https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/juni/utroprim.jpg
Kærlighed og sex

Eksperter: Derfor er kvinder utro

15. november 2014
af Malene Fich Weischer
foto: Shutterstock
Engang var utroskab noget, der mest var forbeholdt mænd, men sådan er det ikke længere. Nu kan kvinder også være med – og det er vi også i en grad, der nærmer sig mændenes. Men årsagerne til utroskab er muligvis lidt forskellige. Få her eksperternes 9 grunde til, hvorfor kvinder er utro.

Det kan være meget forskelligt, hvor meget utroskab trækker. Sjovt nok, kan din geografiske placering have en del at sige, idet hver tredje i hovedstaden har været utro, mens det kun er hver femte i Syddanmark.

Men derudover er der også forskel på kønnene. I de fleste undersøgelser er mænd fortsat de mest utro, men kvinderne begynder at komme efter det. Til gengæld er det sjældent af de samme grunde, mænd og kvinder er utro.

Eksperterne i artiklen er psykolog Seth Meyers, Ph.D. Bonnie Weil, Ruth Houston samt Alisa Bowman, som alle er forfattere til amerikanske bøger om parforhold og utroskab. Du kan læse mere om i artiklen på Ivillage.com

Få her eksperternes liste over de 9 mest almindelige grunde til, at kvinder er utro:

1. Utro for hævnens skyld

Der er en forskel på, hvordan mænd og kvinder opfatter utroskab. Kvinder tænker oftere end mænd på det som en måde, de kan hævne sig på. Hvis han f.eks har været utro, så udligner det regnskabet, hvis hun også er det. Og faktisk kan det ifølge eksperterne godt hjælpe manden til at forstå, hvor meget han har såret kvinden ved at være utro, men på den lidt længere bane, gør det sjældent noget godt for parforholdet at begge er utro for at "stå lige".

2. Utro for spændingens skyld

Nogle kvinder søger en affære, fordi det virker spændende og lidt farligt. Man kan føle sig helt høj, når man har en affære. Men i mange tilfælde vil kvinden først prøve at sige til sin partner, at der er et problem. Hvis han så ignorerer hende og hendes problem, så kan hun ty til utroskab, fordi hun føler, hun ikke har noget andet valg, hvis hun vil høres og ses.

3. Utro for at give selvtilliden et boost

- Når kvinder er utro med andre mænd, så giver den anden mand dem ofte mange komplimenter og får dem til at føle sig sexede og værdsat på en måde, som deres faste partner ikke gør det, siger Seth Meyers, og fortsætter:
- Utroskaben forekommer oftest i parforhold, hvor kvinden ikke føler sig følelsesmæssigt forbundet med sin mand.

>> Læs også: Disse stjernetegn er mest utro

4. Utro for at føle forelskelsen igen

Har man været sammen med sin partner gennem mange år, bliver mange ting hverdag, og man kan hurtigt føle sig som taget for givet. Mange kvinder er ifølge de amerikanske eksperter utro for at føle forelskelsen igen. For at mærke sommerfuglene i maven og gåsehuden på armen, når den anden mand rører ved hende.

5. Utro for at fremtvinge et brud

Mange kvinder og især mødre til mindre børn, har meget svært ved at forlade deres mand, selvom de ikke længere elsker ham. Men hvis hun nu bliver grebet på fersk gerning i at have en affære, så vil det ikke være hende, man ham, der stopper parforholdet. Generelt er mænd langt mindre tolerante i forhold til utroskab end kvinder er, og derfor vil dette tit være resultatet, hvis kvinden bliver fanget med en affære.

6. Utro fordi sexlivet er kedeligt

Efterhånden som man har været sammen i lang tid, sker det for nogen, at sexlivet bliver kedeligt, forudsigeligt og i bund og grund ikke særligt ophidsende. Dette kan få mange - både mænd og kvinder - til at føle sig fristet af en affære, hvor alting er nyt og spændende.

7. Utro pga. ensomhed

Når man lige har mødt hinanden er det spændende at udforske og dyrke hinandens interesser, men med årene bliver det måske knap så spændende at gå med ham ned i modelfly-klubben eller med hende til vinsmagning. Eller omvendt. Man glider måske lidt fra hinanden og får hver sine interesser. Det er der heller ikke noget galt i, hvis man stadig har noget at mødes om, men går den ene part og føler sig ensom, så bliver det pludseligt meget nemmere at falde for en, der deler den samme passion som én selv.

8. Utro for at genoplive fortiden

Møder man en ekskæreste eller finder man ham p facebook, kan det være nærliggende at tage kontakt. Det kan være både sjovt og hyggeligt, men det kan også få gamle gløder til at blusse op igen. - Om ikke andet så i et forsøg på at genopleve lidt af den måske mere sjove og sorgfri fortid.

9. Utro efter alvorlig sygdom eller en ulykke

Hvis kvinder oplever en voldsom ulykke eller bliver alvorligt syge og overlever, så vil de ofte tage hele deres liv op til revurdering og begynde for alvor at mærke efter, om de nu også får nok ud af livet. Er svaret nej, lurer utroskaben lige om hjørnet.

Læs også