentligt: "Spørg ham!"

Kan det være vildt akavet og svært? Ja, da!

Men kan det ikke også være pinligt at begynde at snakke om og sætte ord på, hvad han tænder på i sengen, og hvad han godt kan lide, jeg gør ved ham? Jo, jo!

Men hvad er alternativet? Vil du gætte? Eller bruge de næste 5 år på "at regne ham ud?"

At tale sammen, sætte ord på, gå i dialog er et af de allerbedste værktøjer du overhovedet får brug for, hvis du vil have succes i dit kærlighedsliv og sexliv. Og nej, man behøver jo ikke sidde i hverken du-stilling, eller tale giraf-sprog eller tage lange kurser i weekenderne, for at få styr på det her. Du kan jo blot spørge ham, imens I ligger derinde i elskovsreden: "Om du kan lide det her?" eller "Skal jeg gøre det lidt langsommere/blidere, hårdere, hurtigere?" et ganske simpelt nik, fra hans side er nok, ja mere end rigeligt. Eller du kan blot bede ham om at føre din hånd. Dialog er ikke nødvendigvis en meget lang samtale - og specielt ikke i sengen.

Held og lykke

Maj og Mads

Læs også:
Pikken er vejen til mandens hjerte

Læs også: Er du for træt til sex?

Test dig selv: Hvordan ser mænd dig?

Læs også: Sådan bliver du god i sengen

Læs også: Dét siger han! (- virkeligheden)

Bliv spået om dit kærlighedsliv - 200 kr.

Vil du have hamrende effektive redskaber til at få bedre dialog? Eller bare inspiration til super samtaler? Så kan du downloade ganske gratis Majs "4 fatale fejl, vi ALLE laver, når vi kommunikere med vores partner" (indsæt link http://websexolog.dk/kurser/jegelskerdig/)

Læs også