Selvudvikling

Chefredaktøren: Ved kvinders side i 145 år

I 1874 udkom det første femina her i Danmark. Dengang var et magasin for kvinder nyt og banebrydende. Lige siden har femina været med til at forme og inspirere de danske kvinders liv. Det fejrer vi i denne og næste uge med to eksklusive særnumre

I år fylder femina 145 år. Smag lige på det – 145 år! Det lyder gammelt – men i en tid, hvor vi føler os mere rodløse og ensomme end nogensinde før, er det altså noget at kunne mærke historiens vingesus under sig. Fornemme fundamentet og rødderne – så vi forstår, hvor vi kommer fra, og kan sætte vores liv i perspektiv.
 
 
Men lad os starte med begyndelsen: I 1874 udkom det første femina her i Danmark. Dengang var et magasin for kvinder nyt og banebrydende – faktisk findes der kun ét andet kvindeblad i verden, der er ældre (det britiske ugeblad ”The People’s Friend”, der begyndte allerede i 1869). Hvilket privilegie og hvilken stolthed, at vi i Danmark var nogle af de første til at skabe et medie og et fællesskab kun for kvinder. Lige siden har femina været med til at forme og inspirere de danske kvinders liv. Det fejrer vi i denne og næste uge med to eksklusive særnumre.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Denne uge er jeg stolt af at kunne præsentere tre essays af tre af tidens mest banebrydende og markante kvinder, der med hver deres sæt øjne og perspektiv på livet som kvinde hylder kvindelivet anno 2019. Og mens du læser de eftertænksomme ord fra Hella Joof, Suzanne Brøgger og Sara Omar, kan du reflektere over din egen families kvindehistorie, dit eget liv – hvor er du taknemmelig, og hvor mener du stadig, vi har en del at kæmpe for? For det har vi. Meget at kæmpe for – ikke mindst for alle de kvinder i verden, der ikke er lige så privilegerede som os. Men i dag synes jeg også, vi skal tillade os at være taknemmelige. Over, hvor helt usandsynligt meget der er sket, siden det første femina (der dengang hed Nordisk Mønster-Tidende og også udkom i Norge) så dagens lys for 145 år siden.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
FÅ ET SMUGKIG I FEMINAS STORE FØDSELSDAGSNUMMER I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1909

 
 
Læs mere om: