https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/marts/tankerp.jpg
Kærlighed og sex

Farligt for parforholdet: Her er de 9 forbudte tanker

3. marts 2015
af Nadia Laas Hansen
Foto: All Over
Hvilken rolle spiller din partner i dine tanker? Det kan være afgørende for jeres parforholds overlevelse. Læs hvilke tanker, der skal få dine alarmklokker til at ringe.

De fleste mennesker tror, at det er dårlig kommunikation, som er grunden til, at nogle parforhold skranter eller helt ophører. Sandheden er, ifølge psykolog Jeffrey Bernstein på Psychologytoday.com, at ens egne og partnerens tanker, er ligeså ødelæggende for parforholdet.

Tankerne omkring din partner kan blandt andet være hæmmende for jeres intimitet, tillid og kommunikation, hvilket i sidste ende kan betyde, at I går hver til sit. For selvom der kan være et gram af sandhed i dine tanker om din partner, er det afgørende, at du ikke lader dine forestillinger i dit hoved blive til sandheden om jeres parforhold. Folk der kan se udover disse ødelæggende tanker om hinanden har større chance for at være lykkelige og forblive sammen.

>> Vil du gerne have konkrete øvelser til parforholdet? Denne bog har opskriften på kærlighed

Det kan derfor være en god idé at være opmærksom på disse tanker, som psykolog Jeffrey Bernstein nævner 9 af her:

1. Alt eller intet-fælden
Du ser din partner som den, der enten altid gør noget forkert, eller aldrig gør det rigtige.

2. Katastrofe-kursen
Du overdriver altid de negative konsekvenser af det, din partner foretager sig. (Eksempel: Han glemte at betale huslejen til tiden, så nu bliver vi helt sikkert sat på gaden)

3. Burde-bomben
Du synes, at din partner bør vide, hvilke behov du har, selvom du aldrig giver udtryk for dem.

Læs også: 5 ting der gør dig uimodståelig overfor din partner (igen)

4. Negativ mærkning
Du pådutter på uretfærdig og negativ vis din partner nogle nedladende egenskaber som "doven" eller "dum", og overser alle de positive.

5. "Det er din skyld det hele"
Du beskylder din partner for at være roden til alt dårligt i dit liv.

6. Følelsesmæssige kortslutninger
Disse opstår, når du ikke kan håndtere din partners følelser. Du vil være tilbøjelig til at tænke "ingen kan jo tale fornuft med dig".

7. Forhastede konklusioner
Du antager nogle ting om din partner, som ikke er baseret på virkeligheden. (Eksempel: Han har aldrig tid til mig - så han må have en affære)

>> Spark gang i parholdet og sexlivet med legetøj til par

8. Tankespinderi
Du antager, at din partner kun er god ved dig, hvis der er et bagvedliggende motiv som eksempelvis at få lov til at tage med gutterne på golfrejse.

9. Desillusionerede tanker
Du fokuserer på nogle idealer, som har rod i fortiden, og som din partner umuligt kan leve op til. (Eksempel: Han tænker kun på sit nye job - nu er han ligesom alle de andre fyre, jeg har været sammen med, som er fuldstændigt ligeglade med mine behov)

Læs også