Dating - 5 fejl de fleste kvinder gør
Kærlighed og sex

4 dating-fejl, de fleste kvinder begår

29. juni 2015
af Malene Weischer
Har du oplevet at være på den ene date efter den anden, uden at det rigtigt bliver til mere? Så kan det være fordi, du falder i en eller flere af disse fire dating-fælder. Læs om dating-fælderne her,

Den engelske parterapeut og livsstilscoach, Julie Ritchie, mener, at der findes en række typiske dating-fejl, som vi kvinder er rigtig slemme til at begå. Og det er et problem, for ofte er det lige præcis de ting, der ødelægger en date for os.

Du får de fire fejl her – samt selvfølgelig også et par gode råd fra Julie Ritchie om, hvad du skal gøre i stedet for:

1. Du er alt for fokuseret på fremtiden

Selvfølgelig går man på date for at lede efter en potentiel kæreste, men ifølge Julie Ritchie ankommer alt for mange kvinder til dating scenen med nærmest en tjekliste for, hvad de ønsker i en kommende mand. Hele daten kommer så til at gå med, at de enten sidder og vurderer, om deres date lever op til listen eller præsenterer en regn af næsten inkvisitoriske spørgsmål. Og det er ikke særlig sjovt for nogle parter – og vil højst sandsynligt heller ikke ende i et nyt forhold (eller en ny date).

Prøv i stedet at tage dating for dét, som det er, nemlig en måde at lære et andet menneske at kende på. Om I så ender med at blive gift og få børn, skal I nok finde ud af hen ad vejen, men lige nu er det bare første date. Så slap af og nyd muligheden for at lære et andet menneske at kende – lige gyldigt om det så ender med at blive jer eller ej, lyder rådet.

2. Du beslutter dig for hurtigt

En anden måde, vi kvinder er gode til at skyde os selv i foden på, når det kommer til dating er, at vi lægger alt for meget vægt på kemien imellem os og vores date. Men faktisk er kemien stærkt overvurderet, fortæller Julie Ritchie.

Problemet er, at også gode og skønne mænd, kan være generte eller have svært ved at charmere fra første øjeblik. De skal lige varmes op, før du rigtig kan få et indtryk af dem. Så i stedet for med det samme at vælge dem fra, så giv dem lige en chance. Det kunne jo være, at de bare lige skal over den indledende generthed.

>> Læs også: 10 gode råd til dine første skridt på dating-scenen

3. Du prøver for hårdt

Årh, du er endelig kommet på date, manden er sød, så nu skal den altså have hele armen for at date nummer et kan blive til meget mere end det. Det er jo en skøn fornemmelse at have det sådan, men pas på at du ikke kommer til at virke for overivrig. Vi kvinder kan godt have en tendens til at være lidt kontrolfreaks og kan sagtens have planlagt en date fra ene til anden hjemmefra, men prøv at gøre dig selv en tjeneste og drop planerne lidt. Vær lidt mere loose og lyt også til, hvad han har af foreslag. Ellers kan dét, der egentlig var ment som en nødvendig planlægning af en perfekt aften, ende med at blive jeres sidste date.

>> Har du svært ved at finde en date? Prøv på Dating.dk

4. Du er alt for kølig og reserveret på din dating night

Det her er så den modsatte side af nummer 3 – og bliver sikkert også tit begået af kvinder, der er meget opmærksomme på ikke at virke for desperate. Fordi man hele tiden sidder og tænker på, at man ikke må virke for overivrig, så kommer man i stedet til at virke afvisende og uinteresseret. Og er der noget, der kan ødelægge chancerne for endnu en date, så er det når ens date føler, at man er ligeglad med ham/hende.

Kunsten er, siger Julie Ritchie, at forsøge at finde en balance mellem de to yderpunkter. Vær dig selv og hvil i at være det. Det kan være svært, men som med så meget andet, gør øvelse mester, så jo flere dates, du går på, jo bedre bliver du til det.

Rigtig god fornøjelse!

>> Læs hele artiklen om Julies Ritchies dating tips her

(Indeholder affiliate-link)

Læs også