renee toft simonsen
Selvudvikling

Kan du huske Bendtners underbukser?

22. august 2012
af Renée Toft Simonsen
”Penge har fået for stor magt, når sindene kommer så meget i kog over, at en fodboldspiller viser sine underbukser”

PADDY POWER - ja, det vil jeg skrive, og jeg vil skrive det med stort, for jeg får lyst til at være ligesom Bendtner. Lyst til at sige prut til alle de pengebagmænd, der styrer fodbolden i dag. Til dem af jer, der ikke ved, hvad Paddy Power og Bendtner har med hinanden at gøre, handler det om et lille irsk bookmakerfirma, der havde placeret en reklame på Nicklas Bendtners grønne underdrenge og på den måde prøvede at komme med i legen om alle de dejlige reklamekroner, man kan hente ved et VM i fodbold som det i sommers.

Men sport, kunst og litteratur skal jo, i den ideelle verden, ikke styres af penge. Sport, kunst og litteratur er vores fristed, for pokker, dér, vi fyrer den af uden at skulle tænke på, om vi får mad i munden, eller om vi er politisk korrekte. Det er dér, det bare skal være sjovt at være, og fællesskabet og fælles spejlinger bliver til, og vi kender og genkender hinanden. Ting, som faktisk er med til at skabe sammenhæng inden i os, og som samtidig er med til at få det til at give mening at stå op hver morgen og gå på arbejde.

Jeg ved jo godt, at virkeligheden ser anderledes ud for både sportsfolk og kunstnere. De er afhængige af en indtægt for at kunne leve og forsørge deres familier, naturligvis. Men penge har fået for stor magt, når sindene kommer så meget i kog over, at en fodboldspiller viser sine underbukser. Mange firmaer bliver holdt udenfor, det er de store og de rige, der har adgang, og resten skal bare holde sig væk, nøjagtig som det altid har været. Alle fodboldspillerne er købt og betalt, og derfor må de ikke slå en bøvs uden at spørge penge-daddy først. Moderne slavehandel kan man vist godt kalde det.

Og så kommer den frække gadedreng Bendtner og hiver op i blusen efter et mål i bedste sendetid worldwide og giver dermed reklame til et lille firma, der er blevet nægtet adgang. Det skulle han ikke have gjort - og jeg skal ellers lige love for, at pengemændene kom op af stolen, hoppede i Jaguaren og spurtede ind på deres hightech-glaskontor i den dyreste bygning i byen og stak den frække dreng en bøde. Usportslig adfærd? Det tror jeg roligt man kan sige!

Kærlig hilsen
Renée

Læs også