https://imgix.femina.dk/media/3e990a732cbc497b9a31fb5bba009e3b.jpg
Kærlighed og sex

Gør du ham til din veninde?

12. oktober 2011
af NewsDesk
Foto: All Over Press
Vil din mand ikke lytte til dine problemer? Måske behandler du ham som din veninde.

Du har lige haft en frustrerende telefonsamtale med din mor og går ud i køkkenet for at fortælle din mand om den. Du snakker løs, men pludselig stopper du.. Det går op for dig, at han slet ikke hører efter, for han hverken løfter hovedet fra avisen eller siger noget. Du er i forvejen dybt irriteret, og det bliver ikke bedre af, at han ikke gider vise dig interesse. Og så bliver I uvenner.

Måske kender du en lignende situation fra din hverdag, hvor du føler dig afvist, fordi din mand ikke gider lytte til dig. Men har du tænkt over, at det kan hænge sammen med, at du snakker til din mand på samme måde, som du snakker til dine veninder?

Vi kommunikerer forskelligt
Generelt gider mænd sjældent lægge øre til vores dybdeanalyserende følelsesmæssige udredninger. De vil til sagen og finde en løsning, så de kan komme videre. Den forskel i vores måde at kommunikere på går helt tilbage til urmennesket, hvor kvinderne gik og pludrede med hinanden, mens de ordnede praktiske gøremål på bopladsen, og hvor mændene var nødt til at være stille og holde fokus på målet, når de gik på jagt.

- Det er godt at kunne acceptere, at vi ikke kan få alt hos vores mænd - for det er heller ikke meningen. Vi kvinder kan jo heller ikke opfylde alle deres behov og leve op til både at kunne tale i timevis om biler, holde hjemmet med et smil, være den gode mor og en sexkilling om aftenen, når børnene er lagt i seng. Resten må vi hente hos veninderne eller andre steder, siger familieterapeut Fie Hørby.

Han elsker dig alligevel
Vi reagerer forskelligt, når vi ikke bliver lyttet til, og nogle tager det mere tungt end andre. Hvis du føler dig uelsket, når din mand ikke vil lytte til dig, kan det meget vel hænge sammen med, hvordan du har haft det i din barndom. Måske havde du en far, som heller ikke lyttede til dig, når du glad kom og fortalte ham noget. Ubevidst søger du at få dækket dit behov for opmærksomhed fra barndommen, men barndommen er forbi, og din mand kan ikke erstatte din far og hans manglende opmærksomhed. Den må du give dig selv.

- Det handler om at forstå, at det ikke har noget med dig at gøre, når din mand hellere vil læse avis end lytte til dig. Han elsker dig alligevel, men er måske bare i sin egen verden og har ikke overskud til at lytte. Øv dig derfor i ikke at tage det personligt, når han ikke gider, siger Fie Hørby.

Kilde: Femina.dk

Læs også