Kærlighed og parforhold

Drop orgasmen - og red dit forhold!

Er dit parforhold og sexliv på gyngende grund, kan intimitet uden orgasme måske redde det.

Det fleste kan slet ikke forestille sig at have sex uden forløsning. Men det kan vise sig at være det, der kan redde et skrantende parforhold.

Karezza for mere intimitet

Det kan umiddelbart synes at være en drastisk beslutning at tage, at I som par skal forsøge at undgå det, de fleste stræber efter, når de har fysisk nærkontakt af tredje grad - nemlig orgasmen. Men karezza, der er navnet på en form for sex, hvor du helst skal vige uden om klimaks, bliver brugt af terapeuter til at skabe fornyet sammenhold hos par. Det skriver Dailymail.co.uk.

Begrebet og metoden karezza blev skabt i 1896 af Dr. Alice Bunker Stockham, en obstetriker fra Chicago. Hun var feminist og fortaler for seksuel tilfredsstillelse hos både kvinder og mænd.

Læs også: Få et bedre sexliv med tantrasex

Mænd er nysgerrige

Deb Feintech er terapeut og fra Portland i Maine, og hun bruger ofte karezza, når hun skal hjælpe par.

- Det er ofte mændene, der er meget interesserede. Det er meget radikalt for dem, men de synes at fordelene ved den intimitet, der opstår, overskygger deres trang til at jagte og parre sig, siger Deb Feintech.

Energien skal blive mellem jer

Marnia L. Robinson har skrevet en bog om karezza, 'Cupid's Poisoned Arrow'. Hun fortæller, at karezza er en form for sex, der aldrig ophører. Det får den seksuelle energi til at flyde videre mellem parret og forhindrer, at de kommer til at kede sig sammen.

Det er ikke forbudt at opnå en orgasme, hvis I som par vælger at dyrke karezza, men metoden har ifølge eksperterne som hovedformål at få den seksuelle energi til at blive mellem jer, fordi I ikke jagter en afslutning.

Din guide til karezza

• Synkroniser jeres vejrtrækning
• Kram og vug blidt din partners krop og hoved
• Lav ordløse lyde af tilfredshed og nydelse
• Rør og slik på din partners brystvorter og bryster
• Stryg, rør og masser med henblik på nydelse og ikke orgasme
• Holde øjenkontakt

Læs også: Sexmyter - sandt eller falsk?

Læs mere om: