https://imgix.femina.dk/media/billeder/2014/februar/cm-mani-prim.jpg
Kærlighed og sex

Carl-Mar: Sådan manipulerer mænd og kvinder hinanden

13. februar 2014
af Carl-Mar Møller
foto: All Over
Hvad enten vi er bevidste om det eller ej, så vil ethvert parforhold bestå af en række psykologiske spil. Men mænd og kvinder bedriver forskellige former for manipulation, mener Carl-Mar Møller. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Kærligheden er den største energi i Universet, hvis begge parter får energi af forholdet. De første to år går som regel godt, fordi man passer meget på forholdet og spiller roller en del af tiden, samt prøver at tilpasse sig den anden. Det kan selvfølgelig tage overhånd sådan, at den ene part spiller for mange roller og ikke rigtigt viser sig selv nok, og det er energikrævende og misvisende for den anden. Heldigvis kan man godt fornemme, hvem den anden er, selv om den anden ikke viser alle sider af sig selv, og det bygger man sin kærlighed på.

OM CARL-MAR MØLLER

Carl-Mar Møller er uddannet pædagog, samt par- og psykoterapeut. Han er deusden leder af Sexolog og Parterapeut skolen.

Carl-Mar er desuden forfatter til en lang række bøger, og hver uge skriver han klumme hér på Oestrogen.dk

Se mere om Carl-Mar på hans hjemmeside, Carl-Mar.dk

Ofte er det kvinden, der fra naturens side gerne vil skabe et trygt hjem for sin familie, og det vil tit kræve, at hun kan en masse psykologiske spil, som manden ikke kan gennemskue, og derfor lader sig styre af hende, uden at han er klar over det. Han kan sikkert mærke lidt ubehag indimellem, men kan ikke gennemskue, hvad det medfører, og derfor ser man ofte, at han mister interessen for sine venner, når han får en kone. Kvinden kører ofte et belønningsspil, hvor han bliver rost meget eller bekræftet meget, når han gør ting, der tilgodeser familien som helhed. Når han laver ting, som udelukkende gør ham selv glad og tilfreds, kan det ske, at kvinden ignorerer det, og det føles på manden, som om hun ikke vil have det.

Følgende metoder bruger kvinden til at styre manden hen, hvor hun vil have det:

1. Påpeger fejl hos hans venner.
2. Påpeger mangler hos hans venner.
3. Ignorerer hans interesser.
4. Spørger ikke til det, der interesserer ham.
5. Er trist, når han går.
6. Presser ham til aftaler om hjemkomsttidspunkter.
7. Roser ham ikke.
8. Afviser ham seksuelt.
9. Kritiserer ham ofte.
10. Presser ham til at indgå mange aftaler.
11. Afviser hans kærtegn, hvis hun laver noget.
12. Viser ikke sin beundring af ham.
13. Drager ikke omsorg for ham, når han har smerter eller er syg.
14. Lytter ikke til ham.
15. Stiller ikke uddybende spørgsmål til hans velbefindende.
16. Er tit utilfreds med det hele.
17. Taler aldrig om det, der går godt.
18. Taler meget ofte negativt om andre.
19. Taler ned om al den tid, han bruger på sine interesser.
20. Er sur, når han kommer senere hjem fra arbejde og hobbies.

Opskriften kan bruges til en hundeskole, og det lykkes som regel kvinden at få ham lydig efter nogle år, hvorefter han så bliver kedelig, og det er grunden til, at hun vil skilles, så hun kan finde en ny mand at gøre det samme med.

Jeg havde et par i parterapi, som havde været gift i 30 år. Hun brokkede sig til mig over, at hun ikke kunne få ham til at indgå så mange aftaler, som hun havde brug for. De havde skændtes en gang hver uge i ca. 30 minutter i alle 30 år. Skænderierne handlede om, at han sagde fra overfor nogle krav, hun stillede til ham, for eksempel at han skulle være sammen med hende om lørdagen, og der ville han hellere spille golf, og det holdt han fast ved. Han spiller golf hver lørdag fra kl.10 til kl.16, og bagefter får de en lille en, så han er først hjemme kl.19. Hvis han havde ladet sig overtale til at droppe golfen, så var de blevet skilt for længe siden, fordi hun havde mistet respekten for ham og han var blevet trist, fordi han savnede golfen.

De mænd, der ikke holder fast i deres egne følelsesmæssige behov, vil blive svage mænd, som kvinden ikke tænder på, så hellere tage skænderiet hver uge og tage sine egne behov lige så alvorligt som mad og drikke. Psykisk føde skaber livlige mænd, der har meget at give til familien. Kvinden vil ofte have svært ved at forstå, at manden har brug for at se mange mennesker hver uge, men det er mandens opgave at forklare hende, hvad der giver ham overskud til familien, så hun kan bakke ham op i det. Hvis kvinden til bunds forstår mandens behov og nødvendigheden af, at han dyrker dem, så vil hun se manden med helt andre øjne og ikke længere tage det personligt, når han ikke er hjemme.

Manden kører selvfølgelig også en række psykologiske spil, men de er meget nemme at gennemskue, fordi de ofte er helt åbenlyse. Hans psykologiske spil er ofte ikke bevidst for ham, og kvinden vil ofte kunne gennemskue mange af dem. Hun er professionel bokser, og han er amatørbokser. Hans psykologiske spil er der fuld fart på i forføringsfasen, og de vil aftage, så snart han har fået hende og tror, at nu er den hellige grav velforvaret. Jeg lærer manden en række nye psykologiske spil som modvægt til kvinden spil, så de bliver mere jævnbyrdige i det lange løb. Målet er, at alle de psykologiske spil skal afskaffes og erstattes af åbne, lange og dybe samtaler om forholdet, som medfører et konstruktiv samarbejde og ikke spilde tid på psykologisk skak.

Manden psykologiske spil:

1. Roser hende meget hver dag.
2. Giver hende mange gaver.
3. Kysser hende meget.
4. Lover hende meget, som han ikke holder.
5. Bryder aftaler.
6. Kommer for sent uden at ringe.
7. Er fjern og fraværende.
8. Lytter meget, spørger meget.
9. Går sammen med hende overalt, eksempelvis på indkøb.
10 Lader hende styre huset, maden, indretning, ferier, fester, gaver og højtider.
11. Siger det, hun gerne vil høre.
12. Undgår at være uenig med hende.
13. Lader hende klare opdragelsen af børnene.
14. Hjælper hende meget med alt.
15. Siger ikke noget, der kan provokere hende.
16. Tænker mest på, om hun får noget ud af det seksuelt.
17. Er sjusket seksuelt.
18. Lukker hende ude.
19. Er tavs.
20. Undgår hjemmet.

Alle psykologiske spil dækker over sårbarhed, ikke at ville vise svaghed, ikke vise sorg, vrede, glæde, undgå at bede om noget og derved løbe risikoen for at blive afvist, få det, som man vil have det, uden at tale om det, styre den anden til at opfylde egne behov uden at tænke på den anden, føle tryghed, få frihed til at gøre det, man har brug for, undgå konflikter, undgå at tabe og undgå at vise, hvem man er.

I parterapi afslører jeg de psykologiske spil hos begge parter, og det er som at tage våben fra en kriger i krig. Begge parter vil kortvarigt føle sig magtesløse og tænke: "Hvordan skal vi nu tale sammen?" For eksempel sagde jeg til et par: "I skal nu overholde den regel, at I ikke må angribe eller bebrejde hinanden." De sad helt tavse i fem minutter, før de begyndte at tale sammen igen. Jeg måtte stoppe dem mange gange i de næste to timer. Parterapien varer fra 30 minutter op til fem timer pr. gang, det bestemmer de selv.
Efter at parret har været hos mig en gang hver anden uge, i alt 10 gange, skulle der gerne være sket mange ændringer i forholdet, så man kan se, om det skal forsætte, eller om vi skal arbejde hen imod en lykkelig skilsmisse, fordi behovene er så forskellige, at det vil medføre alt for mange konflikter.

Carl-Mar Møller
Sexolog og parterapeutskolen

www.Carl-Mar.dk

TILBUD TIL DIG: Kom på sommerhøjskole hos Carl-Mar

Prisen er inkl. fri bar, øl, vin, sodavand, kost, logi, kursus, materialer og børnepasning.

Man kan frit vælge, hvor mange dage du vil deltage, og hvilken dag, du vil begynde og stoppe, eller du kan komme flere gange på kurset.

Dagligt program:
Kl. 9 er der morgenmad.
Kl. 10 er der morgen møde.
Kl. 11-12 er der debat foredrag af Carl-Mar. Foredragene tager udgangspunkt i de fremmødtes ønsker.
Kl. 14-19 går man ud i inspirations grupper med 2 terapeuter og 3 kursister.
Kl. 21 er der aftensmad.
Kl. 22 hygge og tale dybt sammen til den lyse morgen.

Fritidsmuligheder for alle, der har lyst:
Terrængående gokart ræs i mudder, knallert cross, ATV, svævebane, boksekampe med kæmpe boksehandsker, Vikingekuglen, skumgummi-køllekamp, sumobrydning, rulle i et rør ned af en bakke, ligge på taget af en Volvo, kravle på et tov over en sø, svinge sig i et 10 meter højt tov, djævlekarrusel, elastiktræk, vandkamp, billard, gyroskop, tunnel, bordtennis, strandture, bål, grill, sang og dans.

Overnatning på sovesal, eneværelse, campingvogn, fællestelt eller i eget telt. Du kan også tage hjem hver dag.

12. til 18. juli underviser 10 sexologer

19. til 26. juli underviser 10 parterapeuter.

Få mere at vide på web: www.carl-mar.dk
eller ved at sende en mail til: 77@carl-mar.dk

Læs også