https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/februar/maendprim.jpg
Kærlighed og sex

Forskere: Dét her søger mænd efter hos en kvinde

16. februar 2015
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Passer den gamle kliche med, at mænd kun tænker på sex? Ikke, hvis man skal tro den seneste mandeforskning. Mænd er nemlig langt mere komplicerede end som så. Læs med her ...

Lad os starte med det forsøg indenfor mandeforskning, som fasttømrer alle de fordomme, de fleste nok går rundt med, når det handler om mænd: I 1989 sendte en gruppe amerikanske forskere forskellige piger ud på Florida State University for at shanghaje unge mænd. Kvinderne var på ingen måde modeller. De lignede helt almindelige kvinder med flade sko og hverdagstøj, og flere af dem blev endda betegnet som under gennemsnittet, rent udseendemæssigt.

"Vil du dyrke sex?"

Pigerne stoppede så tilfældige mænd og spurgte dem, om de ville vise dem rundt på campus. Nogle blev også spurgt, om de ville med på date - og nogle endda om de ville med hjem og dyrke sex her og nu. Og jeps! 70% af mændene var med på en hot date med den fremmede kvinde og hele 75% på en hurtig gang lagengymnastik. Til gengæld var der langt fra så mange, der var interesserede i en helt almindelig date.

Så mænd vil altså bare have sex. Eller hvad? For forsøget viste noget mere. Nemlig at det primært var de unge mænd, som slet ikke tænkte på lange forhold, der reagerede sådan. Mænd, som var en tand højere oppe i årene, reagerede meget anderledes.

>> Læs også: Mænd er bedre end deres rygte

Personlighed fremfor udseende


Det er det amerikanske magasin Psychology Today, der står bag gennemgangen af de resultater, som den videre mandeforskning nåede frem til, og det er både underholdende og overraskende læsning. Eksempelvis viste nogle af forsøgene at mænd, når de bliver spurgt om, hvad der tiltrækker dem, over en bred kam nævner udseendet. Hende, de forelsker sig i, skal være lækker. Men når de så sad og skulle vurdere en række potentielle partnere, hvis personlige egenskaber var listet ved siden af billedet, så var det ikke de lækre, som mændene valgte. Nej, det var derimod dem med gode personligheder. Mændene var bare ikke selv bevidste om det.

>> Bliv endnu klogere på mænd. Løb Jakob Olriks bog "Kvinde, kend din mand", her

Strippere med ægløsning tjener mere

Noget andet, mænd ikke selv er bevidst om, men som ikke desto mindre er tilfældet, er at de ubevidst tænder mere på kvinder med ægløsning end på kvinder, der ikke har det.
Et fabelagtigt forsøg kunne således slå fast, at strippere med ægløsning fik flere dollarsedler stukket i trusserne end de strippere, der ikke lige havde ægløsning på det tidspunkt. Mændene kunne simpelthen fornemme det, og andre forsøg har vist, at de - igen ubevidst - kan opfange det bare ved at snuse til en bluse, en pige med ægløsning har på.

Hele vejen igennem de mange forsøg går en tydelig rød tråd. Vi er stadig styret af urinstinket om at forplante os. Også idealkroppen handler om at vise fødedygtighed - ikke mindst i samfund, hvor ressourcerne er få, er en stor krop hos kvinden det absolut mest sexede, man kan drømme om. Her i Vesten, hvor kvinderne er mere selvstændige, er det den slanke krop, der er mere i fokus, men forsøg viser ikke desto mindre igen og igen, at det er de runde hofter og den fyldige barm, der får blodet til at rulle hurtigere hos mændene.

>> En gaveidé til din veninde - eller dig selv: Fotograf Robin Skjoldborgs bog med lækre fotos af lækre mænd. Se mere info her

Så det handler alligevel om sex, eller…?

Men beviser det ikke bare præcis det, vi havde på fornemmelsen i forvejen? At for mænd handler det først og fremmest om sex? Om at forplante sig?

Både og… Men så ikke alligevel. For nogle af de mest overraskende forsøg viste, at når mændene kommer i en alder, hvor det begynder at blive interessant med en fast partner, så ændrer billedet sig markant. For så er det faktisk manden, der er den følsomme.

Pludselig betyder det rigtig meget for ham, at der er dybde og ægte følelser i forholdet. Et forsøg viste, at det i 60-70% af de forhold, de undersøgte, havde været manden, der først havde sagt de berømte tre ord, "Jeg elsker dig". Men det viste også, at mændene faktisk havde været parat til at sige dem hele seks uger før, kvinden havde følt sig parat.

Romantiske komedier - også for mænd!

Mændene blev også undersøgt, når de så de romantiske komedier, som mænd ellers påstår at hade. Og igen kom kompleksiteten frem. Hele 40% af mændene syntes, at en bestemt romantisk scene var langt mere interessant end sexscenen, som kun 20% syntes var det mest spændende. 15% valgte en scene med en intim samtale.

Så vi er måske lidt for hurtigere, når vi dømmer mændene og sætter dem ind i "De vil også bare have sex"-kassen. For de er langt mere komplekse end det.
Faktisk langt mere komplekse, end de selv er klar over.

Denne artikel er første gang bragt på Oestrogen.dk i 2012. Indeholder affiliate-links.

Læs også