https://imgix.femina.dk/media/article/1439_disse_ting_afgoer_om_dit_parforhold_er_langtidsholdbart.jpg
Kærlighed og sex

Disse ting kan afgøre om dit parforhold vil holde

25. september 2014
af Terje Nordberg
Foto: Pantherstock
Især fire faktorer afgør, om parforholdet er holdbart, viser en undersøgelse

Hvad afgør, om nogle bliver sammen, mens andre ikke er langtidsholdbare? Det prøver en norsk undersøgelse at besvare ved at finde nogle pejlemærker. I en meget stor undersøgelse, som omfattede 18.000 par, indikerede især fire faktorer holdbarhed i parforholdet.

LÆS OGSÅ: 3 små ting kan give dig et pejlemærke for, om du er sammen med den rigtige. Tag testen her

1. Graden af tilfredshed. Men først og fremmest kvindens. Hun stiller større krav til kvaliteten i forholdet, og i og med mange kvinder er økonomisk uafhængige af en mand, kan hun tillade sig at være mere kritisk.

2. Hvis begge parter sørger for deres eget personlige overskud og ser tillidsfuldt på fremtiden, sikrer det også trivslen for forholdet.

3. Pludseligt opståede problemer som sygdom og dødsfald tærer på ethvert forhold, men lang tids stress og kronisk pres er langt mere belastende.

4. En lang videregående uddannelse er åbenbart en god forsikring ifølge undersøgelsen. Det kan det være svært at gøre noget ved i en fart, men i bund og grund handler det om at kunne søge hjælp – og om at blive lidt bedre til at søge hjælp, når det brænder på.

LÆS OGSÅ: Kan en uskyldig flirt skade dit parforhold? Ja! er svaret

Læs også