https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/klummer/2011/1138-renee/1138-renee-4-copy-2_16.jpg
Selvudvikling

Det er tabu IKKE at have sex

17. januar 2013
af Renée Toft Simonsen
I dag ikke noget problem at skrive og tale om sex alle steder, men det er yderst problematisk, hvis vi skal indrømme, at den ikke kører i glidecreme hjemme i dobbeltsengen

Jeg fik en mail af en veninde her til morgen: "Stof til en klumme?" skrev hun, og jo tak, der var virkelig stof til en klumme i den mail. Den handlede nemlig om, at cirka 14 procent af os lever i parforhold blottet for sex. Overskriften var, at det sexløse liv var vores sidste tabu, og det vakte stor opstandelse, også selv om det så faktisk viste sig, at de sexløse par ikke nødvendigvis var kede af det eller havde store problemer med, at de ikke dyrkede sex. Og det var sådan set det, der var mest bemærkelsesværdigt ved emnet - nemlig, at dem, der lever i et sexløst forhold, sådan set har det rigtig fint med det, samtidig med at deres omverden ser skævt til det. Problemet bliver så i stedet for selve det ikke at dyrke sex, at det er noget, de ikke synes de kan sige højt, men nærmere helst skal holde skjult, da det efterhånden er tabu ikke at have samleje flere gange om ugen. Ingen træder frem og siger, at de har en helt vidunderlig nærhed med deres partner, og at de i grunden hellere bare vil ligge i ske og kramme under dynen end dyrke sex.

Renées klumme i sidste uge: Jeg dagdrømmer om langsigtet politik, der holder>>

Tabuiseringen skyldes først og fremmest en påvirkning fra kulturen, ifølge Christian Graugaard, formand for Sex & Samfund og sexologiprofessor ved Aalborg Universitet. Han fortæller, at lysten sidder i kroppen, men forstås og bearbejdes i kulturen, hvilket bakkes op af denne brevkasses tidligere herskerinde, sexolog og psykolog Sanne Neergaard. Hun mener, at det at have regelmæssig sex er et billede på at have succes, og i et samfund, hvor vi absolut skal lykkes med alt, så bliver det ret vigtigt at kunne fortælle, at man har sex med sin partner flere gange om ugen. Derfor er det i dag intet problem at skrive og tale om sex alle steder, men det er yderst problematisk, hvis vi skal indrømme, at den ikke kører i glidecreme hjemme i dobbeltsengen.

Jo tak, jeg tror mange kender det ... for hvem kender ikke til perioder med mindre aktivitet i en travl hverdag? Dem snakker vi ikke så meget om, men når vi har fået en ordentlig svingtur og mødes med et par veninder til en frokost, så er det helt på sin plads at sige: Pyha, her går det godt. Min veninde sluttede sin mail med: "Men håber nu stadig på aldrig at ende blandt de 14 procent" ... hmm, jeg tror ikke, hun er alene med det håb - også selv om de sexløse har det godt.

Kærlig hilsen
Renée

Hvis du vil spice sexlivet lidt op, kan du finde glidecreme på tidenserotik.dk

Læs også