Succesfuldt forhold
Kærlighed og sex

7 hemmeligheder bag et succesfuldt forhold

14. marts 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
foto: PantherMedia
Det kan være hårdt arbejde at få parforholdet til at fungere, når hverdagen med børn, job, travlhed og praktiske gøremål farer afsted. Men disse syv råd kan måske hjælpe os på vej.

7 hemmeligheder til et succesfuldt forhold

Omkring halvdelen af alle danske ægteskaber ender i skilsmisse. Men hvad med den anden halvdel? Det er nok være naivt at tro, at de resterende ægteskaber alle sammen er lutter idyl, for der kan trods alt være andre årsager end kærlighed til, at folk bliver sammen. Men hvad med de ægteskaber, som er grundlæggende gode og lykkelige?

Dem har en del forskning set nærmere på gennem tiden, og der er faktisk bestemte vaner, der går igen i mange succesfulde, sunde forhold. Læs rådene herunder – og bliv måske inspireret.

1. Vælg forholdet til hver dag

Mange af os har en tendens til at tænke på kærlighed og passion som det første, når vi skal sætte ord på et succesfuldt forhold, men faktisk er forpligtelse en af de allermest gennemgående faktorer for det gode samliv – især på den lange bane. Det handler om, at man hver dag tager et valg om, at man vil forholdet, og at man gennem handlinger og tanker forsøger at vise det over for sin partner.

LÆS OGSÅ: Parforhold: Drop egoet og få et stærkt og sundt parforhold

2. Tag jer tid til mindfulness

Måske det ikke lige er det, der har første prioritet hos mange i en travl hverdag, men ikke desto mindre viser research, at forhold, hvor parterne hver for sig bruger tid på mindfulness, er mere harmoniske. Årsagen er, at mindfulness forbedrer vores evne til at være til stede i nuet – og dét giver pote på forholdets intimitets-konto midt i madlavning, tøjvask og børneputning.

3. Læg arbejde i forholdet

Det er som regel sådan, at arbejder man hårdt for noget, så er der større chance for, at det lykkes. Og sådan er det selvsagt også med forhold. Det gode forhold kommer ikke af sig selv. Tag jer tid til hinanden, udtryk jeres positive følelser, vær åbne over for hinanden og del det arbejde og de forpligtigelser, der hører med til et forhold.

4. Hav det sjovt sammen

Par, der griner sammen og bruger tid på at joke med hinanden og ikke tage alting for alvorligt, oplever ofte større tilfredshed i forholdet – og det øger chancen for forholds-succes på den lange bane.

LÆS OGSÅ: Renée: 5 tips til det gode parforhold

5. Lad det fare, hvis det ikke er vigtigt

Forskning har vist, at små konflikter ofte udvikler sig og bliver kæmpestore i de forhold, der ender med at køre af sporet. I de succesfulde forhold er parterne derimod bedre til at reducere graden af konflikter ved at være opmærksomme på at lade småting fare, hvis de ikke er værd at gøre et problem ud af.

6. Snak om konflikterne

De store konflikter er det til gengæld vigtigt at få løst. Måden, et par håndterer konflikter på, har nemlig meget at sige for, hvordan forholdet bliver på længere sigt. Her er det svært at give et konkret svar på, hvordan det enkelte par gør det bedst, men det handler i høj grad om respekt og samarbejde.

7. Vis din kærlighed

Kærlige ord, handlinger og komplimenter har overraskende stor effekt på, om et forhold er vellykket. Det kræver dog, at ordene eller handlingerne er oprigtige fra afsenderen – og at modtageren også tolker det sådan.

Kilde: Psychologytoday.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også