Anna_Mejlhede
Brevkasse

Jeg har fået en ny kæreste. Men han gør én ting, der tænder mig fuldstændig af

14. november 2023
Af Anna Mejlhede
Foto: Betina Fleron
"Han går med strømper i sandalerne. Og endnu værre: Selv om vi er langt henne i efteråret, går han fortsat i sandaler, nu med skisokker i." Læs denne uges brev til Anna Mejlhede.

Kære Anna

I en verden fuld af komplekse problemer og dilemmaer er min henvendelse en bagatel, men her er den alligevel.

Min nye kæreste og jeg er begge 55, vi har kun kendt hinanden siden januar, flyttede sammen i marts, og alt er godt bortset fra: Han går med strømper i sandalerne. Og endnu værre: Selv om vi er langt henne i efteråret, går han fortsat i sandaler, nu med skisokker i.

Jeg kan slet ikke have det. Det tænder mig fuldstændig af.

Han kan ikke forstå alvoren og siger bare, at det har han altid gjort og tilføjer grinende: ”Jeg sover trods alt ikke med sandalerne på, vel?!”

Det lyder måske skørt at bryde med et menneske på grund af sokker i sandalerne, men det er oppe over, at det ender sådan. Kan du tale (skrive) min kæreste til fornuft?

Venlig hilsen Kisser

Kære Kisser

Hvis din kærestes strømper i sandalerne er det største problem, I to har, så løfter jeg armene i jubel. Hvor er du en heldig kvinde!

Måske er det derfor nærmere dig, jeg skal forsøge at tale til fornuft? Det lyder nemlig ikke bare skørt, men helt ude i hampen at bryde med din kæreste på grund af et par sokker ...

Vi vil altid snuble over ting og sager ved hinanden, der ikke ligefrem fyrer op under os. Irriterende vaner, grimme sko, snorken – eller kropslyde, der er værre.

Så hør nu her engang: Er du mon ikke faldet for denne mand her af grunde, der godt kan tåle, at han ikke er snorlige på alle parametre? Mon ikke jeres kærlighed kan overleve, at han indimellem beklæder sine fødder besynderligt?

Ja, hvordan har I det ellers sammen, og synes du helt grundlæggende, at han er lækker både i sind og skind?

Hvis din kærestes sandalvalg tager pippet så meget fra dig, kunne det så tænkes, at andre og værre knaster ligger og skurrer imellem jer?

Et parforhold har godt af, at vi gør os umage. Det kan ingen være uenige i. Men vi kan ikke strømline hinanden i en grad, så intet irriterer.

Jeg har sagt det før, men jeg gør det gerne igen: Bogen ”Kunsten at lave andre om” er meget tyk – og udelukkende fyldt med blanke sider! Prøv, om du kan fokusere på det ved din kæreste, du er vild med. '

Af og til kan det få mindre vigtige ting til at trække sig i baggrunden.

Søde mænd med humor og selvironi hænger ikke nødvendigvis på træerne. Det gør visne blade, rådne frugter og grankogler til gengæld. Tja … måske lige ved siden af vores manglende vilje og evne til at skelne det væsentlige fra bagatellerne?

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også