Selvudvikling

Chefredaktøren: Bliver man lykkelig af at hive en rødbede op af jorden?

Naturen er kilde til uendelige glæder - og det kommer gang på gang bag på mig, hvor tilfredsstillende det kan føles at hive sin egen 100 procent hjemmedyrkede rødbede op af jorden.

Lykken ved at se noget gro ... De af jer, der er vokset op på landet eller i provinsen (inden iPads og mobiltelefon blev opfundet) ved, hvad jeg taler om. Glæden ved at følge forårets spiren, sætte tænderne i de første jordbær, plukke den første rabarberstængel og dyppe den i sukkerskålen, grave de i påsken plantede kartofler op og slukke sin tørst i hyldeblomstsaften, man selv har været ude at plukke.
 
 
Naturen er kilde til uendelige glæder - og det kommer gang på gang bag på mig, hvor tilfredsstillende det kan føles at hive sin egen 100 procent hjemmedyrkede rødbede op af jorden. Hvor mirakuløst det hvert år føles, når lyset begynder at komme tilbage. Hvor beroligende lyden af hav eller regndråber på halvtaget kan have på en - dybt ind i sjælen. Danmark er fantastisk, og i disse klimakrise-tider er det vigtigere end nogensinde, at vi begynder sådan for alvor at sætte pris på den. Jorden. 
 
 
Vores! Og, ikke mindst, vores lille land. For vi behøver faktisk ikke rejse så langt for at møde vild natur, dykke med hajer eller vandre på pilgrimsruter. Vi har det hele lige her! Slå op bare op på s. 94, og gå igang ... Og vil du gerne tage den et skridt længere og øve dig i at omfavne din indre rødbedebonde for på den måde at blive en smule mere selvforsynende (eller blot skrue lidt ned for overindkøb og madspild), så læs artiklen om Lisa Grue og hendes familie, der kastede sig ud i et vildt klimaeksperiment. Godt nok til den ekstreme side, men selv en lille ændring hist og her kan gøre en forskel - det synes jeg er vigtigt at huske på. Og så er der jo den positive sidegevinst: Man BLIVER faktisk lykkeligere af at hive en rødbede op af jorden.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
 
FÅ ET SMUGKIG I DENNE UGES FEMINA I GALLERIET HERUNDER
 
 
 
Læs mere om: