https://imgix.femina.dk/media/26cc3e7a0bdd4381a6e3a806e2a16de0.jpg
Kærlighed og sex

Er du bange for at afvise en mand?

4. december 2011
af Maj Wismann og Mads Bruun
Hvis du har det dårligt med at afvise en mand, så skyldes det måske at du selv er dårlig til at håndtere afvisninger.

Hvordan undgår man at afvise en mand på en måde hvor han bliver meget ked af det?

I og for sig et hamrende godt spørgsmål, ikke? - og skal man overhovedet undgå at han bliver ked af det?

Lad os lige se nærmere på, hvad en afvisning egentligt er!

I nudansk ordbog defineres en afvisning som:

1) Det at nægte at anerkende eller godkende nogen, det at benægte et udsagn.
2) Det at nægte en person adgang, det at afvise en persons venlige henvendelser eller tilnærmelser.

Altså at sige nejtak til det en mand har at tilbyde på et eller andet plan. Men hvorfor er det så "farligt" for mange kvinder at sige "nej tak"? - og hvorfor er det forfærdeligt, hvis man kommer til at gøre ham ked af det? Det er som om, der har bredt sig en epidemi over landet, hvor man for alt i verden ikke må såre hinanden eller komme til at gøre hinanden ked af det.

Så hellere være uærlige eller lyve! Og det gælder både mænd og kvinder.

Vi er simpelthen ikke opdraget med hverken at lære at håndtere de følelser der ligger i at få en afvisning eller at levere én!

Det relevante er faktisk heller ikke afvisningen i sig selv, men mere, hvad du eller han får afvisningen til at betyde? Hvad tolker du den til i DIT hoved? Og er du egentligt bange for at afvise ham, fordi du selv har hamrende svært ved at håndtere en afvisning?

Vi er så pokkers bange for at komme til at såre hinanden i et parforhold eller i andre relationer, men det er efterhånden nærmest en undvigelses- og undgåelsesadfærd, der i den grad ødelægger forholdet - for hvis du ikke er ærlig, hvad er der så tilbage?

Ærlighed kan serveres på mange måder, men de fleste vælger faktisk bevidst ikke at servere den overhovedet, og det efterlader jo ens partner med et komplet forkert billede af, hvem man er som menneske. Og hvis man så tilmed er sammen med et menneske, som er hamrende dårlig til at håndtere en afvisning, så bliver det bestemt heller ikke letter at give én.

Og ja, man kan faktisk lære at håndtere afvisninger? Er det nemt i starten? Nej, sgu da - selvfølgelig er det ikke det. Men det er sådan set heller ikke nemt at starte til spinning og så være Danmarks mester i det efter to svedende og pustende sessioner!

Og ja, gu' kan en afvisning da gives mere eller mindre elegant, enig, men uanset, hvordan du vender og drejer det, så er en afvisning en afvisning og du kan ikke undgå, at i en eller anden forstand berører den, der har fået en afvisning - men helt ærligt, det er vel også okay? Er det ikke i orden at mærke, de følelser, der nu engang kommer, når vi lever som mennesker og går gennem livet?

Og hvis din partner er lige så dårlig til at håndtere en afvisning, som du måske er til at give den, så kan det være en fordel for jer at tage snakken om, hvorfor det egentligt er svært, og hvordan I gør det nemmere - og jaja, det er også akavet, men skidtet virker faktisk. Og så begynder I langsomt at komme derhen, hvor det bliver okay at give en afvisning både til ham og til hende, uden at I bliver hamrende kede af det, og som bonus evner I faktisk at snakke om det i tilfælde af, at den ene part alligevel i et eller andet tilfælde reagerer kraftigt, og det er da fantastisk.

Livet handler ikke om at undgå de ubehagelige følelser - det handler om at lære at håndtere dem, få dem realitetstjekket og nuanceret!

Og for at kunne leve i integritet dvs. du er ærlig i dine tanker, ord og handlinger, så din partner og resten af omverdenen ved, hvad de har at forholde sig til, så er du også nødt til at lære at både give og modtage en afvisning, og du kan som sagt øve dig i begge dele, hvis du tør!

Kærlige hilsner

Maj og Mads.

Læs også: Pikken er vejen til mandens hjerte

Læs også: Er du for træt til sex?

Test dig selv: Hvordan ser mænd dig?

Læs også: Sådan bliver du god i sengen

Læs også: Dét siger han! (- virkeligheden)

Bliv spået om dit kærlighedsliv - 200 kr.

Vil du have hamrende effektive redskaber til at få bedre dialog? Eller bare inspiration til super samtaler? Så kan du downloade ganske gratis Majs "4 fatale fejl, vi ALLE laver, når vi kommunikere med vores partner" (indsæt link http://websexolog.dk/kurser/jegelskerdig/)

Læs også