Selvudvikling

Brev til Renée: Skal jeg forlade min kæreste for uforpligtende sex med en gift mand?

Jeg fandt to meget forskellige mænd på næsten samme tid. Den ene (ham jeg er sammen med i dag) er troværdig og ærlig, men ikke særlig romantisk. Den anden (en gift mand) er spændende, romantisk og fantastisk i sengen. Læs ugens brev til Renée her

Kære Renée
Jeg har flere forliste forhold bag mig. Det første med mine børns far, som fandt en anden og smed os ud med kort varsel. Det andet med en mand, som viste sig at være alkoholiker og voldelig psykopat, og sidst et forhold på syv år, som jeg kom ud af med både skrammer på sjælen og på pungen. For fem år siden begynde jeg at date igen. Jeg fandt to meget forskellige mænd på næsten samme tid. Den ene troværdig og ærlig, men ikke særlig romantisk. Ham er jeg sammen med i dag. Jeg er sikker på, han elsker mig, og jeg føler mig 100 procent tryg i hans selskab. Han er veluddannet og intelligent, vores sexliv er o.k., men ikke fantastisk.
 
 
Den anden mand var på vej ud af et dårligt ægteskab, han var spændende, romantisk og fantastisk i sengen. Han gav mig sommerfugle i maven, men jeg droppede ham, da skilsmissen trak ud, og jeg valgte trygheden med nummer ét. Vi holdt dog kontakt via Messenger, selv om han blev i sit ægteskab. Igennem de fire år har han foreslået, at vi skal ses, og jeg kan snart ikke modstå længere. Jeg burde have stoppet kontakten. Fornuften siger nej, men jeg higer efter hans søde ord og kærtegn. Han lover mig intet ud over uforpligtende sex. Han er stadig gift. Jeg tænker, at alle hans søde ord bare er for at få mig i kanen, men modsat – hvorfor skulle han kæmpe så meget efter fire år, hvis han ikke tændte lidt på mig? Hvorfor overvejer jeg at mødes med ham igen? Jeg er normalt fornuftig og ret regelret, men den mand bringer mig ud af fatning. Kan ikke sove og fantaserer døgnet rundt om sød og heftig elskov. Jeg ønsker ikke at være min kæreste utro, og jeg har brug for et spark bagi. Hvad gør jeg?
Hilsen ”næsten 50”
 
LÆS OGSÅ: Jeg begærer min alkoholiske og tyranniserende eks
 
Kære næsten 50
Hvad skal man vælge – fornuft eller begær? Det er et udmærket spørgsmål, især når man står lige dér, hvor du står – splittet mellem to mænd, hvor den ene repræsenterer alt det, som er trygt, rart og fornuftigt, og den anden repræsenterer spænding, eventyr og måske hed sex? Det, jeg kan læse i dit brev, er, at det med eventyr, spænding og hed sex er lige nøjagtig det eneste, du får, hvis du vælger at være din kæreste utro. Ham, du mødte for fem år siden, som sagde, han var midt i en skilsmisse, er stadig gift med sin kone. Der er altså ingen tvivl hos mig om, at det vil han blive ved med at være. Derfor skal du gøre dig selv meget klart, at det kun er en affære, du får, hvis du vælger at lade dig overtale til at mødes.
 
Jeg tænker på, om du stadig håber på, at det kunne blive jer, om du måske tænkte, at hvis du fik ham den anden, ville jeres liv sammen blive noget helt andet end det, du har nu sammen med din søde kæreste. Din kæreste er godt nok ikke til specielt spændende sex eller romantik, men han er ærlig og kærlig og troværdig, og jeg vil bare lige sige til dig, at lige netop de egenskaber har du åbenbart ikke været heldig med at finde i de mænd, du har valgt i dit liv. Din første mand fandt en anden, og den slags sker; men det, at han smed både dig og jeres børn ud af huset med kort varsel, tyder på, at han også var en meget egoistisk og ubetænksom mand. Den næste var alkoholiker og psykopat, og jeres forhold endte også med, at du fik skrammer på sjæl og økonomi. Nu står du her, du har haft en god mand i fem år, han elsker dig over alt på jorden, og du er sikker på, han altid vil passe på dig. Han er både veluddannet og intelligent, men du keder dig!
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Jeg kan jo på ingen måde sige, hvad du skal vælge, men når jeg ridser din historie op, kan jeg sige, hvad jeg ville gøre, hvis jeg var i dit sted. Jeg tror, jeg ville satse på det, som var godt, ærligt, kærligt og trygt, og så ville jeg prøve virkelig hårdt på at se, om der kunne komme noget sex og erotik ind, før jeg valgte det kærlige og trygge fra. Jeg véd, det er hamrende svært at ændre sig, og det er lige så svært at ændre et gammelt forhold, men jeg ved også, det kan lade sig gøre. Jeg tænker, at du lige nu står i en rigtig god situation, for du er et sted, hvor du har mulighed for at vælge din søde kæreste til på en ny måde. Du kunne faktisk vælge at betro dig til ham – måske ikke fortælle, at du har skrevet med ham den anden, men at du længes efter noget mere for jer to. Sig det, som det er: At du længes efter erotik, romantik, hed sex og spænding. Fortæl ham, at du elsker ham, men at du oplever, at I er for satte i jeres relation, spørg, om ikke han vil være med til at gøre noget andet end det, I plejer? På den måde ville du for det første give ham den chance, han fortjener, og måske også give dig selv en gave ved at vælge det, som er kærligt og trygt? Hvis du vælger at mødes med den anden, så synes jeg, du skal overveje at gøre det forbi med din kæreste først. Jeg håber, at du mærker i maven, hvad der er det rigtige for dig lige nu.
Kærlig hilsen Renée
 
Skriv til Renée
Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til [email protected]. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.
 
Meget mere Renée
Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.
 
Læs mere om: