https://imgix.femina.dk/media/ee3978ea8a114e9b9cf2c40dc1d59dcd.jpg
Kærlighed og sex

Du bliver mere tolerant overfor utroskab med alderen

17. februar 2011
af Marie Tromborg
Foto: All Over Press
De unge vil have monopol på kæresten. Anderledes står det til hos forældre og bedsteforældre.

Årets firmafest er i fuld gang, og måske er adskillige drinks røget indenbords. Partneren er blevet hjemme, og det bliver mere og mere fristende at kysse lidt på ham den lækre fra HR-afdelingen. Og det er jo ikke rigtig utroskab.

Det kommer i hvert fald an på, hvem man spørger. En måling foretaget af YouGov viser, at syv ud af 10 i alderen 18 til 29 år betragter det som et sidespring, hvis partnerens læber landet på andre end én selv.

Spørger man derimod danskere imellem 60 og 74 år gælder det mindre end hver femte. Det bliver altså mere og mere okay at kysse på andre end din partner, jo ældre man bliver.

Læs også: Er det okay at være utro. Hvad synes du?

De fleste oplever utroskab
Margrethe Kähler, der er psykolog i Ældresagen. Forklarer, at de færreste går igennem livet uden at opleve utroskab i en eller anden form. Enten har man selv prøvet at være lidt for meget omkring på den anden side af hegnet eller også har partneren.

- Med alderen finder man ud af, at verden ikke ramler sammen, og at man ikke nødvendigvis bliver forladt, fordi partneren har kysset en anden, siger hun til metroXpress.

Sidespring truer ikke forhold
Sexolog og terapeut Joan Ørting mener faktisk at det ligefrem kan styrke kærligheden i forholdet at lege med andre end sin egen partner.

- Man elsker sin partner mere, hvis man har frihed til at være sig selv. Som ung har man behov for at kontrollere og eje sin kæreste, men med alderen finder man ud af, at der er forskel på kys og kærlighed, siger hun til metroXpress.

Læs også: Forelsk dig i din mand - igen

Find kærligheden på 6 måneder

...eller lad den finde dig, mens du forkæler dig selv med en lækker ansigtsmaske fra Jurlique.

Læs også