https://imgix.femina.dk/media/article/1424-er-du-fristet-til-at-vaere-utro.jpg
Kærlighed og sex

Er du fristet til at være utro?

12. juni 2014
af redaktionen
Selv om du er fristet til at være utro, kan du godt forhindre et sidespring og redde dit forhold

De fleste af os drømmer om at leve i et parforhold uden utroskab – men desværre viser statistikkerne, at det langt fra er tilfældet.

Og det sker som oftest, når forholdet skranter, og vi ikke har det godt som par. Måske har du selv i et svagt øjeblik leget med tanken om at have et sidespring?

Utro - savner noget i forholdet

Der er mange årsager til at man - bevidst eller ubevidst – begynder at flirte med tanken om at være utro.

LÆS OGSÅ: 8 kendte mænd, der faldt for fristelsen

Men fælles for de fleste, som er utro, er, at de savner noget i det forhold, de er i. Det siger psykolog og samlivsekspert Peder Kjøs til norske kk.no.

- De føler sig ensomme og er utilfredse i deres parforhold. De savner nærhed, eller de savner noget rent seksuelt, siger han.

For nogle kan det føre til tanken om at indlede et forhold ved siden af. Andre kan fristes af tanken om en tilfældig og spontan affære.

Selv om det stadigvæk oftere er mænd end kvinder, der er utro, så er årsagerne til, at de gør det, de samme.

Men at tænke på at have et sidespring er ikke det samme som at have et sidespring, og for de fleste forbliver det kun en tanke – især hos kvinder. Kvinder er nemlig i større grad end mænd bevidste om at sidespringet kan opdages og have konsekvenser.

- Mænd tror i mindre grad end kvinder, at sidespringet vil blive opdaget. De anser desuden konsekvenserne for at være mindre, siger Peder Kjøs.

LÆS OGSÅ: 10 tegn på, din partner er utro

Med det mener han, at mænd i mindre grad end kvinder tror, at parforholdet ryger, hvis de bliver opdaget i at være utro.

Lad være med at dyrke forelskelsen

Så hvad bør man gøre, hvis man er fristet til at være utro, men ikke ønsker at være det?

Helt enkelt formuleret, så skal man ikke gøre det, siger Peder Kjøs.

Er du i en situation hvor du faktisk har forelsket dig i en anden person, men ønsker at blive i dit nuværende forhold, anbefaler han følgende:

- Hvis man er forelsket i en anden, men ønsker at være tro, er det bedst ikke at dyrke forelskelsen. Lad være med at dyrke fantasierne, prøv at fokusere mindre på den anden person, så går forelskelsen oftest over af sig selv, selv om det føles meget intenst lige nu og her.

Utro - sige det eller ej?

Han anbefaler også, at man i en periode undgår både alkohol og festlige sammenkomster, hvor dømmekraften kan svækkes. Derudover er det vigtigt at tage de følelser, man har, alvorligt. Hvad er grunden til, at man er fristet til at være utro? Er der ting i jeres forhold, I må tage fat på? Er det på tide at tage en alvorlig snak?

LÆS OGSÅ: Derfor kan en uskyldig flirt ødelægge dit forhold

Men man behøver ikke nødvendigvis fortælle kæresten om sine dagdrømme – det kan gøre det hele værre.

- Hvis man bare har været fristet til at være utro, men ikke har gjort noget, så tænker jeg, at det er bedst at holde det for sig selv, siger Peder Kjøs.

Læs også