Selvudvikling

Chefredaktøren: Jeg slår op med min mobil!

Jeg er MYSTIFICERET. Og skræmt fra vid og sans. For hvornår overtog en digital firkant med kun en enkelt knap min hjerne? Hvorfor sagde jeg ikke fra? Hvordan er jeg blevet reduceret til en apatisk voyeur?

Jeg er bange. For min mobil. Det er, som om den har en særlig magt over mig. En magt, som jeg stik imod al sund fornuft har svært ved at modstå. Lad mig komme med et eksempel: Der har været en lang periode, hvor jeg ikke har fået læst bøger. Jeg har affejet mit manglende læseri med travlhed. Børn. Og en forelskelse. Men kunne alligevel ikke helt acceptere min manglende læsning. Jeg savnede det! Så da jeg hoppede ind i 2019, besluttede jeg mig for, at jeg i år skulle læse en bog om måneden.
 
 
I skrivende stund viser kalenderen start juni, og status er, at jeg har fået læst to halve bøger. For hver gang jeg sætter mig til rette i sofaen med ro og en kop te og forventning om totalt hygge og fordybelse, ender jeg efter ca. 12 minutter på mystisk vis med at sidde med min mobil i hånden. Jeg aner ikke, hvordan det er sket. Jeg husker ikke at have taget en bevidst beslutning om at lægge bogen fra mig – min hånd har ligesom selv ført vejen væk fra en uendelig række af bogstaver og over til lækre videosnacks og en uendelig række billeder fra andre menneskers privatliv.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Jeg er MYSTIFICERET. Og skræmt fra vid og sans. For hvornår overtog en digital firkant med kun en enkelt knap min hjerne? Hvorfor sagde jeg ikke fra? Hvordan er jeg blevet reduceret til en apatisk voyeur, og vigtigst af alt: Hvordan kan jeg få min fri vilje, min hjerne og min glæde ved fordybelse i god og givende littereatur tilbage?
 
Jeg vil ikke mere og har besluttet at erkende min afhængighed og gå på afvænning. Vil du med? Så læs artiklen på side 64 og klummen på side 115.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
[email protected]
 
FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER

Smugkig i ugens femina - 1925

 
Læs mere om: