Spare på madbudgettet
Karriere og penge

9 tips til at spare på madbudgettet

6. oktober 2017
af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: Panthermedia
Det kan være fristende at impulsshoppe i supermarkedet hver eftermiddag. Men når vi er styret af lyst og sult, er det sjældent, at vi er særligt økonomiske i vores indkøb. Få 9 tips til, hvordan du nemt kan spare på madbudgettet.

Sådan sparer du på madbudgettet

Der er faktisk mange penge at spare årligt ved bare at blive en lille smule mere bevidst om dine mad-vaner. Bliv inspireret af rådene her:

1# Brug rester og undgå madspild!

En doven rest broccoli og et halvt bæger cremefraiche kan nemt komme til at fylde i køleskabet i lang tid. Ofte ender vi med at smide det ud, fordi det bliver for gammelt, og vi ikke helt ved, hvad vi dog skal stille op med levningerne. Øv dig i at udnytte gamle grøntsager og surmælksprodukter – der skal ikke mange ingredienser til, før det kan forvandles til en lækker tærte eller en hurtig wokret.

2# Lav en madplan – og hold dig til den!

Sæt gerne en times tid af om ugen til at lave en madplan for de næste syv dage. Du kan også prøve at tilføje ugentlige vegetar-, reste- og suppedage. Det giver ekstra plus på budgettet.

3# Drop plastik

Én bærepose koster godt nok ikke alverden, men som man siger: Mange bække små. Sørg for at have indkøbsnet med, når du er ude på din ugentlige indkøbstur. Hvis du plejer at fylde 4 indkøbsposer efter dine storindkøb, kan du faktisk spare over 700 kr. om året ved at skifte plastikposen ud med en i bedre kvalitet. Som en ekstra bonus vil miljøet også takke dig for det!

Du kan spare penge på madbudgettet ved hver uge at følge vores madplan

4# Frem med madpapiret!

Det kan godt være, det er meget mere fristende at købe mad i kantinen hver dag end at hive madpakken frem. Ikke desto mindre er der mange penge at spare ved at vælge madpakkeløsningen.

5# Gør det selv

I en travl hverdag kan det virke uoverskueligt at bruge mere tid i køkkenet end højst nødvendigt. Det har supermarkederne luret for længst, og convenience-varer fylder mere og mere på hylderne. Men Knorr-blandinger og forskårne grøntsager er også dét dyrere, så prøv at find tid til at lave din mad fra bunden.

6# Go big!

Ovennævnte punkt bliver nok lidt mere tiltalende, hvis du husker at tænke i store portioner. Er der lasagne på menuen? Lav en dobbeltportion! Skal du bage boller til weekenden? Lav to bageplader i stedet for én, og frys resten ned.

7# Frem med kontanterne

Det er efterhånden meget få, der altid har kontanter på sig. Dankortet er nemt at trække gennem terminalen, men det betyder også, at vi hurtigt mister overblikket over, hvor mange penge vi rent faktisk bruger. Prøv i stedet at lægge kontanter i kuverter mærket med ugenummer. Det er de penge, du har at handle for, og ikke mere – men selvfølgelig gerne mindre!

LÆS OGSÅ: Så meget bestemmer danske børn, når familien handler

8# Undgå impulskøbene

Lav en ugentlig indkøbsliste, som du holder dig til, når du er ude og handle. Her kan det være en fordel ikke at købe ind, mens du er glubsk og sulten – det medfører ofte, at der ryger en chokoladebar ind, du egentlig ikke havde tænkt dig at købe. Falder du alligevel over en vare, der frister, så stop hurtigt op, og spørg dig selv: Har jeg virkelig brug for den her? Svaret er ofte nej, og så skal den ikke ned i kurven!

9# Bliv tilbudsjæger!

Men hold dig væk fra spotvarehylderne! Gå kun efter de tilbudsvarer, du alligevel skulle købe – også selv om de ikke var nedsatte. Det kan være toiletpapir, køkkenrulle, vaskepulver eller grøntsager til aftensmaden.

Kilde: Råd til Penge

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også